Főoldal Játékok Min dolgozik a CD Projekt?
Játékok

Min dolgozik a CD Projekt?

Összeszedtük a CD Projekt készülő játékait.

454
CD Projekt The Witcher Cyberpunk

Idén szeptemberben jelent meg a Cyberpunk 2077 kiegészítője, a Phantom Liberty, majd decemberben egy Ultimate kiadást is kapott a szerepjáték PC-re, PS5-re és Xbox Series-re. A Cyberpunk 2077 botrányos állapotban jelent meg 2020 végén, a CD Projekt nem tudott felnőni a játékhoz támasztott elvárásoknak. A The Witcher-játékokkal elhíresült lengyel videójáték fejlesztő és kiadó hatalmas erőfeszítéseket tett az elmúlt három évben, hogy a szoftvert rendbe tegyék és egyúttal visszanyerjék a játékosok bizalmát is. A Cyberpunk 2077 mára egy remek játék, nagyon szépen kijavították a hibáit, számos új tartalmat is kapott, a kiegészítővel pedig mára egy új játék képét mutatja. A CD Projekt viszont nem áll le, számos új projektet jelentettek be az elkövetkezendő évekre. Lássuk, hogy melyek ezek.

The Witcher 4 (Project Polaris)

The Witcher 4
Forrás: CD Projekt

Vitán felül a The Witcher-trilógia volt a CD Projekt legsikeresebb, legjobb játékszériája. Az Andrzej Sapkowski fantasy novellái alapján készült szerepjáték három játékon keresztül mesélte tovább Ríviai Geralt kalandjait. A harmadik rész, The Witcher 3: Wild Hunt igazi mérföldkő lett, amely a 2015-ös év játéka volt, több mint 50 millió példányt adtak el belőle és minden idők egyik legjobb RPG-jeként tartják számon. A CD Projekt még 2022-ben jelentette be, hogy a Cyberpunk 2077 után folytatni szeretnék a The Witcher-szériát és már dolgoznak a következő, negyedik részen. A játék Project Polaris néven készül a varsói CD Projekt RED csapatánál, egy teljesen új nyitott világú AAA szerepjáték lesz, amelyet egyúttal egy új trilógia nyitócímének is szánnak. A történetről semmit sem tudunk, ahogy az sem biztos, hogy Geralt lesz a főszereplő. A CD Projekt ráadásul megállapodást kötött az Epic Gamesszel is, ugyanis az új játék már Unreal Engine 5-ös motorral készül, így a lengyel fejlesztő először szakít a saját, belső fejlesztésű REDengine motorjával. A játékon már 260-an dolgoztak idén nyáron, amely további fejlesztőkkel bővült most, hogy végeztek a Phantom Liberty munkálataival. 2024-re ez a csapat 400 főt is kitehet és így a The Witcher 4 a fő gyártási fázisba léphet hamarosan. Megjelenési dátumunk még nincsen, tekintve, hogy a CD Projekt milyen sokáig dolgozik egy játékon még legalább 4-5 évet várhatunk erre.

The Witcher Remake

The Witcher Remake
Forrás: CD Projekt

Szintén 2022-ben erősítették meg, hogy az eredeti The Witcher játék remakején is dolgoznak a CD Projektnél. A 2007-es játék remakeje eredetileg Canis Majoris kódnéven futott, ezen a CD Projekt alá tartozó lengyel Fool’s Theory csapata dolgozik, de bevonták az első játék veterán fejlesztőit is. A The Witcher volt a CD Projekt első videójátéka, amely akkoriban újradefinitálta a CRPG-k műfaját és remekül ültette át videójátékos formába a fantasy novellákat. A játék csak PC-re jelent meg, mára meglehetősen elavult, hiszen a BioWare-től kölcsönzött Neverwinter Nights játékokhoz készített Aurora motorra készült. A remake azonban a modern Unreal Engine 5-re készül, így teljesen újraalkotják ezt a klasszikust modern játékeszközökre. Megjelenési dátuma még nincsen.

Project Sirius

Project Sirius
Forrás: CD Projekt

Ám nem csak ennyi játék készül a The Witcher univerzumába, hiszen további terveik is vannak a fantasy szerepjátékkal. Ugyancsak 2022 októberében jelentették be, hogy Project Sirius néven egy harmadik The Witcher-játék is készül, amely teljesen független lesz a korábbiaktól. Ezen a CD Projekt bostoni stúdiója, a The Flame in the Flood és Drake Hollow című játékokért felelős The Molasses Flood csapata dolgozik. A játékban az egyjátékos kampány mellett multiplayer mód is lesz, így egy egészen újszerű The Witcher élményről lehet szó.

Project Orion

Project Orion Cyberpunk
Forrás: CD Projekt

Geralt világa mellett azért nem feledkeztek meg Night Cityről sem, hiszen 2022 októberében bejelentették, hogy készül a Cyberpunk 2077 folytatása is. Az új szerepjáték egyelőre Project Orion kódnéven fut, a történetről és a karakterekről még nem tudunk semmit, de az univerzuma elég nagy ahhoz, hogy új történeteket meséljenek el. Az Orion egy amerikai vállalat a Cyberpunk világában, amely különleges katonai műveletekre és mentőakciókra szakosodott, így lehet, hogy valami ilyesmi lesz az új játék témája. Philip Webber narratív rendező annyit elárult, hogy az új Cyberpunk játékban sokkal hangsúlyosabb lesz a játékos által választott életút, amely komolyabb ráhatással lesz a történetre is. A fejlesztés még nagyon korai fázisban van, annyit megerősítettek, hogy a Cyberpunk fő csapata áthelyezi magát Európából Észak-Amerikába és a bostoni stúdióban, kiegészülve a vancouveri és varsói csapatokkal fejlesztik a Cyberpunk második részét. A játék még az előkészületeknél tart, a megjelenésére is éveket várhatunk, így ebben a konzolgenerációban kétséges, hogy visszatérhetünk Night Citybe.

Project Hadar

Project Hadar
Forrás: CD Projekt

2022 októberében azt is közölték, hogy egy harmadik és teljesen új IP-n (szellemi termék) is dolgoznak a CD Projekt RED-nél. Az új játék Project Hadar néven fut, 2021 óta készítenek hozzá látványterveket és jelenleg korai, inkubációs szakaszban járnak. A projekt nagyszabású, nem pusztán videójátékról van szó, hanem egy új franchise-ról is.

Szerző
Faragó Dániel

Gamer, videójátékos újságíró és Star Wars rajongó. Akkor került kapcsolatba a játékokkal, amikor először a kezébe adták a Rogue Squadront és a Tomb Raidert. 2019-ben kezdett el videójátékokról írni a Ziro.hu oldalán, majd ezt kibővítve folytatta a Rebo.hu felelős szerkesztőjeként.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

cyberpunk2077 credit
Játékok

Hivatalosan is véget ért a Cyberpunk 2077 fejlesztése, gőzerővel készül a The Witcher 4

Közel négy évvel a megjelenés után lezárult ez a fejezet Night City-ben.

Vaják
Sorozatok

Liam Hemsworth brutálisan jól fest Ríviai Geralt szerepében a Vaják első hivatalos fényképén

Az első hivatalos kép mellé befutott a Vaják 4. évadának teaser előzetese...