Főoldal Filmek James Cameron megerősítette, nyereséges lett az Avatar: A víz útja, és megcsinálják a folytatásokat
Filmek

James Cameron megerősítette, nyereséges lett az Avatar: A víz útja, és megcsinálják a folytatásokat

Nem kell a matek, az Avatar: A víz útja nyereséges, szóval jöhet a többi folytatás.

50
Avatar: A víz útja

James Cameron az HBO Max e heti Who’s Talking to Chris Wallace? című műsorában szerepelt, és a rendező büszkén jelentette be, hogy az Avatar folytatása átlépte az 1,5 milliárd dollárt a globális jegypénztáraknál (megelőzve a Top Gun: Mavericket, és ezzel Cameron filmje lett a 2022-ben bemutatott legnagyobb bevételt hozó film).

A rendező már elmondta, hogy mivel pokolian sokba fájt a második részt tető alá hozni, ezért csak akkor készülhetnek el a további részek, ha kasszát robbantanak a na’vik legújabb történetével. A filmet három hete mutatták be a mozikban és a visszafogottabb kezdés ellenére már átlépte Tom Cruise kasszasikerét, s ilyen ütemben hamarosan meglesz a kétmilliárd dollár is. Szóval minden úgy alakul, ahogy azt eltervezték.

“Úgy néz ki, hogy a film mostani lendületével a következő napokban könnyedén átlépi a nullszaldónkat, úgyhogy a jelek szerint nem tudok kibújni, meg kell csinálnom ezeket a folytatásokat” – mondta Cameron. “Tudom, hogy mit fogok csinálni a következő hat-hét évben. A lényeg az, hogy rendben leszünk. Biztos vagyok benne, hogy hamarosan megbeszélést folytatunk a Disney vezető embereivel az Avatar 3 további terveiről, amely már a dobozban van – már megörökítettük és lefényképeztük az egész filmet, így a kiterjesztett utómunkálatok zajlanak, hogy elvégezzük az összes CG varázslatot. Az Avatar 4 és 5 sztoriját is megírtuk. A negyedik részből néhány jelenetet már rögzítettünk. Egy franchise-t indítottunk el. Elkezdtünk egy saga-t, ami most már több filmen keresztül játszódhat.”

Cameron azzal került a címlapokra korábban, amikor azon kezdett morfondírozni, hogy kétmilliárd dollár kell ahhoz, hogy A víz útja nyereséges legyen. “Hogy tisztázzuk, valójában soha nem mondtam számot” – kezdte Cameron. “Azt mondtam, hogy a történelem legtöbb bevételt hozó filmjei közé kell kerülnie, és valaki más hozzátette azt [a 3-4. legnyereségesebb] számot, és felkapta a sajtó. A szám valójában kevesebb.”

Az Avatar: A víz útja becsült gyártási költségvetése több mint 400 millió dollárra tehető, a marketingköltségek pedig legalább 600 millió dollárra emelték az összesített árcédulát – számolták ki a The Hollywood Reporter forrásai.

A 20 Minutes című francia lapnak adott másik, nemrégiben megjelent interjúban Cameron arra utalt, hogy a franchise a négy elemet járja be, és egy új, a tűz köré épülő na’vi klánt is bemutatnak majd egy jövőbeli filmben. Abból a beszélgetésből kiderült az is, hogy az új klán nem lesz annyira barátságos és előzékeny, mint a korábban bemutatott két törzs, ami az erdőt és a vizet választotta otthonának. “Más szemszögből szeretném megmutatni a na’vikat, mert [eddig] csak a jó oldalukat láthattuk. A korai filmekben nagyon negatív emberi és nagyon pozitív na’vi példák vannak. Az Avatar 3.-ban ennek a fordítottját fogjuk csinálni.” – árulta el Cameron.

Az Avatar 3. része a tervek szerint (feltéve, hogy nem lesz csúszás) 2024. december 20-án kerül a mozikba.

Avatar: A víz útja
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Mancs Őrjárat: A szuperfilm
Filmek

Box Office: Az Alkotó és a Fűrész X se tudta megszorongatni a Mancs Őrjáratot

A Mancs Őrjárat vitte a hétvégét, egy eredeti sci-fi és egy horror...

Disney
Filmek

A Disney-mesék és filmek valóságos helyszíneinek TOP 30-as listája

Kiadták a TOP 30-as listát, amivel találkozhatták a Disney-mesékben és filmekben.

Zsivány Egyes: Egy Star Wars-történet
Filmek

Gareth Edwards szerint “sok pontatlanságot” olvashattunk a Zsivány Egyes pótforgatásáról

Több pletykát is olvasni lehetett a Zsivány Egyes forgatásáról.

Taylor Swift Ryan Reynolds
Filmek

A Deadpool 3. sztárjaival lógott Taylor Swift – már spekulálnak az énekesnő cameójáról

Arról spekulálnak a rajongók, hogy melyik karaktert játszhatja majd Taylor Swift a...