x
Close


Közelgő események

Filmek

Megérkezett a War for the Planet of the Apes film szinopszisa

Jövő hétvégén mutatják be az első előzetest A majmok bolygója harmadik részéhez.

Megérkezett a War for the Planet of the Apes film szinopszisa
  • Publishedoktóber 1, 2016

Jövő hétvégén mutatják be az első előzetest A majmok bolygója harmadik részéhez.

Hajnalban a 20th Centruy Fox megerősítette, hogy a várva várt folytatást, a War for the Planet of the Aps-t, vagyis A majmok bolygója 3.-at is elviszi a New York-i Comic Con-ra. Reményeink szerint nem csak a színészeket, és posztereket, hanem az első előzetest is bemutatják a panelnál. Sajnos arról nem beszélt a Fox, hogy ha be is mutatják a trailert, akkor azt mikor töltik fel internetre, és nézhetjük meg online, viszont a film történetéről elárult egyet s mást:

A nagy sikerű franchise harmadik része, a War for the Planet of the Apes-ban Cézár és a majmok halálos összetűzésbe kerülnek az emberekkel, akiket egy könyörtelen ezredes vezet majd. Miután a majmok vereséget szenvedtek, Cézárnak meg kell birkózni a sötétebb énjével, és egy misztikus kutatásba fog, hogy megbosszulja faját. A kaland végén szemtől-szembe találják majd magukat a főszereplők. Cézár és az ezredes egy grandiózus csatában mérik össze erejüket, amely mindkét faj sorsát meghatározza a bolygón.

Andy Serkis is visszatér, aki a 2011-es A majmok bolygójában, illetve a 2014-es második részben alakította Cézárt a vásznon. Judy Greer is láthatjuk Cornelia-ként a filmben, valamint a frissen igazolt Woody Harrelson-t is, aki a fenn említett ezredest, Colonel-t, az elsőszámú gazfickót fogja játszani a filmben. Mellékszerepekben Gabriel Chavarria, Ty Olsson, Sara Canning, Chad Rook, Terry Notary, Alessandro Juliani, Karin Konoval és Steve Zahn színészeket láthatjuk a 20th Century Fox következő év egyik nagy durranásában, amit a tervek szerint 2017. július 14-én mutatnak be a mozikban. (Más film premierjével nem ütközik a bemutató, egy héttel korábban a Pókember: Hazatérés, míg rákövetkező héten Christopher Nolan Dunkirk-e lesz látható a mozikban.)

A 2014-es A majmok bolygója: Forradalom annak ellenére, hogy tizenöt évvel később történt, mint A majmok bolygója: Felemelkedés, addig a harmadik rész cselekményében nem lesz annyira nagy ugrás. A második rész rendezője, Matt Reeves megerősítette, hogy a War for the Planet of the Apes cselekménye nem sokkal a második rész után fog játszódni. Reeves a Forradalom rész írójával, Mark Bomback-kal közösen írta a szkriptet.

Tavaly novemberben jelentették be a filmet, akkor a rendező egy játékot is meghirdetett a rajongók körében, hogy a szerencsés nyertes benne lesz a filmben, aki egy majmot fog megformálni. A franchise eddig nagy sikereket ért el, hiszen a 2011-es első részt 93 millió dolláros büdzséből forgatták, s nemzetközi szinten 481,8 millió dollárt hozott a stúdiónak. A Forradalom második rész majdnem megduplázta az első rész profitját, de itt már a tőke is nagyobb volt, 170 millió dollárból gazdálkodhatott a rendező – 710,6 millió dollárt hozott világszerte. Reméljük, hogy jövő hétvégén mi is megnézhetjük az első előzetest a War for the Planet of the Apes zárórészhez.

Written By
Kévés Bence Mihály

Rajongásom a filmek után igazán a 2000-es évek elején kezdődött, ami 2016-tól tartalomgyártásban és kritikaírásban nyilvánul meg a Wide Screen oldalon.