Főoldal Játékok Xbox Game Passba kerülhet a Diablo IV?
Játékok

Xbox Game Passba kerülhet a Diablo IV?

A legújabb szivárogtatások szerint a Blizzard nagy sikerű játéka hamarosan az Xbox Game Passba is bekerülhet.

164
Diablo 4 Xbox Game Pass

Érdekes információ látott napvilágot az interneten a Diablo IV-ről. Egy PICPAY nevű brazil fizetős alkalmazáson keresztül véletlenül közzé tettek egy bannert, amelyen az Xbox Game Pass szolgáltatást reklámozzák a Diablo IV-gyel. A szöveg lefordítva annyit jelent, hogy „Most elérhető. Szerezd meg most, vagy játssz vele az Xbox Game Passon keresztül”. Az alkalmazás egy hivatalos értékesítő felület Brazíliában ajándékkártyákhoz.

A bannert nagyon gyorsan eltávolították az alkalmazásból, azonban a közösségi médiában futótűzként kezdett terjedni a hír. A pletykát azonnal cáfolta Mike Ybarra, a Blizzard Entertainment elnöke, mondván „Ez nem történik meg.”

A szivárogtatás (amely lehet egy ártatlan emberi mulasztás is) időzítése azért nagyon fontos, mert éppen javában zajlik az FTC és a Microsoft közötti per, amely azután jött létre, hogy az amerikai versenyhivatal blokkolta az Activision Blizzard felvásárlását a Microsoftnál. A bírósági meghallgatás az utóbbi hetekben zajlott, amelyről mi is sokat írtunk itt a portálon. Jelenleg az ítéletre várunk.

A Diablo IV idén júniusban jelent meg. A Blizzard legújabb hack and slash akció-RPG-je hatalmas siker lett, óriási eladásokat produkált a szoftver. Az Activision Blizzard játékai egyelőre nem elérhetők az Xbox Games Pass szolgáltatásában, azonban a fenti szivárogtatás előre vetíti, hogy mi lehet a sorsa a cég játékainak, miután a Microsoft felvásárolta őket.

Nem ez lenne az első ilyen hír ebben a témában. Még a felvásárlás bejelentésénél mondta Phil Spencer, a Microsoft Gaming vezérigazgatója, hogy az Activision Blizzard nagy sikerű játékai később bekerülnek majd a Game Passba. 2023. március 13-án, Rob Fergusson, a Diablo brandért felelős alelnöke ezt cáfolta, szerinte a Diablo IV nem fog megjelenni a Game Passban.

Akárhogy is lesz, az Activision Blizzard játékok sorsa azután dőlhet el, hogy engedélyezték a hatóságok a Microsoftnak a felvásárlást. Az idő szorít, ugyanis a két cég közötti megállapodás határideje július 18-a.

Microsoft Xbox Activision Blizzard
Szerző
Faragó Dániel

Gamer, videójátékos újságíró és Star Wars rajongó. Akkor került kapcsolatba a játékokkal, amikor először a kezébe adták a Rogue Squadront és a Tomb Raidert. 2019-ben kezdett el videójátékokról írni a Ziro.hu oldalán, majd ezt kibővítve folytatta a Rebo.hu felelős szerkesztőjeként.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Xbox Games
Xbox

[Hivatalos] Xbox játékok érkeznek PlayStationre és Nintendo Switch-re

Négy megnem nevezett Xbox-játék érkezik a rivális konzolokra.

Xbox Game Pass
Játékok

PlayStation és Nintendo konzolokra is jöhet a Game Pass?

A Microsoft minden elérhető képernyőre, eszközre eljuttatná az Xbox Game Pass szolgáltatását.

Microsoft Xbox Activision Blizzard
Játékok

Jövőre már érkezhetnek a Game Passba az Activision Blizzard játékai

Amint megkötik a szerződést a Microsofttal onnantól pár hónapon belül jöhetnek a...