Főoldal Játékok Xbox [Hivatalos] Xbox játékok érkeznek PlayStationre és Nintendo Switch-re
Xbox

[Hivatalos] Xbox játékok érkeznek PlayStationre és Nintendo Switch-re

Négy megnem nevezett Xbox-játék érkezik a rivális konzolokra.

388
Xbox Games
Forrás: Xbox

Az elmúlt napok pletykáira reagáltak a Microsoft Gaming vezetői, s beszéltek az Xbox jövőjéről podcastjükben. Phil Spencer az Xbox vezérigazgatója, Sarah Bond, az Xbox elnöke és Matt Booty, az Xbox Game Studios vezetője szerint hamarosan négy Xbox játékot fognak kiadni PlayStationön és Nintendo Switch-en. De ez csak a kezdet, mert még továbbiak is várhatók. A Microsoft új mottója az „Xbox mindenhol” lesz ezentúl. A cél minél több játékost elérni, a lehető legtöbb platformon.

Február 15-én jelent meg az Xbox YouTube csatornáján az a közel 23 perces podcast, amelyben az Xbox jövőjéről beszéltek a vállalat vezetői. Phil Spencer megerősítette, hogy a terv az, hogy egyelőre négy játékot fognak kiadni a konkurens PS5 és Nintendo Switch konzolokra. Nem nevezte meg ezt a négy játékot, azt viszont megerősítette, hogy nincs közte a Starfield és az Indiana Jones and the Great Circle. Arról is szó esett, hogy a júniusi showcasen további új Xbox játékokat fognak bejelenteni. Spencer egyúttal interjút is adott a The Verge lapjának, ahol további részleteket árult el.

Nem hiszem, hogy iparágként valaha is ki kellene zárnunk, hogy egy játék más platformra kerüljön. Erre a négy játékra koncentrálunk, és tanulunk a tapasztalatokból. Nem folytatunk munkát, más franchise-okon. De az, hogy bárki kiállna és azt mondaná, hogy valami soha nem fog megvalósulni, szerintem olyan érzés, mintha még több bizonyosságot teremtenénk a játékvilágban, ahol tényleg arra akarunk reagálni, amit a vásárlók akarnak, és amit a játékosaink és az alkotók keresnek.

Phil Spencer

Egyelőre úgy tűnik óvatosan nyitnak más platformok felé, nem fog egyből minden Xbox játék megjelenni PlayStationön vagy Nintendón. Spencer szerint még nem tartanak ott, azonban mint kiadó nagyon is jelen vannak a rivális konzolokon. Erre hozta fel példának, hogy a Bethesda és az Activision Blizzard King felvásárlásával az Xbox nagyon is jelentős kiadó lett a többi konzolon is, nem csak PC-n és a mobilpiacon. Ráadásul az Activision felvásárlása miatt az Xbox divízió hirtelen nagyobbra nőtt a Microsofton belül, mint a vállalat eddigi legfontosabb terméke, a Windows operációs rendszer divíziója. Éppen ezért kiemelkedőnek tartják az Xbox növekedését.

Spencer azonban beszélt arról is, hogy ugyan 2023-ban rengeteg jó és sikeres játék jelent meg, amelyek nagy bevételeket generáltak, a játékipar mégsem növekedett oly mértékben. Számos helyen leépítések voltak, amely alól a Microsoft és az Xbox sem volt kivétel. Éppen ezért, Spencer szerint két lehetőségük van: vagy a meglévő játékosbázist monetizálják még több bevételért, vagy terjeszkedni más platformok felé, amennyire csak lehetséges.

Ezeket a döntéseket konkrét okokból hozzuk meg. Minden döntést az Xbox hosszú távú egészségét szem előtt tartva hozunk meg, ami azt jelenti, hogy a platform növekszik, a játékaink teljesítenek, a legjobb platformot építjük a készítők számára, és minél több játékost érünk el. Vezetői csapatként mindig tanulni és fejlődni akarunk, és úgy gondoljuk, hogy ez egy érdekes időpont számunkra, hogy felhasználjuk azt, amivel néhány más platform jelenleg rendelkezik, hogy segítse a franchise-zaink növekedését.

Phil Spencer

Egy új Xbox konzolt és talán kézikonzolt is megpedzegettek, de Spencer direkt nem reagált azokra a tervekre, amelyek tavaly kiszivárogtak a pereskedés során. Azonban arról is írt a The Verge, hogy az Xbox Game Pass óriási növekedést ért el. Immáron 34 millió előfizetője van a szolgáltatásnak. A terv, hogy 2030-ra ez a szám 100 millió legyen. Éppen ezért bejelentették, hogy a Diablo IV március 28-án elérhető lesz a Game Pass előfizetőinek, ahogy arról korábban is lehetett hallani pletykákat.

Forrás: Xbox
Szerző
Faragó Dániel

Gamer, videójátékos újságíró és Star Wars rajongó. Akkor került kapcsolatba a játékokkal, amikor először a kezébe adták a Rogue Squadront és a Tomb Raidert. 2019-ben kezdett el videójátékokról írni a Ziro.hu oldalán, majd ezt kibővítve folytatta a Rebo.hu felelős szerkesztőjeként.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...

Elden Ring Shadow of the Erdtree
Játékok

Bemutatkozott az Elden Ring első nagy kiegészítője

Idén nyáron érkezik a Shadow of the Erdtree című kiegészítő.

Microsoft Xbox
Játékok

Ez a négy Xbox-játék érkezik PlayStationre és Nintendo Switch-re

A Microsoft hivatalosan is bejelentette, hogy mely Xbox-játékok jönnek a rivális konzolokra.

Xbox

A Microsoft felhagy az Xbox-játékok exkluzivitásával?

A pletykák szerint a Starfield és az Indiana Jones and the Great...