Főoldal Játékok Rajongók csinálhatják meg a Cyberpunk 2077 multiplayer módját?
Játékok

Rajongók csinálhatják meg a Cyberpunk 2077 multiplayer módját?

A CD Projekt lemondott róla, de a rajongók még életben tarthatják a játékot.

220
ws cyberpunk 2077 chase 1920x1080 240708 122910
Forrás: CD Projekt

A CD Projekt 2020 decemberében adta ki a Cyberpunk 2077 című nyitott világú akció szerepjátékát. A lengyel fejlesztő és kiadó hatalmas tervekkel és ígéretekkel vágott bele Night City világába, ám a szoftver egyáltalán nem volt jó állapotban a megjelenéskor. A csapat pedig amennyire lehetett az elmúlt három évben kijavította és befejezte a játékot, amelyet idén májusban nyilvánítottak késznek. Azóta már új játékaikon dolgoznak, ám így sem tudták beváltani minden ígéretüket, amelyek közül az egyik a soha el nem készült multiplayer mód volt. A rajongók azonban kezükbe vették az ügyet és modderek segítségével alkotják meg a Cyberpunk 2077 multiplayer módját.

A CD Projekt a Cyberpunk 2077 megjelenése után viszonylag hamar lemondott a tervezett multiplayer módról. Még 2020 decemberben, tehát a megjelenés hónapján közölték hivatalosan, hogy nem készítik el a multis módot, mert inkább a hibák javítására és a sztori kiegészítőkre fókuszálnak. A terv úgy ahogy bevált, mert ugyan az előző generációs konzolok (PS4, Xbox One) tulajdonosainak nem igazán sikerült játszhatóvá tenni a szoftvert, addig a PC, PS5 és Xbox Series X/S rendszereken már sokkal jobb az eredmény. Ezt mutatta, a tavaly ősszel megjelent egyetlen sztori DLC, a Phantom Liberty és az újragondolt fejlődési és szerepjátékos rendszer a 2.0-ás frissítéssel. Multiplayer módról viszont nincs már szó hivatalosan a fejlesztő felől.

A rajongók azonban nem hagyták magukat, ugyanis hat hónappal ezelőtt bukkant fel az interneten egy CyberMP nevű mod, amelyet egy orosz hátterű modder vagy csapat készít. A CD Projekt elérhetővé tette a játékosok számára a hivatalos modder támogatást a Cyberpunkhoz, így bárki szabadon garázdálkodhat már a szoftverben. A mod ambiciózus, ugyanis tényleg egy komoly multiplayer módról van szó, amelybe versenyzés, autósüldözés, death meccsek és szabadon válaszható küldetések is beletartoznak, amelyet társainkkal együtt teljesíthetünk. A sztori küldetéseket azonban nem játszhatjuk coopban továbbra sem, ahhoz nem tudnak hozzányúlni a modderek. A mod mégis sokban hasonlít a GTA Online és a Read Dead Online módokhoz, amelyek nagyon népszerűek a játékosok között. A CyberMP korai alfa változatának tesztelése már zajlik, amelynek eredményéről és állapotáról egy JuiceHead nevű YouTuber számolt be a csatornáján július 5-én.

A rajongói multiplayer mód valami olyasmi lehet, amely talán tükrözi a CD Projekt vízióját is, amely nem készült el végül. A Cyberpunk 2077 most már egy lezárt projekt a lengyel fejlesztő számára. Szivárogtak olyan információk is, amelyben további sztori DLC-ket is terveztek, amely akár egy Hold bázisról is szólhatott volna. Azonban ezek már nem kerülnek bele a Cyberpunk 2077-be. A játék fejlesztői jelenleg a Cyberpunk folytatásán dolgoznak új bostoni stúdiójukban. A második rész egyelőre Project Orion címen készül, megjelenésére még éveket kell várnunk. Januárban már arról beszéltek, hogy fontolgatják a lehetőségét egy multiplayer módnak az új részben, de erről még szinte semmit sem tudunk. A CD Projekt következő nagy játéka a The Witcher 4 lesz.

Cyberpunk 2077
Forrás: CD Projekt
Szerző
Faragó Dániel

Gamer, videójátékos újságíró és Star Wars rajongó. Akkor került kapcsolatba a játékokkal, amikor először a kezébe adták a Rogue Squadront és a Tomb Raidert. 2019-ben kezdett el videójátékokról írni a Ziro.hu oldalán, majd ezt kibővítve folytatta a Rebo.hu szerkesztőjeként.

4 Hozzászólások

Közelgő események

Még több a témában...

cyberpunk2077 credit
Játékok

Hivatalosan is véget ért a Cyberpunk 2077 fejlesztése, gőzerővel készül a The Witcher 4

Közel négy évvel a megjelenés után lezárult ez a fejezet Night City-ben.

Cyberpunk 2077 Johnny Silverhand
Játékok

CD Projekt: „A Cyberpunk 2077 csak bemelegítés volt”

A CD Projekt fejlesztője szerint a Cyberpunk 2077 csak a kezdet volt,...