Főoldal Filmek Guillermo del Toro megerősítette, hogy dolgozott egy Star Wars-filmen
Filmek

Guillermo del Toro megerősítette, hogy dolgozott egy Star Wars-filmen

Az Oscar-díjas rendező Star Wars-filmen dolgozott, és három szóban még azt is megtudtuk, miről szólt volna.

418
Guillermo del Toro

Az Oscar-díjas rendező, Guillermo del Toro megerősíti, hogy néhány évvel ezelőtt egy messzi-messzi galaxisban játszódó filmen dolgozott. A Variety számolt be először a hírről 2017-ben, hogy del Toro titkos projekten dolgozik a Lucasfilmnél, de csak most kapott megerősítést, hogy valóban dolgozott valamin a nagy filmes.

A hír azután jelent meg, hogy Josh Horowitz interjút készített David Goyer íróval, akinek olyan filmeket köszönhetünk, mint például A sötét lovag-trilógia, Az acélember és a Batman Superman ellen: Az igazság hajnala. Az interjú során Goyer megerősítette, hogy írt egy eddig “még be nem mutatott Star Wars-filmet”, és hogy del Toro rendezőként csatlakozott a projekthez. Goyer megemlíti, hogy a projekten körülbelül négy évvel ezelőtt dolgoztak, majd megerősítette, hogy írt egy másikat is, amit szintén nem mutattak eddig be. A sztori a Jedik eredetére összpontosított.

Horowitz az X közösségi oldalon tette közzé az interjúból kiragadott részt, és bejelölte del Torót. A filmrendező ezt osztotta tovább, amiben megerősítette, hogy valóban így van. Bár del Toro sokat nem árult el a projektről, mindössze utalást tett rá, hogy Jabba, a Huttról forgatott volna filmet. “Igaz. Nem mondhatok sokat” – írta del Toro. “Talán két betű ‘J’ és ‘BB’, vagy ez már három betű?”.

Nem először olvashatunk olyan filmről, amiből végül nem lett semmi. Kevin Feige sok évvel ezelőtt azzal a céllal csatlakozott a Lucasfilm csapatához, hogy csinálnak egy filmet, de a nagy bejelentésből nem lett semmi. Kathleen Kennedy később úgy fogalmazott, hogy igazából csak egy ötlet volt, de nem több. Patty Jenkins filmjéből se lett semmi, pedig a Rogue Squadron még egy látványos felvezetőt is kapott. A Trónok harca készítői idő előtt leléptek, David Benioff és D.B. Weiss projektje se valósult meg.

A 2023-as Star Wars Celebration első napján aztán végre kaptunk hivatalos bejelentést, hogy mik lesznek a következő mozifilmek. James Mangold az első jedikről fog filmet készíteni, míg Dave Filoni készülő filmje lezárja A mandalóri történetét és Filoni animációs projektjeiből megismert néhány történetet. Sharmeen Obaid-Chinoy folytatja Rey történetét egy jövőben játszódó mozifilmben, ami 15 évvel játszódik majd a Star Wars: Skywalker kora után. Egyik film se kapott hivatalos megjelenési dátumot, és az sem derült ki, hogy melyik érkezik előbb, de valószínűleg Rey történetét láthatjuk először.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...