x
Close


Közelgő események

Filmek

Misha Green megmutatta, hogy milyen címet adott a Tomb Raider folytatásának

Misha Green rendező és író beszélt egy címről.

Misha Green megmutatta, hogy milyen címet adott a Tomb Raider folytatásának
  • PublishedMay 16, 2021

Nagy reményekkel vágtak bele a franchise megreformálásába. Még a videojáték-fejlesztőit is bevonták az adaptációba, hogy megtörjék a hollywoodi átkot, ami évtizedek óta sújtja a stúdiókat. Annak ellenére, hogy a 2018-ban bemutatott Tomb Raider nem aratott túl nagy sikert, a stúdió nem tett le a folytatásról. 2019-ben hivatalosan is megerősítették, hogy folytatást kap az Alicia Vikander főszereplésével bemutatott videojáték adaptáció.

A tervek szerint tavaly szerették volna filmre venni a filmet, ám a koronavírus-járvány miatt határozatlan időre elhalasztották a munkát és a premiert is. A folytatáson eredetileg Ben Wheatley dolgozott, de év elején egy új rendezőt és írót jelentett be az MGM stúdió. Jelenleg Misha Green, a Lovecraft Country készítője dolgozik a történeten, aki minap egy képet is megosztott a forgatókönyv első vázlatáról.

A paksaméta borítóján a Tomb Raider: Obsidian olvasható, ami akár a film címét is jelentheti, de Green szava szerint, hogy még nem hagyták jóvá neki ezt az alcímet. A vázlat már kész, címet is kapott, szóval csak idő kérdése, hogy mikor fogják hivatalosan is bejelenteni.

A franchise szerelmeseinek ismerős lehet az alcím, hiszen Lara Croft obszidiánból készült tárgyakkal találkozik a játékokban, sőt, a Shadow of the Tomb Raider című játékban az ebből készült penge egy nagyon fontos ereklye. De a rendező semmi konkrétumot nem árult el, hogy mire akar utalni a cím.

A reboot első részét Roar Uthaug rendezte, de a várakozás ellenére nem aratott nagy sikert a pénztáraknál, mindössze 275 millió amerikai dollárt hozott a stúdiónak, emellett pedig vegyes kritikákat kapott a film. Összességében nem volt egy rossz alkotás, de a kiemelkedőtől is távol állt, egyszóval van hova fejlődni a folytatásban.

Misha Green jelenleg a Netflix gyártású The Mother utómunkájával van elfoglalva, valamint producerként dolgozik a következő filmeknél: a Cleapatra Jones és a The Gilded Ones.

Tomb Raider
Written By
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.