Főoldal Játékok Több száz fejlesztő dolgozik már a következő The Witcher játékon
Játékok

Több száz fejlesztő dolgozik már a következő The Witcher játékon

A CD projekt hamarosan még több fejlesztőjét ráállítja az új játékra.

373

A CD Projekt augusztus 30-án prezentálta befektetőinek a negyedéves jelentését. A lengyel videójáték fejlesztő és kiadó jelenleg gőzerővel dolgozik a szeptember 26-án érkező Cyberpunk 2077: Phantom Liberty kiegészítőn, ám amint ezzel végeznek a fejlesztők átállnak a következő, egyelőre cím nélküli új The Witcher játékra.

Adam Kiciński, a CD Projekt vezérigazgatója a következőket mondta a projektjeik állásáról.

Július végén a Phantom Liberty csapata, amely az előzetes kiadási fázison dolgozott, 300 emberből állt. Ez kevesebb, mint 2022 végén, de még így is ez a legnagyobb csapatunk. Ezzel szemben a Polaris csapat július végére közel 260 fejlesztőre nőtt.

Adam Kiciński

A vállalat ezt egy ábrával is prezentálta. Ezek szerint a Phantom Liberty megjelenése után indulhat el a következő The Witcher játék fő gyártása, fejlesztése a CD Projekt RED-nél.

CD Projekt earning call

Még 2022 októberében jelentették be, hogy Project Polaris néven fejlesztik a The Witcher következő részét, amely még korai fázisban van. Az új játék egy teljesen új sagát indít el, amelyet több rész követ majd, így egy új AAA The Witcher-trilógia várható. Az eredeti The Witcher játéktrilógia óriási siker volt, különösen a harmadik rész, The Witcher 3: Wild Hunt, amely a 2015-ös év játéka volt, több mint 50 millió példányt adtak el belőle és minden idők egyik legjobb RPG-jének tartják. A CD Projekt legsikeresebb játéka volt, így érthető, hogy több folytatást szánnak neki. Ugyan a Blood and Wine kiegészítő némiképp lezárta Rívia Geralt történetét, de hagyott annyi helyet, hogy lehessen folytatni, vagy akár egy teljesen új karakterrel a főszerepben is. A The Witcher 4 egyébként az Epic Games Unreal Engine 5 motorjára épül, szemben a korábbi részekkel, így várhatóan technikailag is sokat fog változni.

A CD Projektnek nem ez az egyedüli készülő játéka, hiszen ezenkívül még számos más projektet jelentettek be korábban. A Polaris mellett készül az első The Witcher remakeje és a nemrég felvásárolt The Molasses Flood csapata is dolgozik egy másik Witcher-játékon Project Sirius címen. Ezenkívül tervben van a Cyberpunk 2077 folytatása is Project Orion néven és egy teljesen új IP (szellemi termék) is Project Hadar kódnéven. Az biztos, hogy nagy a mozgolódás a CD Projekt háza táján, reméljük minél hamarabb visszatérhetünk Geralt világába szörnyeket vadászni.

The Witcher 3
Szerző
Faragó Dániel

Gamer, videójátékos újságíró és Star Wars rajongó. Akkor került kapcsolatba a játékokkal, amikor először a kezébe adták a Rogue Squadront és a Tomb Raidert. 2019-ben kezdett el videójátékokról írni a Ziro.hu oldalán, majd ezt kibővítve folytatta a Rebo.hu felelős szerkesztőjeként.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Vaják
Sorozatok

A Vaják kiszivárgott forgatási fényképein először látható Liam Hemsworth Geralt szerepében

A képek alapján remek lett Liam Hemsworth átalakulása a Vaják főszerepére.

Vaják 3. évad
Sorozatok

A Netflix bejelentette, hogy az 5. évaddal véget ér a Vaják

Két évadon keresztül még folytatódik a Vaják története a Netflixen.

Cyberpunk 2077 Johnny Silverhand
Játékok

CD Projekt: „A Cyberpunk 2077 csak bemelegítés volt”

A CD Projekt fejlesztője szerint a Cyberpunk 2077 csak a kezdet volt,...