Főoldal Játékok A Holdra is utazhattunk volna a Cyberpunk 2077 egyik törölt kiegészítőjében
Játékok

A Holdra is utazhattunk volna a Cyberpunk 2077 egyik törölt kiegészítőjében

Night City helyett a Holdon is sétálhattunk volna.

338
Cyberpunk 2077
Forrás: CD Projekt RED

A CD Projekt RED a 2020-as megjelenése után több mint három évvel lezártnak tekinti a Cyberpunk 2077 játékot és többet már nem dolgoznak a szoftveren. A csapat már javában ügyködik a folytatáson, amely Project Orion munkacímen készül a bostoni stúdióban. A napokban azonban az interneten kiszivárogtak olyan anyagok, amelyek arról árulkodnak, hogy a tavaly megjelent Phantom Liberty című DLC mellett egy másik is tervben volt, amely a Hold egy kolóniáján játszódott volna. Így ebben teljesen elhagytuk volna Nighty City utcáit.

Június 14-én került fel az a tetemes mennyiségű fejlesztői anyag, képekkel és assettekkel, amelyek a Cyberpunk 2077 egyik törölt DLC-jéből származhatnak. A fájlok szerint a Phantom Liberty mellett egy másik DLC vagy kiegészítő is tervben volt, amely helyszíne egy Hold kolónia lett volna. A Cyberpunk szerepjáték univerzumában a Holdat ekkoriban az emberiség már gyarmatosította és kolóniákat is létrehoztak. A Cyberpunk 2077 egyik lehetséges befejezésében, ha a játékos az Arasaka vállalat mellé áll, akkor a játék úgy ér véget, hogy a Föld körüli hatalmas űrállomásra szállítják V-t, aki egy űrsétát tesz és akár még a Holdra is eljuthat. A kiszivárgott anyagok szerint egy elég terjedelmes és bejárható kolóniát fedezhettünk volna fel a Holdon, amelyen közel 58 ezer ember él ekkor már.

A DLC-t végül elvetették és sosem készült el. A Phantom Liberty volt az egyedüli külön megvásárolható kiegészítő a játékhoz. A Hold koncepcióját viszont nem vetették el. Akik látták a játék előzményeként szolgáló Cyberpunk: Edgerunners című anime sorozatot a Netflixen, azoknak ismerős lehet az a jelenet, amikor a főszereplő David Martinez és Lucy a virtuális valóságban egy sétát tesznek a Holdon. Az évad végén pedig Lucy ténylegesen is ellátogat az égitestre. Ki tudja, talán a következő játékban ismét előveszik ezt a koncepciót és ott tényleg meg is valósul valamilyen formában, hogy a Holdon is sétálhassunk. A Cyberpunk 2077 folytatására viszont még éveket kell várnunk, hiszen a CD Projekt következő játéka a The Witcher 4 lesz.

Cyberpunk: Edgerunners
Forrás: Netflix
Szerző
Faragó Dániel

Gamer, videójátékos újságíró és Star Wars rajongó. Akkor került kapcsolatba a játékokkal, amikor először a kezébe adták a Rogue Squadront és a Tomb Raidert. 2019-ben kezdett el videójátékokról írni a Ziro.hu oldalán, majd ezt kibővítve folytatta a Rebo.hu felelős szerkesztőjeként.

1 Hozzászólás

Közelgő események

Még több a témában...

ws cyberpunk 2077 chase 1920x1080 240708 122910
Játékok

Rajongók csinálhatják meg a Cyberpunk 2077 multiplayer módját?

A CD Projekt lemondott róla, de a rajongók még életben tarthatják a...

cyberpunk2077 credit
Játékok

Hivatalosan is véget ért a Cyberpunk 2077 fejlesztése, gőzerővel készül a The Witcher 4

Közel négy évvel a megjelenés után lezárult ez a fejezet Night City-ben.

Cyberpunk 2077 Johnny Silverhand
Játékok

CD Projekt: „A Cyberpunk 2077 csak bemelegítés volt”

A CD Projekt fejlesztője szerint a Cyberpunk 2077 csak a kezdet volt,...