Főoldal Filmek James Cameron az Avatar folytatásait az epizodikus televíziózáshoz hasonlítja: “Ez tényleg egy nagy történet”
Filmek

James Cameron az Avatar folytatásait az epizodikus televíziózáshoz hasonlítja: “Ez tényleg egy nagy történet”

Az egyes részek története önállóként is megállja a helyét, de egyben egy epikus történetet kapunk.

499
Avatar: A víz útja
Forrás: 20th Century Studios

Miközben az Avatar: A víz útja továbbra is menetel a kasszáknál, Pandora csodás világában még rengeteg történetet kell elmesélni. James Cameron szerint a következő négy folytatással válik csak teljessé az, amit “egyetlen nagy történetként” elképzelni, majd hozzátette még, hogy az Avatar 4-5. rész sztoriját már papírra vitték, és mindenki csak arra vár, hogy eldördüljön a startpisztoly.

Korábban már kifejtették a készítők, hogy az Avatar első két folytatásán múlik, elkészülnek-e a további részek, mivel pokolian sokba fájt leforgatni a második részt. Most úgy tűnik, hogy Cameronnak nem kell a szomszédba mennie apróért, mert A víz útja uralja a mozikat világszerte. Mivel az első rész kasszasiker volt, sokan nem értették, miért kellett ennyit várni a második részre, de a rendező felvilágosította a rajongókat.

Azt hiszem, az embereknek itt azt kell megjegyezniük, hogy hosszú időre eltűntünk a piacról. De ennek része volt az is, hogy öt filmet tettünk be egy csővezetékbe. Úgy értem, az egyiket, amit már megcsináltunk, négy új filmet, és két filmet egymás után forgattunk – a 2. és a 3. filmet, a 4. film egy részét, ami a történet szempontjából egy nagy időugráshoz kapcsolódik. A gyerekekkel le akartuk forgatni a jeleneteket, mert olyan gyorsan öregednek. Az Avatar 4. történetét teljesen megírtuk és megterveztük, teljesen kész van az ötödik rész is, amit szintén kidolgoztunk. A fejünkben ott vannak a filmek, a történetek elkészültek hozzájuk.

James Cameron

Az Oscar-díjas filmrendező hozzátette, hogy az egyszerre négy folytatás többéves fejlesztési, írói és tervezői munkájának köszönhetően egy teljes epikus történetet mesélnek el, és minden egyes folytatást egy sorozat egy-egy epizódjához hasonlított.

“Mindegyik forgatókönyvvel el kellett érni, hogy lezárja a saját történetét, és eljussunk a saját érzelmi feloldásához” – mondta Jon Landau producer. “Ez egy nagy történet” – tette hozzá Cameron. “Tényleg egy nagy történet, de olyan, mint egy epizódos tévéfilm. Mindegyiknek megvan a maga proximális megoldása. A karakterek problémái a vágáson keresztül folytatódnak”.

Figyelembe véve az Avatar: A víz útja menetelését a mozikasszáknál, a harmadik részt garantáltan elkészítik, márcsak azért is, mert a filmet teljes egészében leforgatták, az utómunka vár a csapatra most. A folytatás bemutatója előtt Cameron öngyilkosságnak nevezte a premiert, mivel a készítők is érezték, hogy túl sokat vártak a második filmmel, de megtérülni látszik minden erőfeszítés.

A jelenleg ismert tervek szerint a 20th Century Studios a decemberi megjelenési dátumokat tűzött ki mindhárom folytatáshoz, az Avatar 3. 2024-ben, az Avatar 4. 2026-ben, az Avatar 5. pedig 2028-ben jelenik meg.

Avatar: A víz útja
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Avatar: A víz útja
Filmek

Milyen technológiákat használtak az Avatar: A víz útja készítésénél?

Az Avatar: A víz útja forradalmi újításokat hozott a vizuális effektek készítésében.

Avatar: A víz útja
Filmek

Az Avatar 6. és az Avatar 7. ötletei már ott motoszkálnak James Cameron fejében

Az Avatar 5. nem zárja le James Cameron univerzumát, további tervek vannak.