Ördögi jó móka volt a kétnapos PlayIT a Hungexpón!

November 18. és 19. között rendezték az őszi PlayIT-et a Hungexpón, amire természetesen mi is kilátogattunk.

November 18. és 19. között rendezték az őszi PlayIT-et a Hungexpón, amire természetesen mi is kilátogattunk.

Sok PlayIT-n jártunk már, voltunk vidéki kitelepüléseken, rendszeres visszatérői vagyunk a budapestire, de ilyen nagyszabású Xbox One PlayIT Showra még nem volt szerencsénk kilátogatni. Nem véletlen, és joggal nevezhetjük az Xbox One PlayIT Showt Kelet-Európa legnagyobb gamer és IT rendezvényének, hiszen a két nap alatt megszámolni sem tudjuk, hogy mennyire sok program volt, de ami még ennél is jobb, hogy rendkívül változatos volt, így kicsik és nagyok is egyaránt feltalálták magukat. Sőt, idén a PlayIT Plust már nappal is felkereshettük egy hideg csapolt sörre.

A rendezvény előtt egy nappal jelent meg a Star Wars Battlefront II játék, így volt alkalmunk kipróbálni a játékot a helyszínen, természetesen az esemény névadó szponzor konzolján, ami egyúttal a világon kapható legerősebb konzol is. A Battlefront II-ről írt kritikánk már olvasható az oldalon. Az elsők között néztük meg a jövőre megjelenő Far Cry 5. játékot is, ami még nem végleges, de már most nagyon várós. Az eseményre kilátogatók nem csak kipróbálhatták az AAA-ás játékokat, hanem valódi e-sport rangadókat is nézhettek. Az első nap magyar és nemzetközi Overwatch csapatok mérték össze tudásukat sok-sok izgalmas mérkőzésen. A második nap a League of Legends szerelmeseinek kedvezett, ezen a napon a Lenovo Legion Kupa megszerzéséért folytak óriási harcok; a mérkőzések között a közönséget interaktív kvízekkel szórakoztatták melyekben értékes nyeremények találtak gazdára.

A HelloWorld Új Nemzedék színpad minden korosztálynak kínált érdekes témákat, és a csarnokban lévő mini osztályteremben bárki részese lehetett az élménynek. A témák a könnyedebb ismeretterjesztéstől (Látványos fizika), a komolyabb jelenségekig (Kapunyitási pánik, Youtuberek felelősségvállalása) terjedtek, így mindenki garantáltan okosabban távozott innen.  Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is hatalmas sikert aratott a Trónok harca Vastrón és a színpad, ahol az előző évekhez hasonlóan idén is láthatták a sorozat két színészét. A színpadon Szirmai Gergely készített interjút Kristian Nairn és Ellie Kendrick színészekkel, miután a rajongók is feltehették kérdéseiket, faggathatták, hogy miként fog végződni a világ legsikeresebb sorozata. Az estét pedig a Sounds of Thrones zenekar zárta, akik fergeteges koncertet adtak, sőt, akkora volt az érdeklődés a koncertre, hogy a szervezőknek utólagosan módosítani kellett, és az eredetileg szombatra időzített koncertet vasárnapra is ki kellett tolni, így a nagyszínpad vasárnap este is a szimfonikusoké volt. Nehéz szavakat találni, nem is tudjuk leírni, hogy mennyire nagy élmény volt élőben hallani a sorozat kedvenc dallamait.

A második napon a sci-fit helyezték előtérbe és az OVS Fest került megrendezésre, ahol a közönség testközelből találkozhatott Magyarország legismertebb videósaival. Voltak itt érdekes előadások, videósok közötti versenyek, és még a nap végére egy klip forgatás is belefért Dancsó Péterrel a főszerepben.

A PlayIT összefoglaló videóját a lap tetején találjátok, galériában pedig összegyűjtöttük nektek a legérdekesebb pillanatokat. A szervezők a második nap végén azt is elárulták, hogy jövőre mikor és mely városokban látogat el a PlayIT:

  • március 3-án Győrbe
  • március 11-én Debrecenbe
  • június 10-én Szegedre,
  • szeptember 15-én Pécsre

Total
0
Shares
Previous Article

Adam Warlock mégsem lesz benne A galaxis őrzői vol 3.-ben?

Next Article

Dobjatok el mindent, mert itt a Jurassic World: Bukott birodalom teaser előzetese!

Related Posts

Ne maradj le a hírekről, kövess minket a Facebook-on is!