Ha George Lucas csinálja a folytatástrilógiát, akkor a főellenség és a Kiválasztott is más lett volna

A főellenség és még a Kiválasztott is más lett volna Lucas történetében.

Az előzménytrilógia után éveken keresztül vártak a rajongók új Star Wars alkotásokra, míg végül a Disney 2012-ben lecsapott a Lucasfilmre és ezzel együtt a franchise jogára is szert tett. Majd elkészítette Az ébredő Erő, Az utolsó Jedik és a Skywalker kora epizódokat, köztük pedig antológiafilmeket, illetve még egy élőszereplős sorozatra is jutott idő. Mint azt korábban már megtudtuk, Lucas és Kathleen Kennedy által vezetett stáb víziója nem egyezett, és ezért Lucas megorrolt a készítőkre.

A VII. rész előtt leültek átbeszélni a történetet, azonban a bemutató után Lucas csalódottan és elárulva érezte magát, mert a történet nem olyan irányba ment, ahogy megbeszélték. Egy másik problémát jelentett, hogy a trilógiából hiányzott az igazi főgonosz. Bár az utolsó részben visszatért Palpatine, de jeleneteit alaposan megcsonkította a stúdió, ezért nem tudtunk meg sokat a hatalmas Sith nagyúr visszatéréséről és tervéről. Mint újabban kiderült, George Lucas ezt is orvosolni tudta volna, ha adnak a szavára, hiszen a folytatás főellensége nem más lett volna, mint Darth Maul.

Az animációs sorozatokból kiderült, hogy Maul nem halt meg a nabooi csatában, mikor Obi-Wan kettévágta, és a mélybe vetette a palotában. A karaktert ezután a Solo: Egy Star Wars-történet végén is láttuk hologram formájában, de pletykák szerint Kenobi mester önálló sorozatában is látni fogjuk. A Screen Rant hívta fel figyelmünket, hogy a Star Wars Archives: Episode 1-3 The Prequels című könyvben Lucas azt ecseteli, hogy Darth Maul kitanított egy Darth Talon nevezetű lányt, akiről tanítványaként olvashattunk a képregényekben. Ő volt az új Darth Vader, a legtöbb akcióban ő vett részt. Ezek alapján ez a két karakter lett volna a folytatástrilógia főellensége. A Birodalom bukása után az univerzum ura Maul lett volna, az Új Köztársaságot Leia vezette volna, hogy megállítsa a gonosz Sitheket, miközben Luke megpróbálta volna újjáépíteni a Jedi Rendet. A történet pedig azzal záródott volna, hogy Leia rádöbbent volna az igazságra, hogy ő a Kiválasztott.

Leírva sokkal izgalmasabban hangzik a felvetés, ám már ezt is láttuk elégszer. Maul története a filmekben hasonlított volna ahhoz, amit láttunk A klónok háborúja és a Lázadók című animációs sorozatokban. Az már teljesen mellékes, hogy ez a történet működött volna a filmvásznon, vagy nem.

Darth Maul
Total
4
Shares
Previous Article
Halo

Az eredeti szinkronhang színésznője veszi át Cortana szerepét a Halo-sorozatban

Next Article
Amber Heard

Több százezer aláírásnál jár a petíció, mely követeli, hogy Amber Heard is veszítse el Mera szerepét

Related Posts

Ne maradj le a hírekről, kövess minket a Facebook-on is!