Főoldal Játékok Xbox Bemutatkozott az Indiana Jones and the Great Circle című játék
Xbox

Bemutatkozott az Indiana Jones and the Great Circle című játék

2024-ben érkezik az új kalandjáték Xbox-ra és PC-re.

482
Indiana Jones and the Great Circle
Forrás: Bethesda Softworks

Január 18-án magyar idő szerint este 9-kor tartották az Xbox Developer Direct nevű showműsort, ahol végre bemutatták az új Indiana Jones videójátékot. Már az elmúlt hetekben elkezdtek szivárogni infók az új játékról, amelyet végül hivatalosan is megerősítettek és most először mi is láthatjuk mozgás közben Indiana Jones legújabb kalandját.

A játékot még 2021 januárjában jelentette be a Lucasfilm Games, amelyen a Bethesda Softworks alá tartozó MachineGames csapata dolgozott, akik korábban a Wolfenstein szérián ügyködtek. A projektről semmit nem hallottunk az elmúlt három évben, mindössze annyi szivárgott ki, hogy 2021 májusa óta aktívan fejlesztik és a Bethesda kulcsembere, Todd Howard is megerősítette mág tavaly nyáron, hogy továbbra is fejlesztik. Tavaly a Bethesda egyik vezetője azt is beismerte az Activision Blizzard felvásárlása körüli bírósági perben, hogy az új Indiana Jones-játék Xbox és PC exkluzív lesz. Arról is pletykáltak, hogy a MachineGames-nek az Xbox más stúdiói, mint a 343 Industries, az id Software vagy a Tango Softworks is besegítettek, hogy időben elkészüljenek az új Indy-játékkal.

Most azonban végre mozgás közben is látható a szoftver. Az Xbox Developer Directen egy közel 13 perces ízelítőt kaptunk a játékból, amelyben gameplay videókat mutattak. Egy vadonatúj kalandot mesélnek el, amelyben Indynek ismét meggyűlik a baja a nácikkal. A játék cselekménye időben az Az elveszett frigyláda fosztogatói és a Indiana Jones és az utolsó kereszteslovag között játszódik, amelyben új és misztikus kincsek után kutat majd kedvenc régészprofesszorunk. Indy átszeli majd a világot, útja során megfordul a Vatikánban, Egyiptomban, Dél-kelet Ázsiában, de még a Himaláján is. Mindezt belső nézetes játékmenettel, de bizonyos jeleneteknél átvált külső nézetbe is. A MachineGames célja az volt, hogy a játékos a lehető legjobban átélje, milyen érzés lehet Indiana Jones bőrében lenni. Jens Andersson, dizájn rendező a következőket mondta:

A játékunk arról szól, hogy egy ikonikus hős bőrébe bújjunk. Mivel ezt többnyire első személyben tesszük, lehetőséged van arra, hogy valóban Indy bőrébe bújj. A belső nézetes játékmód a világ részévé tesz – lehetővé teszi, hogy felfedezd és megtapasztald a dolgokat, még közelebbről. Mit fogsz tenni, amikor beledobnak ebbe a kalandba az eszeddel és az ostoroddal? Az Indiana Jones világa egy olyan világ, ahol minden sarkon rejtélyek rejtőznek, ahol az idővel versenyzel, és túljársz az ellenségeid eszén, miközben ereklyékre vadászol.

Jens Andersson

A játékban megannyi rejtély, fejtörő és új karakterek várnak a játékosra. A fejlesztők elmondták, hogy igyekeztek minél inkább filmszerűbbé tenni az élményt. A Indiana Jones-filmek zenéjét John Williams szerezte, a játékban helyette Gordy Haab (Star Wars Jedi: Fallen Order) komponálja a zenét. Nagyon hosszú kihagyás után érkezik újra teljes értékű Indiana Jones-játék. Ha nem számítjuk a Lego címeket, akkor a 2009-es Indiana Jones and the Staff of Kings című PlayStation 2 exkluzív óta nem kaptunk új videójátékot Dr. Jonesszal. Az Indiana Jones and the Great Circle 2024 folyamán érkezik PC-re, Xbox Series X/S-re és persze a Game Pass szolgáltatásába.

Indiana Jones and the Great Circle
Forrás: Bethesda Softworks
Szerző
Faragó Dániel

Gamer, videójátékos újságíró és Star Wars rajongó. Akkor került kapcsolatba a játékokkal, amikor először a kezébe adták a Rogue Squadront és a Tomb Raidert. 2019-ben kezdett el videójátékokról írni a Ziro.hu oldalán, majd ezt kibővítve folytatta a Rebo.hu felelős szerkesztőjeként.

2 Hozzászólások

Közelgő események

Még több a témában...

Call of Duty: Black Ops 6
Játékok

Nem, nem lesz 310 GB a Call of Duty: Black Ops 6 mérete

Az Activision tisztázta az új Call of Duty fájlméretéről szóló pletykákat.

Star Wars Outlaws
Játékok

Mos Eisley kapta a főszerepet a Star Wars Outlaws új előzetesében

Izgalmasnak ígérkezik az új Star Wars játék a gameplay alapján is.

Indiana Jones and the Great Circle
Játékok

Izgalmas előzetest kapott az Indiana Jones and the Great Circle

Indy a Himaláján csap össze a nácikkal ezúttal.