Főoldal Játékok JÁTÉKTESZT: Star Wars Battlefront 2: Zavar az Erőben
Játékok

JÁTÉKTESZT: Star Wars Battlefront 2: Zavar az Erőben

Tegnap jelent meg a Star Wars Battlefront 2 játék, amit gyorsan mi is kézbe vettünk, és teszteltük.

346

Tegnap jelent meg a Star Wars Battlefront 2 játék, amit gyorsan mi is kézbe vettünk, és teszteltük.

Az első rész nekem azon játékok közé tartozott, ami 2 évvel a megjelenése után is rajta maradt a konzolomon és időről időre elővettem. Nem volt tökéletes játék, de elég sokat el lehetett vele szórakozni, és a filmszerű élmény miatt sokáig vissza-visszatértem lövöldözni egyet. Szerintem összességében tehát a negatív visszhang ellenére a többség szerette a Battlefront-ot, és elég sok visszajelzést adtak az EA / DICE párosnak, hogy szívesen látnák a folytatást, ha ez az megváltozna. Az ígéret az volt, hogy mindezt megfogadva fog majd visszatérni a második rész.

Gondolom nem véletlen, hogy a játék nagyjából egy időben jelenik meg a Star Wars 8-al. Ilyenkor azért sokkal könnyebb eladni egy olyan játékot, ami a Star Wars világában játszódik. Nem tudom, hogy a jövőben is ez lesz-e a menetrend, de ha az EA-ből indulok ki, akkor biztos. A FIFA sorozat is évente kap új játékot, és egy játékból így sokkal több bevétel származik, óriási is a felháborodás most az EA körül, és szerintem teljesen jogosan. Fogalmazzunk úgy, hogy az EA játékokban úgy általában az ár / érték arány nem éppen a legmegfelelőbb. Még az első résznél is az alap játék megvásárlása után érdemes (majdnem kötelező jellegű volt) a season pass megvásárlása. Jelenleg úgy néz ki, hogy az új Battlefrontban mikro- tranzakciós rendszer is lesz (most éppen leállították), ha még hozzávesszük azt, hogy az EA két évente kiad egy ilyen Battlefront játékot, akkor azért látható, hogy a pénz elsődleges szempont.

Az első részből sokan hiányolták az egy játékos módot, ez az első olyan dolog, amit pótoltak. Érdekes én anno lenyeltem, hogy nincs egyjátékos mód, elfogadtam, hogy ez nem az a játék. Nagyjából 3-4 óra játék utána azt kell, hogy mondjam, hogy lehet jobb, ha ebből a részből is kihagyták volna. Az alap felállás nagyon jól hangzik, végre a birodalom bőrébe bújhatunk és az ő szemszögükből láthatjuk a történetet. A végeredmény sajnos annyira rohanós, összecsapott, hogy sok köszönet nincs benne. Van egy-két jelenet, aminek nagyszabásúnak kellene lennie, de a tempó miatt egész egyszerűen csalódás az egész. Ha csak emiatt akarnád a játékot, akkor ne vedd meg. Kérd kölcsön attól, akinek megvan és nyomd végig egy este alatt! Ez annyival, de annyival több lehetne, így csak egy be nem váltott ígéret, semmi több.

A többjátékos üzemmódról a következő hónapok fognak ítélkezni. Eleve rosszul indított a játék a sok negatív kritika biztos sokakat távol fog tartani a játéktól. Tényleg sok minden változott, én elsőre úgy érzem kicsit bonyolultabb lett minden. Én szerettem a Walker Assault-ot az első részből, de a több helyszín és a változatosabb küldetések hosszabb távon frissebben tarthatják a játékot. Jó, hogy végre mind a három trilógiában játszhatunk, bár szerintem a droidok továbbra is gagyik. A fejlődési rendszer sokkal véletlenszerűbb lett, és most már különböző osztályok vannak, nekem kicsit hiányzik az előző rész egyszerűsége és szabadsága. Nagy kérdés, hogy mennyire fog növekedni a szakadék a játékosok között, én azt mondom, ha ez a része rendben lesz, akkor engem igazából annyira nem fog érdekelni a fejlődési rendszer. Ha a játékok szórakoztatóak tudnak maradni, és nem te szeretnél lenni az MVP (legjobb játékos), akkor engem nem érdekel.

VÉGSZÓ

Nagyon rosszat tett a játéknak ez a negatív cunami amiben kezdett, és azért ilyet még nem is nagyon láttunk. Sok játék indult már alulról, emlékszem amikor a Batman Arkham Knight a megjelenése idején játszhatatlan volt PC-n. Ez a játék ma a Steam-en 7 körül jár, de Metacritic-en még mindig csak 2.7-en (mindkettő PC-s verzióra, konzolon ezek az értékek jóval magasabbak). A Star Wars Battlefront 2 jelenleg 0.8-on áll (10-ből) bármelyik platformon. Lesz honnan visszajönni, jelenleg a teljes játékostábort sikerült felbőszíteni a fizetős modell erőltetése miatt egy eleve teljes árú játékban. Várjuk ki mi lesz ennek a vége, de jelenleg én azt mondom, hogy közepes.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...

Star Wars Jedi Survivor
Játékok

Az EA törölt egy Star Wars-játékot, a Vasember és Fekete Párduc projektek még készülnek

Leépítések és törölt projektek az Electronic Arts-nél, de készül a Star Wars...

upcoming Marvel DC games
Játékok

Minden készülő szuperhősös videójáték

Összeszedtünk minden készülő Marvel és DC Comics játékot.

Dragon Age: Dreadwolf
Játékok

Bemutatkozott a Dragon Age: Dreadwolf világa

2024 nyarán végre leleplezik az új Dragon Age játékot.