x
Close


Közelgő események

Filmek

Határozatlan időre elhalasztották a Tomb Raider 2. bemutatóját, pedig Ben Wheatley megmondta a tutit

A tervek szerint jövő év elején mutatták volna be a folytatást.

Határozatlan időre elhalasztották a Tomb Raider 2. bemutatóját, pedig Ben Wheatley megmondta a tutit
  • Publishedoktóber 28, 2020

Alig néhány hete számoltunk be arról, hogy a főszereplőt alakító Alicia Vikander is nagyon optimistán nyilatkozott a munkálatokkal kapcsolatban, de már akkor sejteni lehetett, hogy képtelenség tartani az eredeti ütemtervet. A filmet eredetileg 2021. március 19-én szerették volna bemutatni, de az elhúzódó előkészület, majd aztán a koronavírus-járvány megpecsételte a premier sorsát.

A Netflix gyártású A Manderley-ház asszony rendezőjével készített interjút a Polygon, miután a filmet rendesen szétszedték a kritikusok, de ez nem befolyásolja Ben Wheatley jövőjét, hiszen már alkut kötött a Warner Bros. stúdióval. Ő készíti a Tomb Raider folytatását. Sajnos azonban nem tudni, hogy mikor válthatunk jegyet a filmre, mert ahogy a rendező fogalmazott, a COVID ködébe burkolózott a második rész, nem tudni, hogy mikor mutatják be. Határozatlan időre törölték a bemutató időpontját, de megmondta a tutit, mi kell egy jó adaptációhoz.

A videojátékok azzal szenvednek, hogy visszatérjenek a mozikban, mert a mozikból nőtték ki magukat, de a mágikus hozzávaló az interakció, amit aztán kiveszel a játékból, hogy visszatedd a filmben. Ez a trükkje az oda-vissza játéknak, és ezért olyan nagyon nehéz sikeressé tenni a dolgokat.

Ben Wheatley

Érdekes megjegyzés a rendezőtől, de hogy mennyire látja jól a dolgot, és sikerül-e megtalálni azt a mágikus hozzávalót, ami majd megtöri az átkot, a jövő kérdése, Az biztos, hogy lesz elég ideje átgondolni a folytatást, hiszen a The Wrap értesülései szerint az MGM stúdió határozatlan időre törölte a Tomb Raider 2. bemutatóját.

A folytatást még 2019-ben jelentették be, de az elmúlt hónapok eseményei után borítékolható volt, hogy képtelenség tartani a céldátumot, s el fogják halasztani a bemutatót. Becslések szerint a stúdió havonta 1 millió dollárt veszít azzal, hogy csúsztatják a 007 – Nincs idő meghalni bemutatóját, ezért is dönthetett úgy az MGM, hogy határozatlan időre törlik Lara Croft új kalandját.

Tomb Raider
Written By
Kévés Bence Mihály

Rajongásom a filmek után igazán a 2000-es évek elején kezdődött, ami 2016-tól tartalomgyártásban és kritikaírásban nyilvánul meg a Wide Screen oldalon.