Close


Közelgő események

Filmek

A Lucasfilm embere szerint ismét látható lesz Darth Vader kastélya

Most már csak azt kellene tudni, hogy melyik filmben. Korábbi pletykák szerint a Star Wars: Az utolsó Jedikben is feltűnik.

A Lucasfilm embere szerint ismét látható lesz Darth Vader kastélya
  • PublishedMarch 31, 2017

Most már csak azt kellene tudni, hogy melyik filmben. Korábbi pletykák szerint a Star Wars: Az utolsó Jedikben is feltűnik.

Magáról a kastélyról és a helyszínről röviden azt kell tudni, hogy a legendás építmény Mustafar-on áll, azon a bolygón, ahol Anakin Skywalker vereséget szenvedett a Star Wars: A Sith-ek bosszújában Obi-Wan Kenobival szemben. A tavalyi Zsivány Egyes: Egy Star Wars történetnek egyik meglepetés jelenete volt, mikor felbukkant Darth Vader kastélya, még ha rövid időre is. Ám Doug Chiang Lucasfilm alelnöke és vezető kreatív elnöke szerint újabb alkalom nyílik majd, hogy lássuk a kastélyt.

Doug Chiang, aki korábban a Baljós árnyakhoz és A klónok támadásához, illetve Az ébredő Erőhöz is készített koncepciós rajzokat, elárulta, hogy miért döntöttek úgy, hogy újra ellátogatunk a Mustafar-ra a Zsivány Egyesben. Mint kiderült, erre azért volt szükség, mert a helyszín kiemelt fontossággal bír Darth Vader számára:

Érdekfeszítő, ahogy egy csomó történetet feltártunk már. Igazi kihívás volt számunkra kitalálni ezeket, köztük azt, hogy Vader miért egy ilyen láva gátra építette kastélyát. És konkrét oka van, hogy miért erre a helyre építette. Meditálni, megfiatalodni és hogy újra magára találjon, ezért tért vissza erre a helyszínre. Egy igazi spirituális hellyé vált, s mindez az inkubátora, az úgynevezett bacta tank köré összpontosult.

Így már érthető, hogy miért láttuk a helyszínt a tavalyi spin-off-ban, hiszen azt a filmet úgy is értelmezhetjük, mint a karakter felvezetőjét, azt leszámítva, hogy Vader nem kapott sok szerepet benne. Chiang megjegyzi még, hogy a kastély egy töredékét láttuk csak, s talán egy másik filmben jobban szemügyre vehetjük:

Csak egy aprócska részét tártuk fel annak, hogy mit találhatunk a kastély belsejében. Reméljük, hogy más filmekben ezt is megmutathatjuk.

Emlékezzünk csak vissza, nem is olyan rég írtunk arról, hogy esetleg Kylo Ren (Adam Driver) nagyapja után való megszállottsága elrepíthet minket a Mustafar-ra a Star Wars: Az utolsó Jedikben. Talán idén decemberben újabb képet kapunk a sokat ábrázolt kastélyról.

Written By
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.