x
Filmek

A Jurassic World 2 sokkal félelmetesebb lesz

A film producere elárulta, hogy a folytatás sokkal nagyobb izgalmakat tartogat majd, mint az első.

A Jurassic World 2 sokkal félelmetesebb lesz
  • Publishedoktóber 1, 2016

A film producere elárulta, hogy a folytatás sokkal nagyobb izgalmakat tartogat majd, mint az első.

Nyáron jelentették be, hogy jövő év elején, februárban kezdik forgatni a második részt a Jurassic World-höz. Új rendezőt kapott a film J.A. Bayona személyében, de az eredeti Jurassic World rendezője is visszatér, igaz már csak vezető producerként, és forgatókönyvíróként. A szkriptbe Derek Connolly is besegít, közösen írták a misztikusabb és nagyobb dinókalandot. A jelek szerint elkészültek a munkával, amiről Chris Pratt Twitter-en meg is osztotta az első véleményét.

Hiába hozott rekordszámokat a Jurassic World tavaly, a rendező év végén megerősítette, hogy a folytatást nem ő fogja rendezni, mert ő háttérbe vonul. Először nem értettük, hogy mi állhat a döntés mögött, miért mondott le a második részről, de pár hónapra rá már meg is kaptuk a választ: a Disney őt kérte fel a Star Wars: Episode IX rendezésére, így nem maradt elég ideje a Jurassic World 2-re. A Jurassic Outpost podcast adásban látták vendégül Colin Trevorrow-t, ahol több dolgot is elárult a következő kalandról, és azt is, hogy ő akarta J.A. Bayona-t rendezőnek:

Sokkal izgalmasabb és félelmetesebb lesz. Ez az az út, amit terveztünk. Már azelőtt Bayone-t akartam a rendezői székbe, mielőtt bárki is hallhatott volna erről, így mindent köré építettünk fel.

Bayona 2007-ben mutatkozott be horror-thriller filmjével az Árvaházzal. A kritikusok elismeréssel fogadták a filmet, és így, hogy egy horror rendező kapta meg a folytatást, már jobban el tudjuk képzelni, hogy miért is lesz félelmetesebb a Jurassic World 2. Sajnos Colin Trevorrow nem árulta el, hogy pontosan miben is nyilvánul majd meg a rémisztőbb jelző a filmben, de azt igen, hogy sokkal több „valós” dinóval találkozunk majd. Nem csak számítógépeket használnak rajzoláshoz, pont azt csinálják majd, mint az eredeti filmben volt. Mondta mindezt úgy, hogy az Indominus Rex-nél alig használtak elektronikát, szinte csak CGI-jal mozgatták az óriás dinót – ezt azzal magyarázta, hogy sokkal gyorsabb mozgásokat láthattunk az állattól, így ezt nem tudták volna máshogy kivitelezni:

Biztos vagyok benne, hogy mechanikus dinók nagyobb szerepet kapnak a következő részben. Azt az elvet fogjuk követni, mint általában minden filmnél – ennél a franchise-nál különösen igaz -, hogy az egy helyben álló, fej és nyak mozgásokat mechanika segítségével fogjuk mozgatni. Nem tudnak futást, vagy komplexebb mozgásokat leutánozni ezzel, szükség van CGI-ra is, de pont ezt a szabályt alkalmazták a Jurassic Park-nál is.

Bryce Dallas Howerd cáfolta azokat a híreket, miszerint ellentét lenne közte és Chris Pratt között. Bő három hónapja jelentek meg olyan pletykák a médiában, hogy Bryce nem kíván együtt dolgozni Chris-szel, mert a férfi színész utálja őt. Most épp az ellenkezőjét állítják a felek, sőt, hevesen ellenezte Bryce azt, hogy bármi nézeteltérés alakult volna ki. „Imádja” Chris-t, és már számolja a napokat, hogy elkezdődjön a forgatás. A két főszereplő bejegyzése is arra utal, hogy egyre közelebb vagyunk a Jurassic World 2-höz.

Written By
Kévés Bence Mihály

Rajongásom a filmek után igazán a 2000-es évek elején kezdődött, ami 2016-tól tartalomgyártásban és kritikaírásban nyilvánul meg a Wide Screen oldalon.