Wide Screen
Image default
Filmek

Marvel Kapitány és Thanos harcát az utolsó pillanatban adták hozzá a Végjátékhoz

A legerősebb Marvel szuperhős és az Őrült Titán összecsapását az utolsó pillanatban rögzítették.

Csaknem egy évtizeden keresztül építkeztek, tervezték az Infinity Saga fináléját, melyben a Bosszúállók revansot vesznek Thanoson, amiért a Végtelen háborúban kiirtotta a fél univerzumot. Bármennyire is tűnik minden előre kigondoltnak, sok mindent a Bosszúállók: Végjáték munkálatai idején változtattak meg a forgatókönyvben, és csak az aznapi forgatáson döntötték el, hogy hozzáveszik a történethez.

Christopher Markus nemrég elárulta, hogy Amerika Kapitány és a pöröly jelenete ellentmond azzal, amit a Thor: Ragnarökben láttunk, de annyira jól nézett ki, hogy nem hagyhatták veszni a jelentet. Később aztán a rajongók az író segítségére siettek, és megválaszolták, hogy a Kapitány miért tudott villámokat szórni: Odin az első Thor-filmben elmondja, aki méltó a Mjölnir felemelésére, az megkapja Thor erejét.

Most újabb érdekességre derült fény a SlashFilm jóvoltából, ezúttal a forgatókönyvről derült ki ez-az, vagyis hogy Brie Larson karaktere, Marvel Kapitány és Thanos (Josh Brolin) harca eredetileg nem szerepelt a szkriptben, és az utolsó pillanatban rögzítették.

Jeff Ford, a Bosszúállók: Végjáték vágója így emlékszik vissza a szóban forgó jelenetre:

Marvel Kapitány belépője, amikor keresztül szeli a [Szentély II] hajót, az első naptól a forgatókönyv része volt. Tudtuk, hogy ezt fogja tenni, de csak később adtuk hozzá, bővítettük ki azzal a jelenettel, melyben Thanosszal összecsap. Erre elsősorban azért került sor, mert nagyon szerettük, amit Brie [Larson] karakteréből kihozott, mielőtt Thanos kiütötte volna a Hatalomkővel.
Jeff Ford

Ford megjegyezte továbbá, hogy mindez Anthony [Russo] remek ötlete volt, és az utolsó pillanatban rögzítették:

Mellesleg erre a pótforgatáson, az utolsó pillanatban került sor. Nagyszerű gondolat volt, hogy Thanos a Végtelen Kesztyűből kiveszi a Hatalomkövet, és ezután a Végtelen Kő nyers erejével kiüti Marvel Kapitányt. Fantasztikus volt, ahogy a történetben felhasználták ezt, mert ez az, amit látni akartak. Megoldást kellett találnunk, hogy Thanos hogyan állíthatja meg Marvel Kapitányt egy percre, mert annyira erős, hogy puszta erőből képtelen lett volna.

De a közelmúltban nem csak ezt tudtuk meg a két Bosszúállók-filmről, hanem hogy eredetileg a Végtelen háború már megágyazott volna Novának, miután Thanos leigázta Xandart a Hatalomkőért. Nova végül nem tűnt fel, de ez nem jelenti azt, hogy ne látnánk hamarosan a filmvásznon, ugyanis pletykák szerint önálló filmet is kap.

Thanos Marvel Kapitány

Még több a témában...

A Skrullok eredetileg sokkal félelmetesebbek lettek volna a Marvel Kapitányban

Kévés Bence Mihály

Új koncepciós rajzok szerint a Lélekkőnek otthont adó Vormir így is kinézhetett volna a Végtelen háborúban

Kévés Bence Mihály

A Bosszúállók: Végjáték új tervrajzai elárulták, hogy a Végtelen Kesztyűt ki más használta volna még

Kévés Bence Mihály

Úgy tűnik, hogy Adblock kiegészítőt használsz, blokkolod a hirdetéseket.

Segítsd a munkánkat azzal, hogy engedélyezed a weboldalon megjelenő hirdetéseket.

Zárd be, ha nem szeretnél támogatni minket | Segítség? Kapcsolat