Főoldal Filmek Rian Johnson nem tudott a Lucasfilm tervéről, hogy Ben Solo meghal a Skywalker korában
Filmek

Rian Johnson nem tudott a Lucasfilm tervéről, hogy Ben Solo meghal a Skywalker korában

Még Az utolsó Jedik rendezőjét sem avatták be.

467
Star Wars: Skywalker kora

Őszintén szólva nehezen tudjuk elhinni, hogy egy ilyen nagy horderejű franchise tervezésénél mennyire nem voltak megtervezve az események. A folytatástrilógia bemutatója után persze már sok minden kiderült, hogy milyen harcok dúltak a háttérben a sztori kapcsán, és ezt a legújabb példa is tökéletesen szemlélteti, mennyire elkapkodták a dolgot.

A Star Wars: Az utolsó Jediket jegyző Rian Johnson arról beszélt minap, hogy a Lucasfilmnél senki sem avatta be a tervbe, hogy meg akarják ölni Ben Solót a trilógia végén, így pedig nagyon nehéz olyan sztorival előállni, hogy ne kapjon annyi negatív reakciót, mint Az utolsó Jedik kapott. A VIII. rész rendkívül megosztó volt a rajongók körében, de nem a kritikusok szemében. A sok rajongói megmozdulás után a stúdió próbálta helyrehozni a hibákat a Skywalker korában, de már késő volt. A film túl sok kérdésre akart választ adni, kezdve azzal, hogy ki Rey, miközben pedig olyan karaktereket húztak ki, mint Rose Tico. És természetesen Luke Skywalker megtéréséről sem feledkezhetünk meg. Luke hátat fordított a Jedi Rendnek, amiről még maga Mark Hamill is feldúltan nyilatkozott, mikor kezébe vette Az utolsó Jedik forgatókönyvét. A film próbált megfelelni mindenkinek, az eredmény pedig az lett, hogy senkinek sem jött be a Skywalker Saga lezárása.

Noha a klasszikus epizód elvárások és tervek nélkül készültek, addig ez a bevett módszer már nem működött az új részeknél, és a trilógia végül két filmrendező ellentmondásos elképzelésére épült. Rian Johnson rendező nemrég arról beszélt, hogy vele még a IX. rész tervét sem osztották meg, nem tudott semmit arról, hogy bizonyos karakterek milyen befejezést kapnak, köztük Ben Solo. Emlékezzünk csak, hogy Colin Trevorrow rendezőtől a Duel of the Fates terveire, amiben Ben Solo lett volt a trilógia főgonosza, nem pedig Palpatine. A rendező azt is megemlítette, hogy nyitva akarta hagyni az ajtót, hogy a történet bármilyen irányt vehessen a két epizód között.

Bár a Star Wars-folytatástrilógia nagy csalódást okozott szerte a galaxisban, de szerencsére jött Dave Filoni és Jon Favreau, akik a The Mandalorian élőszereplős sorozattal megcsillogtatták a fényt az alagút végén. Az eset után a Disney is átértékelte a dolgokat, visszavettek a tempóból, hogy több idejük maradjon kidolgozni a történeteket. A következő Star Wars-filmet Patty Jenkins mutatja be 2023-ban Rogue Squadron néven, és ezzel úgy írja be nevét a történelembe, mint az első rendezőnő, aki filmet forgat a messzi-messzi galaxisban.

Rian Johnson Mark Hamill Star Wars
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Tőrbe ejtve: Az üveghagyma
Filmek

Rian Johnson bejelentette a Tőrbe ejtve 3. filmcímét

Az író és rendező Rian Johnson elárulta, milyen alcímmel érkezik a Tőrbe...

Star Wars
Filmek

Megváltozott James Mangold készülő Star Wars: A Jedik hajnala alcíme?

Egy biztos, a Star Wars: A Jedik hajnala az első Jedi történetét...

Sorozatkritikák

Star Wars: Birodalmi históriák kritika

Újabb animációs antológiasorozat érkezett a Star Wars világából, ezúttal Morgan Elsbeth és...