Főoldal Játékok CD Projekt: „A Cyberpunk 2077 csak bemelegítés volt”
Játékok

CD Projekt: „A Cyberpunk 2077 csak bemelegítés volt”

A CD Projekt fejlesztője szerint a Cyberpunk 2077 csak a kezdet volt, már dolgoznak a folytatáson.

411
Cyberpunk 2077 Johnny Silverhand
Forrás: CD Projekt

A tavalyi év egyik nem várt nyertese lett a Cyberpunk 2077 miután remekül teljesített a Phantom Liberty című fizetős kiegészítő. A CD Projekt akció-RPG játéka nagyon rossz állapotban jelent meg annak idején 2020 végén. Azonban a lengyel fejlesztő hitt a játékban és a botrányos állapot ellenére az eladási számokban jól teljesített, így adtak neki egy második esélyt. A szoftvert kijavították három év alatt, a Phantom Liberty szeptemberi megjelenésekor már egy kész játék képét mutatta a Cyberpunk 2077.

A CD Projekt január 4-én közölte, hogy a Phantom Liberty-ből már 5 millió példány elkelt, ami nagyon szép eredmény. Tekintve, hogy a kiegészítő már csak PC-re, PS5-re és Xbox Series X/S-re jött ki, előző generációs konzolokra (PS4, Xbox One) már nem. Az alapjátékból pedig már 25 millió példány is gazdára talált, így a Cyberpunk 2077 már legalább 30 milliós eladásnál tart, ami abszolút anyagi siker. A lengyel fejlesztőnek pedig komoly tervei vannak a franchise-zal, hiszen még 2022 októberében jelentették be, hogy Project Orion néven érkezik a Cyberpunk 2077 folytatása, továbbá egy élőszereplős feldolgozása is.

A Phantom Liberty-n dolgozó csapat nagyját átirányították a The Witcher 4 fejlesztésére, azonban a Cyberpunk fő csapata a napokban költözött át Lengyelországból az Egyesült Államokba, hogy az új bostoni stúdióban neki is lássanak az Orion fejlesztésének. Ezzel kapcsolatban posztolt Igor Sarzyński, aki a játék narratív rendezője az X-en.

„Első nap a bostoni irodában! Olyan jó találkozni a régi barátokkal, és hivatalosan is elkezdeni utazásunkat az Orionnal. Nem is lehetnék izgatottabb a projekt miatt, és biztos vagyok benne, hogy valami különlegeset tudunk belőle csinálni. 2077 csak bemelegítés volt.”

Igor Sarzyński

A fejlesztő azt is kihangsúlyozta, hogy mennyire sokat számít olyan emberekkel együtt dolgozni, akiket ismer és megbízik bennük. „A kreatív sebezhetőség, a nyitottság és a kockázat tere az, ahol a varázslat megtörténik” mondta. A CD Projekt már a Cyberpunk 2077 bejelentésekor nagyon magas elvárásokat támasztott a játék felé. A játék körüli felhajtás az egekbe szökött, már-már irreálisak is voltak fejlesztői szemmel. Így érthető, hogy nem tudtak megfelelni ezeknek, azonban az évek alatt kihozták amit lehetett a szoftverből és annak grafikus motorjából. A Cyberpunk 2077 továbbra is az utóbbi évek egyik legszebb játéka, amely főként PC-n nagyon komoly teljesítményekre képes. Az, hogy a folytatás milyen lesz, vagy hogy mikor érkezik az a jövő zenéje. Mivel a fejlesztését csak most kezdték el, így éveket várhatunk rá és az sem biztos, hogy még ebben a konzolgenerációban visszatérhetünk Night City-be.

Cyberpunk 2077 Phantom Liberty
Forrás: CD Projekt
Szerző
Faragó Dániel

Gamer, videójátékos újságíró és Star Wars rajongó. Akkor került kapcsolatba a játékokkal, amikor először a kezébe adták a Rogue Squadront és a Tomb Raidert. 2019-ben kezdett el videójátékokról írni a Ziro.hu oldalán, majd ezt kibővítve folytatta a Rebo.hu felelős szerkesztőjeként.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

cyberpunk2077 credit
Játékok

Hivatalosan is véget ért a Cyberpunk 2077 fejlesztése, gőzerővel készül a The Witcher 4

Közel négy évvel a megjelenés után lezárult ez a fejezet Night City-ben.

CD Projekt The Witcher Cyberpunk
Játékok

Min dolgozik a CD Projekt?

Összeszedtük a CD Projekt készülő játékait.

Cyberpunk 2077 Phantom Liberty
Játékok

Végleges, Ultimate kiadást kap a Cyberpunk 2077

A lemezes formában is kapható kiadás az alapjáték mellett a Phantom Liberty...