Cassian Andor

Kényszerből Toby Haynes váltja Tony Gilroy rendezőt a Cassian Andor Disney+ sorozat élén

Tony Gilroy távozott a projekt éléről.

Tony Gilroy neve ismerős lehet a messzi-messzi galaxisban, miután beugrott a Zsivány Egyes: Egy Star Wars-történet pótforgatásán, miután Gareth Edwards látszólag túlvállalta magát, s többször is meggyűlt a baja a sztorival. A végeredményt látva a Disney annyira elégedett volt Gilroy munkájával, hogy őt bérelték fel egy Disney+ sorozat elkészítésével, most azonban kénytelenek voltak átadni a feladatot Toby Haynes-nek.

A Deadline értesülései szerint a Disney zöld utat adott az antológiafilm előzménysorozatának. A lap úgy tudja, hogy a koronavírus-járványhoz köthető utazási korlátozások miatt volt kénytelen lemondani az első három rész forgatásáról Gilroy. A rendező jelenleg New Yorkban tartózkodik, s végül úgy döntött, hogy inkább marad az Államokban, mintsem hogy az Egyesült Királyságba utazzon hónapokra, ahol a sorozatot forgatják majd. A döntésben egyértelműen szerepet játszott, hogy a királyságban és istenigazából az egész világon egyre rosszabb a helyzet, napról-napra emelkednek a fertőzöttek száma.

Tony Gilroy

Haynes nevéhez köthető a Black Mirror-sorozatból a U.S.S. Callister című epizód, továbbá a Benedict Cumberbatch főszereplésével filmezett HBO rendezésű Brexit-film. A Lucasfilm most bizalmat szentelt a rendezőnek, aki ezzel most megalapozza a Cassian Andor-előzménysorozat hangulatát, és még azt sem zárhatjuk ki, hogy Gilroy a járvány után beugorjon néhány rész forgatására.

A sorozat főszereplőjét Diego Luna alakítja, de mások mellett a női főszerepet Adria Arjona kapta, míg Stellen Skarsgard is szerződést kapott, az antológiafilmből pedig többen is visszatérnek, köztük Jimmy Smits és Alistair Petrie, valamint Genevieve O’Reilly és Denise Gough.

Total
1
Shares
Previous Article
Moff Gideon

Giancarlo Esposito már a The Mandalorian negyedik évados terveiről beszélt

Next Article

Bemutatkozott Gallia a Sid Meier's Civilization VI - New Frontier Pass részeként

Related Posts

Ne maradj le a hírekről, kövess minket a Facebook-on is!