Főoldal Filmek Már biztos, hogy nem készül el a Tomb Raider folytatása, miután a stúdió elvesztette a jogokat
Filmek

Már biztos, hogy nem készül el a Tomb Raider folytatása, miután a stúdió elvesztette a jogokat

Eddig nem készült el, és azután már nem is fog a Tomb Raider 2. része.

367
Tomb Raider

Az MGM elvesztette a jogokat, hogy megfilmesítse a Tomb Raider második részét, így Alicia Vikander többé már nem keltheti életre az ikonikus régészkisasszonyt. A franchise új otthont keres. Stúdiók és streaming szolgáltatók licitálnak, hogy megszerezzék a filmes jogokat, amelyek a kilenc évig az MGM-nél voltak, most pedig Graham King producerhez és a GK Filmshez kerültek.

Az első liciteket a múlt héten tették meg, de a dolgok gyorsan licitháborúvá fajultak. Alicia Vikander főszereplésével az MGM és a GK Films 2018-as Tomb Raider rebootjában. A filmet a kritikusok nem kedvelték, de azért 275 millió dollárt hozott világszerte. Ennek örömére berendelték a folytatást, amit a Lovecraft County alkotója, Misha Green rendezte volna. Mára a projekt teljesen meghalt, és várhatóan a szerepet a jövőben újra fogják osztani majd. A hírről először a The Wrap számolt be.

A licitháborúra azért kerül sor, mert a stúdiók és a streaming szolgáltatók minden eddiginél éhesebbek az ismert IP-re. Az egyik forrás szerint a helyzet őrületté fajult.

Az Amazon nemrég vásárolta fel az MGM stúdiót, ami még 2011-ben szerezte meg a filmes jogokat a Square Enix-től, majd két évvel később, 2013-ban egy megállapodás a GF Films stúdióval belevágott a 2018-as Tomb Raider feldolgozásába. A hírről próbálták megkeresni magát a stúdiót, de az MGM nem reagált a megkeresésre.

Mielőtt a Tomb Raider az MGM-hez került volna, Angelina Jolie főszereplésével két feldolgozás készült a 2000-es években a Paramount Pictures közbenjárásával. Az első filmet 2001-ben mutatták be Lara Croft: Tomb Raider címen, míg a folytatást, 2003-ban Lara Croft Tomb Raider: Az élet bölcsőjét. A két film összesen 432M dollárt hozott világszerte.

Tomb Raider
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...

Tomb Raider I-III Remastered
Játéktesztek

Tomb Raider I-III Remastered teszt

Új külsőt kapott a klasszikus Tomb Raider-trilógia.

Tomb Raider I-III Remastered
BREAKINGJátékok

Felújított változatot kap az első három Tomb Raider-játék

Valentin napon érkezik a Tomb Raider I-III Remastered kiadása.