x
Close


Közelgő események

Filmek

Az Avatar 3. nemcsak a na’vik egy új klánját mutatja be, de új bolygókat is felfedezhetünk James Cameron állítása szerint

James Cameron állítása szerint a történet csak most kezd izgalmassá válni majd.

Az Avatar 3. nemcsak a na’vik egy új klánját mutatja be, de új bolygókat is felfedezhetünk James Cameron állítása szerint
  • Publishedjanuár 2, 2023

Az Avatar: A víz útja már a mozikban és az eltelt három hét alatt több mint 1,3 milliárd dolláros bevétellel zárt a világ jegypénztárában, és úgy tűnik, hogy James Cameron rendezőnek nem kell aggódnia a folytatás miatt. Az Avatar 3. részt már leforgatták (egy-két jelenettől eltekintve), szóval két év múlva jöhet a következő film.

Az Avatar: A víz útja szolidabban bevétellel nyitott, mint sokan várták, de akárcsak az első résznél, úgy a folytatás a premiert követő héten erősödni tudott, s nagyon jól tartja magát a box office listán. Még korai lenne kijelenteni, hogy a második rész olyan magasságokba emelkedhet-e, mint a 2009-es eredeti Avatar, de a számok azt mutatják, hogy fényes jövő előtt áll a franchise. Mindenki Pandorára akart jegyet váltani az ünnepek alatt, és böngészve a hazai moziműsort, a következő napokban és hetekben is teltházzal üzemelnek a legnagyobb vetítőtermek.

Ahogy már a bevezetőben is említettük, az Avatar 3. részét már leforgatták, amivel kapcsolatban néhány érdekességet már megosztottak. Jon Landau producer elárulta, hogy minden egyes folytatásban új klánt ismerhetünk meg, Cameron pedig azt is elárulta, hogy a harmadik részében Pandora egy újabb őslakos törzsét ismerhetjük meg, amivel együtt jár az is, hogy a na’vi kultúra egy egészen új oldalát mutatják be.

Más fényben akarom megmutatni a na’vikat, mert eddig csak a jó oldalukat mutattam meg. A korai filmekben nagyon negatív emberi és nagyon pozitív na’vi példák kaptak szerepet. Az Avatar 3-ban ennek az ellenkezőjét fogjuk csinálni.

James Cameron

A víz útja túlnyomórészt pozitív kritikákat kapott, de közel sem hibátlan történet. A legtöbben azt hozták fel negatívumként, hogy a hosszú tervezési folyamat ellenére kevés új dolgot mutatott, de ez változhat a harmadik részben. Cameron hogy előrevigye a sci-fi sorozatot, a folytatásban Pandorán túl más bolygókat is bemutatnak majd, miközben tovább kutatjuk a jövőt.

“Új világokat is felfedezünk majd, miközben folytatjuk a főszereplők történetét. Azt mondhatom, hogy az utolsó részek lesznek a legjobbak. A többi csak bevezetés volt, az asztal megterítése a tálalás előtt. De nyilván minden attól függ majd, hogy az Avatar 2. hogyan fogadták, megtalálja-e a közönségét”.

Arról már hallottunk, hogy a cselekmény egy részét szeretnék elhozni a Földre a történet befejező részében, de eddig még senki sem beszélt arról, hogy az ötödik rész előtt más helyszínekre is ellátogatunk majd. Az első filmen nem is, de a folytatáson érződött, hogy ez egy nagyobb történet felvezetője, ezért volt a sok elnyújtott jelenet, vagy a félbehagyott befejezés. Erre erősített rá a forgatókönyvírók egyik korábbi nyilatkozata is, hogy mennyire terjedelmesre sikerült az Avatar: A víz útja forgatókönyve, és ezért két filmre kellett bontani a történetet.

Az Avatar 3. a mostani tervek szerint 2024. december 20-án kerül a mozikba.

Avatar: A víz útja
Written By
Kévés Bence Mihály

Rajongásom a filmek után igazán a 2000-es évek elején kezdődött, ami 2016-tól tartalomgyártásban és kritikaírásban nyilvánul meg a Wide Screen oldalon.