Főoldal Filmek Kathleen Kennedy nem megy sehová, marad a Lucasfilm elnöke
Filmek

Kathleen Kennedy nem megy sehová, marad a Lucasfilm elnöke

A múlt héten megjelent hírek ellenére Kathleen Kennedy mégsem távozik a Lucasfilm elnöki pozíciójából.

479
Kathleen Kennedy

A múlt héten megjelent hír ellenére Kathleen Kennedy mégsem távozik a Lucasfilm elnöki pozíciójából.

A Deadline forrása megcáfolta a múlt héten megjelent pletykát, amely arról árulkodott, hogy esetleg a Lucasfilm megelégelte Kathleen Kennedy vezetését, s új elnököt keresnek a folytatásra. Ezenkívül olyan hírek is megjelentek, hogy a rendkívül nagy sikereket elért Marvel Studios elnöke, Kevin Feige lép helyére, merthogy legalább annyira nagy rajongója a franchisenak, mint a most elnökösködő Kennedy. Azonban ezek a hírek megtörni látszanak.

A Solo: Egy Star Wars-történet rossz teljesítése után jelentek meg az első pletykák, hogy a producer lemond a Lucasfilm elnöki posztjáról, hiszen már az első antológiafilm forgatása sem ment zökkenőmentesen. Kennedy irányítása alatt több Star Wars-film is majdnem kudarcba fulladt. Előbb a Zsivány Egyes: Egy Star Wars-történetnél merültek fel aggályok, hogy Gareth Edwards nem végzett jó munkát, s Tony Gilroy vette át tőle a stafétabotot, és szó szerint teljesen átírta a film harmadik felvonását. De Kennedy Phil Lord és Chris Miller rendezőpárossal sem volt megelégedve, tőlük tavaly nyáron vált meg a Solo-film forgatása vége felé, és kérte fel Ron Howard rendezőt, hogy csináljon valamit a magára hagyott mozival. Howard aztán mélyen a stúdió zsebébe nyúlt, merthogy közel a film 80 százalékát újraforgatta, ez pedig rögtön 250 millió dollárra növelte a második spin-off gyártási költségét. (Azóta már tudjuk, hogy a film nem hozza vissza ezt az összeget, és ez lehet az első Csillagok háborúja epizód, ami nem hoz profitot.)

Kennedyt azután választották elnökké, hogy George Lucas eladta a franchiset a The Walt Disney Companynek 2012-ben. Kennedy korábban, már Lucas idején is fontos szerepet töltött be a stúdiónál, de miután a mikiegeres cég bekebelezte a Star Warst, őt bízták meg a Lucasfilm vezetésével, akinek egyik dolga az volt, hogy felügyelje a készülő új Star Wars-filmeket, valamint az Indiana Jones 5. részét.

A Disney a Solo bukása után egy ülést hívott össze, hogy megvitassák és levonják a következtetéseket, hogy mi vezetett a Solo: Egy Star Wars-történet bukására. Másfél évük van kitalálni valamit, hiszen a következő részt csak 2019 decemberében mutatják be, akkor érkezik a Star Wars: Episode IX rész, de az filmgyártás a trilógia utolsó része után sem áll le, hiszen tervezés alatt van egy Obi-Wan Kenobi és egy Boba Fett spin-off, miközben Rian Johnson Az utolsó Jedik rendező egy teljesen új trilógián dolgozik, és a Trónok harca kultsorozat rendezőinek, David Benioff és D.B. Weiss filmjéről már nem is beszélve.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...

Star Wars Jedi Survivor
Játékok

Az EA törölt egy Star Wars-játékot, a Vasember és Fekete Párduc projektek még készülnek

Leépítések és törölt projektek az Electronic Arts-nél, de készül a Star Wars...

Star Wars: Skywalker kora
Filmek

Ian McDiarmid egy elmélettel állt elő arról, hogy Palpatine császár szexelt-e

Belegondolni is vad, hogy Palpatine szexelt, de miért ne tette volna?