Főoldal Filmek A Star Wars: The Last Jedi felfedi a Ren Lovagok eredetét?
Filmek

A Star Wars: The Last Jedi felfedi a Ren Lovagok eredetét?

Tavaly decemberben bemutatott a Zsivány Egyes spin-off-ban már elvétve voltak utalások a Star Wars 8-ra is?

1k

Tavaly decemberben bemutatott a Zsivány Egyes spin-off-ban már elvétve voltak utalások a Star Wars 8-ra is?

A Zsivány Egyesben volt egy pillanat, mikor nagyképernyőre került Darth Vader legendás kastélya Mustafaron, és lényegében most ez szolgáltatja a legújabb pletyka alapját. Úgy gondolják, hogy a kastély lehet a kapcsolat az első antológiafilm és a Star Wars 8 között, ami azért is annyira fontos, mert csak így érthetjük meg Kylo Ren (Adam Driver) csapatának, a Ren Lovagjainak mivoltját.

A Ren Lovagokat továbbra is nagy rejtély övezi, nem tudunk semmit róluk, Az ébredő Erőben is csak pár másodpercre tűntek fel. Még a nevüket sem mondták ki a filmben, és ha J.J. Abrams nyilatkozataiban nem utalt volna rájuk, akkor még mindig sötétben tapogatóznánk, s ennyit sem tudnánk róluk. A folytatás, a The Last Jedi kevesebb, mint egy év múlva kerül a mozikba, de most nagyon úgy tűnik, hogy néhány titokra fény derült belőle.

Már nem tudjuk követni, hogy hány rajongói teória született, ki kinek a micsodája, mivel találkozunk majd a folytatásban, hol fog játszódni, ki hal meg a filmben, és még sorolhatnánk. De ezekből néhány összefüggésben lehet azzal, amit most látott napvilágot.

Spoiler rész következik!

A Ren Lovagjainak származása, eredete talán segíthet majd abban, hogy többet megtudjunk Kylo Ren hátteréről. Az ébredő Erő megjelenésével világossá vált, hogy az új trilógia Rey felemelkedéséről, vagy éppen bukásáról és árulásáról fog szólni, nem úgy mint Han Solo és Leia hercegnő közös gyermekéről, Ben-ről.

A közelmúltban megjelent Az ébredő Erő Blu-ray lemez bővített kiadása, melyen fellelhető J.J. Abrams rendezővel készített beszélgetés is. A rendező a lehető legtöbb információt, amit csak lehetett megosztott Kylo Ren-ről, köztük azt is, hogy mi vezette Ren-t a Sötét oldalra, és a lehetőségeket a jóvátételhez. Hogy mi történt A jedi visszatér és Az ébredő Erő között eltelt harminc évben, és ki is az a Kylo Ren? Nos, erre a hetedik részben nem kaptunk választ, csakhogy a The Last Jedi válaszokkal szolgál majd. Esélyes, hogy a pirossal írt logó is Kylo Ren véres múltjára utal.

A legújabb elmélet egy némileg megbízható YouTube-ertől érkezett, aki Star Wars 8-ról érkező pletykákkal foglalkozik. Év elején Mike Zeroh egyik videójában arról beszélt, hogy bennfentes forrása megerősítette neki, hogy a folytatásban Rey (Daisy Ridley) elveszti majd karját, csakúgy, mint anno Luke Skywalker (Mark Hamill) A birodalom visszavágban. Zeroh most azzal drukkolt elő, hogy a Skywalker saga következő részében egy nagyon fontos flashback-et, visszaemlékezést láthatunk, s melyben feltűnik majd a jellegzetes Vader kastély is. Jelenleg arról megy a spekulálás, hogy ez az lesz-e, amit a Zsivány Egyes: Egy Star Wars történet spin-off-ban láttunk.

Korábban a forrás arról is beszélt, hogy a The Last Jedi epizódba több nagy érdemű flashback is bekerült, köztük az is, mikor Luke Skywalker az Erő segítségével megmutatja Rey-nek a jedik múltját és bukását. Bemutatja nekünk, Kylo Ren miként állt át a Sötét oldalra, más szóval közelebb kerülünk, hogy megértsük Kylo Ren-t. A nyolcadik részben a hangsúly nem csak Adam Driver karakterén, avagy Rey-en, hanem Luke bukásán is lesz. Megtudjuk a szörnyű igazságot, hogy a bukott tanítványok, vagyis padawan-ok alkotják a rettegett Ren Lovagokat.

A padawan-ok valamiféle szorongást érezhettek mesterükben (Luke-ban), és ezt használhatta ki Kylo Ren, hogy rossz útra terelje a fiatalokat. Erre is választ kaptunk az Episode VIII-ban, hiszen a Lovagok teljes előmenetelését láthatjuk a visszaemlékezésben, s amelyben Vader legendás kastélya is jelen lesz. Rey-nek különös víziója volt a hetedik részben, de azt sem ő, sem a nézők nem értettek, hiszen még nem is tudtuk, mit keressünk. De most megkapjuk a választ! Állítólag a látomásban Rey annak volt szemtanúja, ahogy a Ren Lovagok lemészárolnak egy titokzatos nemzetet. A háttérben itt pillanthattuk meg először Luke Skywalker-t is, aki robotkezét R2-D2-re teszi, és a sötét helyet, ami minden bizonnyal Mustafar volt. Ezzel az új teóriával a vízió is nagyobb értelmet nyerne.

Rey víziójában Vader kastélya látható?

Sokan gondolták úgy, hogy a hetedik részben a kastály is látható volt, mikor feltételezhetően Ren megöli Luke utolsó padawan-jait, ám a Star Wars Group vezetője, Pablo Hidalgo ezt cáfolta korábban. Konkrétan azt kérdezték Hidalgo-tól, hogy Rey víziója a Luke Academy-ben játszódott-e, vagy valahol máshol.

Erre választ kaptunk, valahol máshol. És klánvezérként lehetne azonosítani a harcost.

A válaszból arra lehet következtetni, hogy a Ren Lovagok nem Luke tanítványait mészárolták le a vízióban, hiszen ők már túlkorosok voltak padawan-oknak. De akkor Kylo Ren és a Lovagok kit öltek meg a lány víziójában? A választ nem csak erre a kérdésre, hanem arra is megkapjuk idén decemberben, hogy mit takar a filmcím.

Végezetül pedig, nagyon úgy fest, hogy Kylo Ren és a Lovagok valahogy beszivárogtak Darth Vader kastélyába, és átvették az irányítást, ami megint csak további kérdéseket vet fel: A jelenetben esik az eső, ami elég szokatlan a Mustafaron, egy vulkanikus bolygón.
Egyelőre arról nincs hír, hogy az epikus párbaj jelenetben Luke Skywalker a bukott tanítványaival vívna-e, ellenben a visszaemlékezések, vagy ahogy a Star Wars saga-ban nevezni szokás „forceback”-ek mindenre választ adnak majd. Vagy mégsem?

A Star Wars: The Last Jedi 2017. december 14-én debütál a magyar mozikban.

star-wars-hungary

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Tőrbe ejtve: Az üveghagyma
Filmek

Rian Johnson bejelentette a Tőrbe ejtve 3. filmcímét

Az író és rendező Rian Johnson elárulta, milyen alcímmel érkezik a Tőrbe...

A Karib-tenger kalózai
Filmek

A Disney még mindig nem mondott le arról, hogy elkészüljön A Karib-tenger kalózai Margot Robbie főszereplésével

Jerry Bruckheimer most megerősítette, hogy nem egy, hanem tényleg két különböző film...