Főoldal Sorozatok Kaitlyn Dever és Maisie Williams is versenyben volt Ellie szerepéért a The Last of Us elvetett filmadaptációjában, amit Sam Raimi készített volna
Sorozatok

Kaitlyn Dever és Maisie Williams is versenyben volt Ellie szerepéért a The Last of Us elvetett filmadaptációjában, amit Sam Raimi készített volna

A rajongók nagy kedvence, Kaitlyn Dever is versenyben volt Ellie szerepéért.

66
Kaitlyn Dever

Végül Bella Ramsey kapta Ellie szerepét az HBO The Last of Us sorozatában, de Maisie Williams és Kaitlyn Dever neve is felmerült Sam Raimi végül elvetett filmadaptációjában. Kezdetben egy mozifilmben szerették volna feldolgozni a PlayStation egyik legsikeresebb videojátékának történetét, de hamar rájöttek, képtelenség feldolgozni a filmvásznon.

A The Last of Us premierjére január közepén kerül sor, de mielőtt az HBO Max megrendelte volna a Naughty Dog bestseller videojátékán alapuló sorozatot, már fejlesztés alatt állt a filmadaptáció, amelynek rendezője Sam Raimi (Doctor Strange az őrület multiverzumában) volt. Az alkotó Neil Drukmann és a Gonosz halott filmrendezője a Screen Gems-szel dolgozott a projekten, de képtelenségnek tűnt a videojáték nagyjából 15 óráját belesűríteni egy egészestés mozifilmbe.

“Sam igazán szolid jegyzeteket adott, de lehetetlen feladat volt” – mesélte Druckmann a The Hollywood Reporternek. Arról is beszéltek, hogy látványosabb akciójeleneteket szerettek volna a filmben, de Druckmann lassan rájött, hogy a stúdió nemértette, mi teszi olyan különlegessé ezt a videójátékot.

Szerencsére a filmet elvetették, bár a rajongók valószínűleg nagyon kíváncsiak lennének arra, hogy milyen lett volna Maisie Williams (Trónok harca) és Kaitlyn Dever (Éretlenségi) Ellie szerepében. Dever többször elmondta már, hogy egy álma válna valóra, ha eljátszhatná Elliet a képernyőn, s a rajongók is leginkább őt szerették volna ebben a szerepben. Nos, az információk alapján mindkét színésznő versenyben volt a sorozat főszerepéért, de “kiöregedtek”, mire a casting elkezdődött.

A The Last of Us 20 évvel a modern civilizáció elpusztulása után játszódik egy poszt-apokaliptikus világban, ahol Joel, az új világban élő csempész és Ellie, a tinédzser, kulcsszerepet játszhat egy halálos járvány gyógymódjában. Joelt, a megrögzött túlélőt felbérelik, hogy csempéssze ki a 14 éves lányt egy nyomasztó karanténzónából. Ami egy kis munkának indul, hamarosan brutális, szívszorító utazássá válik, miközben átszelik az Egyesült Államokat, és egymásra vannak utalva a túlélésben.

Craig Mazin (Csernobil) a játék alkotója, Neil Druckmann pedig írja és executive producere a sorozatnak. Az első évad az eredeti játék eseményeit dolgozza fel, de várhatóan a folytatás elemeit is tartalmazza majd. Druckmann nemrég megerősítette, hogy a sorozatadaptáció és a videójáték cselekménye között lesznek különbséget, kreatív szabadsággal dolgozták fel.

Az első évad 10 epizódból fog állni, és január 15-én mutatják be a The Last of Us első részét, ami 85 perces lesz.

The Last of Us
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

transformers prime
Sorozatok

A legjobb Transformers-sorozatok

Ezeket a Transformers-sorozatokat jó szívvel ajánljuk!

The Walking Dead: Daryl Dixon
Sorozatok

A The Walking Dead: Daryl Dixon választ adott a szupererős zombik eredetére

Választ kapunk valaha a The Walking Dead zombi-apokalipszisére? Hol és hogyan tört...

Daredevil
Sorozatok

Az eredeti Daredevil showrunnerje szerint a Disney átver mindenkit

A Disney kiskapukkal próbálja kijátszani a szakszervezetet, és a Daredevil egykori showrunnerje...

Harry Potter
Sorozatok

A sorozat producere elárulta, miben lesz más a Harry Potter új feldolgozása

Sorozat készül a Harry Potter-könyvekből, de miben lesz más, mint a filmekből?