Wide Screen
Image default
Filmek

A Végjáték írói egy lehetséges hibáról beszéltek Amerika Kapitány és a Mjölnir vonatkozásában

A Bosszúállók: Végjáték írói igyekezték megmagyarázni a film egyik vitatott jelenetét, melyben Amerika Kapitány képes volt megidézni Thor villámait.

A Bosszúállók: Végjáték írói igyekezték megmagyarázni a film egyik vitatott jelenetét, melyben Amerika Kapitány képes volt megidézni Thor villámait.

A Bosszúállók: Végjáték számos kiemelkedő pillanata közül talán az egyik legfontosabb az volt, mikor a végső csatában Amerika Kapitány felemelte a Mjölnirt, miközben még a mennydörgés istenének villámait is képes volt megidézni Thanos ellen. A bemutató óta kisebb vita alakult ki a rajongók között, még ha Steve Rogers ki is érdemelte a Mjölnirt, hogyan tudta megidézni a villámokat, mikor arra csak Thor lett volna képes. Vagy mégsem?

A Thor: Ragnarökből megtanultuk, hogy a mennydörgés istenének mindig birtokában volt ez a hatalom, és még a Mjölnir elpusztítása után is képes volt villámokat szórni ellenfelére – ahogy arról Odin is beszélt. Ezek után tehát feltehetjük a kérdést, hogy Steve Rogers mégis hogyan volt képes földre vinni az Őrült Titánt, ha nem rendelkezett a villámlás képességével, erejével? Szerencsére a Végjáték írói megválaszolták nekünk ezt a kérdést is – legalábbis többnyire.

Egy ponton biztosan vita volt erről, mert a Ragnarökben azt állítottuk, hogy Thor a kalapács nélkül is képes volt villámokat szórni. Úgy gondolom, hogy Odin is erről beszélt: „Sohasem a kalapács volt a hatalom forrása”. És mégis, a Kapitány a kalapáccsal idézte meg a villámokat. Eljutsz ezekhez a dolgokhoz, és úgy érzed, hogy „túl nagyszerű ahhoz, hogy ne csináljuk meg. Majd megbeszéljük ezt később”.
Christopher Markus

A rajongók azonban felhívták Markus figyelmét az első Thor-filmben elhangzott mondatra, mikor Odin a pöröly és fia, Thor erejéről beszélt.

Aki megszerzi a pörölyt, ha méltó rá, megkapja Thor erejét is.

Így elképzelhető, hogy mégsem logikai hibáról beszélünk, de akkor is, most a kalapács jelenti-e a hatalom forrását, vagy szimplán annyira jól festett a filmvásznon, hogy be kell érnünk egy ilyen magyarázattal? Szó se róla, nagyon jól nézett ki.

Bosszúállók: Végjáték

Még több a témában...

Chris Evans arról beszélt, hogy miért nem jó ötlet visszahozni Amerika Kapitányt

Kévés Bence Mihály

J.K. Simmons több olyan Pókember-filmre is aláírhatott, ami a Marvel Moziverzumon belül játszódik

Kévés Bence Mihály

James Mangold elárulta, Farkas melyik ruhadarabját soha nem vette fel Hugh Jackman

Kévés Bence Mihály

Úgy tűnik, hogy Adblock kiegészítőt használsz, blokkolod a hirdetéseket.

Segítsd a munkánkat azzal, hogy engedélyezed a weboldalon megjelenő hirdetéseket.

Zárd be, ha nem szeretnél támogatni minket | Segítség? Kapcsolat