Főoldal Játékok Xbox és PC exkluzív lesz az új Indiana Jones játék
Játékok

Xbox és PC exkluzív lesz az új Indiana Jones játék

A Bethesda új Indiana Jones játéka várhatóan nem jön PlayStation konzolra.

349

Már eddig is több problémát jelentett, hogy a redmondiak szemet vettek az egyik legnagyobb játékkiadóra, és érthető módon ez nem tetszett a Sonynak a nagy játékcímek miatt. Újabb érdekes információk láttak napvilágot, miután az USA Szövetségi Kereskedelmi Bizottsága (Federal Trade Commission, FTC) blokkolta az Activision Blizzard felvásárlását a Microsoftnál.

Az FTC vs Microsoft néven elhíresült ügy jelentésében olvasható, hogy a Microsoft alá tartozó Bethesda Softworks globális kiadásokért felelőse, Pete Hines szerint a készülő új Indiana Jones játék Xbox és PC exkluzív lesz. Hinest tanúként hallgatták ki és az FTC ügyvédjének kérdésére azt felelte, hogy eredetileg multiplatform címnek tervezték, de miután a Microsoft felvásárolta őket, újratárgyalták a szerződést a Disneyvel.

Még 2021 januárjában jelentette be a Lucasfilm Games és a Bethesda, hogy készül egy új, egyelőre cím nélküli Indiana Jones videójáték. A fejlesztésért a MachineGames felel, akik korábban a Wolfenstein játékokat készítették. A játék executive producere Todd Howard, aki többek között a Fallout és a The Elder Scrolls játékok atyjaként ismert. A játékról szinte semmi konkrétat nem árultak el, 2021 májusban röppent fel a hír, hogy a projekten már aktívan dolgozik a MachineGames.

A játék leleplezése pár hónappal azelőtt történt, hogy a Microsoft felvásárolta volna 7,5 milliárd dollárért a ZeniMax Mediát, amely alá tartozik a Bethesda Softworks is. Arra kérdésre, hogy miért lett Xbox exkluzív a játék, Hines kifejtette, hogy a Bethesdának tetszett az ötlet, hogy csökkentsék a játékfejlesztői kockázatot és egyúttal betegyék a szoftvert az Xbox Game Passba is. Hines ezzel megerősítette, hogy a játék nem, hogy nem érkezik PlayStationre, hanem bekerül az Xbox Game Pass szolgáltatásba, akár megjelenéskor is.

A Microsoft sorra Xbox exkluzívvá tette az új játékokat, mint a Redfall vagy a hamarosan megjelenő Starfield, miután felvásárolták a Bethesdát. Kérdés, hogy mi vár majd az Activision Blizzard címeire, ha őket is felvásárolja a redmondi vállalat? Az új Indiana Jones játék megjelenési dátuma hivatalosan nem ismert.

Szerző
Faragó Dániel

Gamer, videójátékos újságíró és Star Wars rajongó. Akkor került kapcsolatba a játékokkal, amikor először a kezébe adták a Rogue Squadront és a Tomb Raidert. 2019-ben kezdett el videójátékokról írni a Ziro.hu oldalán, majd ezt kibővítve folytatta a Rebo.hu felelős szerkesztőjeként.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...

Az akolitus
Sorozatok

A negatív reakció ellenére megdöntötte a Lucasfilm nézettségi rekordját Az akolitus

Ezt nektek emberek! A negatív hullám ellenére Az akolitus nézettségi rekordot döntött.