Főoldal Filmek A box office jelentés szerint a Godzilla x Kong: Az új birodalom egy hétvége alatt megkereste az árát
Filmek

A box office jelentés szerint a Godzilla x Kong: Az új birodalom egy hétvége alatt megkereste az árát

A Titánok csúcsra törtek, Godzilla és Kong összehozta 2024 legnagyobb nyitóhétvégéjét.

197
Godzilla x Kong: Új birodalom
Forrás: Warner Bros.

Múlt héten mutatták be a mozikban a Godzilla Kong ellen folytatását, és néhány nap elég volt arra, hogy a Titánok megkeressék a gyártási költséget. Az Egyesült Államokban a Godzilla x Kong: Az új birodalom 80,0 millió dolláros bevétellel abszolút a hétvége győztese volt a box office jelentésben, miközben a tengerentúlon további 114,0 millió dollárt, világszerte pedig összesen 194,0 millió dollárt hozott pár nap leforgatása alatt.

A Comscore jelentése szerint a Godzilla x Kong: Az új birodalom a vártnál sokkal jobban teljesített a mozikasszáknál. A premier előtt sokan azt jósolták, hogy a Szörnyuniverzum új belépője valahol 50 és 55 millió dollár között fog debütálni. A Dűne: Második rész mellett az összes vetélytársat földbe taposták a Titánok; a 2024-es évben eddig csak Denis Villeneuve filmje kezdett magasabb számokkal az amerikai kasszáknál, március elején 82,5 millió dollárt termelt.

A franchise új filmje sokkal többel nyitott, mint a 2021-es Godzilla Kong ellen, amely 48,5 millió dollárt hozott, ugyanakkor fontos leszögezni, hogy azt akkor a világjárvány kellős közepén mutatták be, amikor a világ több pontján zárva tartottak a mozik. Sőt, a filmet egyszerre mutatták be a mozikban és online, az HBO Max felületén. A Box Office Mojo szerint a mozifilm végül 100,9 millió dollárt hozott Észak-Amerikában és 470,1 millió dollárt világszerte.

A Szörnyuniverzum egyetlen filmjének bevételét nem szárnyalta túl a Godzilla x Kong: Az új birodalom, csak a 2014-es Godzilla kezdett jobban a sorozatban. Gareth Edwards filmje akkor 93,1M dollárral nyitott, és mozis futása alatt Amerikában 200,6 milliót, míg világszerte 524,9 millió dollárt keresett vele a Warner Bros.

Itthon még nem mutatták be, több országban viszont már játsszák a Szellemirtók: A borzongás birodalmát. A film a második helyen végzett 15,7 millió dollárral, ami 65%-os visszaesést jelent a nyitóhétvégéhez képest. A Szellemirtók legújabb kalandja Észak-Amerikában eddig 73,4 millió dollárt, világszerte pedig 108,5 millió dollárt hozott a stúdió konyhájára.

A Dűne: Második rész 11,1 millió dollárral a harmadik helyen végzett, ezzel az amerikai összbevétel 252,3 millió dollárra, a globális összbevétel pedig 626,0 millió dollárra nőtt. A lista a Kung Fu Panda 4. 10,2 millió dollárjával és a Szeplőtlen 3,2 millió dollárjával folytatódik.

Godzilla x Kong: The New Empire
Forrás: Warner Bros.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...

Godzilla x Kong: Új birodalom
Filmek

A Top Gun: Maverick miatt kellett anno újraforgatni a Godzilla Kong ellen jeleneteit

A rendező beszélt még többek között arról is, hogy ki ihlette a...

Godzilla x Kong: Új birodalom
Filmkritikák

Godzilla x Kong: Az új birodalom kritika

Godzilla és Kong porig rombolta mindazt, amit eddig felépítettek köréjük.