Főoldal Filmek A Star Wars: The Acolyte állítólag megcélozta a nyári megjelenést
Filmek

A Star Wars: The Acolyte állítólag megcélozta a nyári megjelenést

A The Acolyte az utóbbi évek legjobban várt Star Wars-sorozata.

657
Star Wars: The Acolyte
Forrás: Star Wars

A vártnál sokkal előbb érkezhet a legújabb Star Wars-sorozat. Egy új jelentés szerint a The Acolyte még idén nyáron megjelenhet a Disney+-on. A Collider számolt be elsőként róla, de még nem kapott pontos megjelenési időpontot a sorozat, mindössze annyit közöltek, hogy a rajongók valamikor “2024 nyarán” látogathatnak el a messzi-messzi galaxisba.

Hivatalos információkat nem kaptunk még az idei megjelenésekről, hogy mikor és melyik műsort mutatják be, de várhatóan az a The Acolyte mellett érkezni fog egy másik élőszereplős sorozat is Jude Law főszereplésével és Skeleton Crew címmel. A Lucasfilm még nem erősítette meg egyik sorozat pontos megjelenési dátumát sem.

A The Acolyte mintegy 100 évvel a Star Wars I. rész – Baljós árnyak eseményei előtt játszódik, a Köztársaság Fénykorának nevezett időszakban. Ebben az időben a Jedik uralkodnak, a Sith-ekről pedig régóta azt gondolják, hogy kihaltak.

“A politikai, személyes és spirituális dolgokat vesszük szemügyre, amelyek egy olyan korszakban merültek fel, amelyről nem sokat tudunk” – magyarázta egy korábbi interjúban Leslye Headland, a sorozat alkotója. “A Baljós árnyakat nézve mindig az volt a kérdésem, hogy ‘Nos, hogyan jutottak el a dolgok idáig? Hogyan jutottunk el odáig, hogy a Sith Nagyúr beszivároghatott a Szenátusba, és ez egy Jedinek sem szúrt szemet? Mi romlott el? Mik azok a forgatókönyvek, amelyek idáig vezettek minket?'”

A bennfentes hírében álló Daniel Richtman fizetős csatornáján osztott meg pár új információt a sorozatról még 2023 végén, amelyben azt állította, hogy Amandla Stenberg és Manny Jacinto két különböző karaktert fog játszani. Állítólag Stenberg Erő-érzékeny ikreket fog játszani, akiket átjár a Sötét oldal. Egyikük a Sith-eket választja, miközben a másikat a Jedik magukkal viszik és kiképzik. A cselekmény ezután állítólag a “gonosz nővért” követi majd, amint Sith-bérgyilkos válik belőle, akinek az lesz a feladata, hogy Carrie Anne Moss karakterét, egy Jedi mestert likvidáljon. Jacinto karakteréről még ennyit sem tudtunk, de Richtman szerint ő is két karaktert fog játszani, egy jót és egy rosszat.

Erről a gonosz nővérről az a hír járja, hogy fénykard nélkül is képes legyőzni az ellenségeit. A bérgyilkos fogadalmat tesz, hogy kitanulja a különböző harcművészeteket, és Moss karakterének életét fénykardpárbaj nélkül, kézitusa segítségével oltja ki.

The Acolyte hivatalos szinopszisa egyszerre megerősíti és megcáfolja a közelmúltban kiszivárgott részleteket. A közzétett leírás szerint a sorozat “egy rejtélyes thriller, ami a nézőket a sötét titkok és az Erő sötét oldalával mérgezett galaxisába kalauzolja el a Köztársaság Fénykorának utolsó napjain. Egy egykori padawan újra összefog jedi mesterével, hogy közösen nyomozzanak egy bűncselekmény-sorozat után, ám az Erők, amelyekkel szembekerülnek, sokkal baljósabbak, mint azt valaha is gondolták”.

The Acolyte
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

1 Hozzászólás

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...

Disney Plus
Filmek

Filmek és sorozatok, amiket bemutat márciusban a Disney+

Márciustól ezeket a filmeket és sorozatokat is nézhetjük a Disney+-on.

Star Wars: The Acolyte
Sorozatok

Kiszivárogtatták a The Acolyte pontos megjelenési időpontját

Az utóbbi évek legjobban várt sorozata a The Acolyte.

Oscar
Filmek

A Disney+ élőben közvetíti a 96. Oscar-díjátadót

Nem maradunk le a 96. Oscar-díjról, a Disney+ élőben adja itthon.