Főoldal Játékok Ez a négy Xbox-játék érkezik PlayStationre és Nintendo Switch-re
Játékok

Ez a négy Xbox-játék érkezik PlayStationre és Nintendo Switch-re

A Microsoft hivatalosan is bejelentette, hogy mely Xbox-játékok jönnek a rivális konzolokra.

345
Microsoft Xbox
Forrás: Xbox

Február 21-én leplezte le hivatalosan a Microsoft, hogy melyik négy Xbox-játék jön hamarosan PlayStationre és Nintendo Switch-re. Még február 15-én erősítette meg Phil Spencer, a Microsoft Gaming vezérigazgatója, hogy hamarosan a Sony és a Nintendo konzoljaira, azaz a konkurencia eszközeire is elérhetővé tesznek bizonyos Xbox-játékokat. Spencer akkor nem említette, hogy melyek ezek, azonban most végre felfedték, hogy melyik négy címről lehet szó. Lássuk őket.

Pentiment

Az Obsidian Entertainment narratív kalandjátéka, amelyet vizualitása tett egyedivé. A játék valós történelmi eseményeken is alapul és számos díjat elnyert már. Február 22-én érkezik PlayStation 4, PlayStation 5 és Nintendo Switch konzolokra.

Hi-Fi RUSH

Az elismert ritmusjáték, amelyben zenére játszatunk kedvelt cím volt a Tango Gameworks/Bethesda Softworks gondozásában. Március 19-én válik elérhetővé PlayStation 5-ön, az előrendelés február 22-től él.

Grounded

Ugyancsak az Obsidian Entertainment játéka. Egy nagyon népszerű co-op túlélős kalandjáték, amelyet a Drágám, a kölykök összementek! filmek ihlettek. A játék igen népszerű volt, több mint 20 millióan játszottak már vele. Április 16-án érkezik PS4, PS5 és Nintendo Switch rendszerekre. A játék támogatja majd a crossplay lehetőséget minden platformon.

Sea of Thieves

A Rare stúdió nagy sikerű kalózos akció-kaland és MMORPG játéka. A szoftver igen népszerű PC-n és Xbox-on, korábban egy Karib-tenger kalózai témájú DLC-t is kapott, közel 35 millió játékosa van. Április 30-án válik elérhetővé PlayStation 5-ön és ez is támogatja majd a crossplayt.

A Microsoft ezzel óvatosan, de nyit a többi konzolplatform felé, amely jelentősen szembe megy az eddigi gyakorlatukkal. A fenti négy játék olyan multiplatform címekhez csatlakozik, mint a Minecraft és az Activision Blizzard címei, azaz a Call of Duty, a Diablo vagy az Overwatch. Az Xbox azonban továbbra is fontosnak tartja az exkluzívokat a konzolon, hiszen idén olyan játékok érkeznek Xbox Series X/S-re, mint a Senua’s Saga: Hellblade II, az Avowed, vagy az Indiana Jones and the Great Circle. Ezek a játékok egyúttal PC-n és természetesen az Xbox Game Pass szolgáltatásban is ott lesznek megjelenéskor.

Sea of Thieves
Forrás: Xbox
Szerző
Faragó Dániel

Gamer, videójátékos újságíró és Star Wars rajongó. Akkor került kapcsolatba a játékokkal, amikor először a kezébe adták a Rogue Squadront és a Tomb Raidert. 2019-ben kezdett el videójátékokról írni a Ziro.hu oldalán, majd ezt kibővítve folytatta a Rebo.hu felelős szerkesztőjeként.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...

Marvel's Spider-Man 2
PlayStation

Marvel’s Spider-Man 2 frissítés érkezik március 7-én

Ezeket az újdonságokat hozza a Marvel’s Spider-Man 2 következő frissítése.

Elden Ring Shadow of the Erdtree
Játékok

Bemutatkozott az Elden Ring első nagy kiegészítője

Idén nyáron érkezik a Shadow of the Erdtree című kiegészítő.

Xbox Games
Xbox

[Hivatalos] Xbox játékok érkeznek PlayStationre és Nintendo Switch-re

Négy megnem nevezett Xbox-játék érkezik a rivális konzolokra.