Főoldal Filmek [SWCL23] Dave Filoni filmet forgat az Új Köztársaságról, amely lezárja A Mandalóri idővonalát
FilmekBREAKING

[SWCL23] Dave Filoni filmet forgat az Új Köztársaságról, amely lezárja A Mandalóri idővonalát

Az egyik legnagyobb rajongó, Dave Filoni Star Wars-filmet forgat a sorozatok után.

177
Dave Filoni

Néhány éve már kapott előreléptetést Dave Filoni, most pedig újabb feladatok várnak a rajongók kedvenc rendezőjére. Filoni neve régről ismerős lehet, a tehetség 2008 kapott először szerepet a Lucasfilmnél, amikor a rendezőtől bemutatták a Star Wars: A klónok háborúja című animációs filmet, majd ezt követően a Star Wars: A klónok háborúja című rajzfilmsorozat felügyelő rendezőjeként dolgozott.

A cowboykalapot viselő producer 2019 őszén az animációs éra után belevetette magát az élőszereplős feldolgozásba, amikor Jon Favreau rendezővel bemutatták A mandalóri című első, élőszereplős Star Wars-sorozatot. A produceri feladatok mellett néhány epizódot ő maga is rendezett. Filoni ujjlenyomata azóta is ott van a messzi-messzi galaxisban játszódó sorozatban, hiszen ő segített életre kelteni a Boba Fett könyve és a hamarosan érkező Ahsoka című sorozatot is.

Most pedig Filoni ennél is nagyobb fába vágja a fejszéjét. Ahogy a Star Wars Celebration-en kiderült, Filoni egy olyan filmet fog irányítani, amely “a birodalmiak és az alakuló Új Köztársaság közötti eszkalálódó háborút” mutatja majd be, amely a Disney+ sorozatok csúcspontja. A filmet úgy írják le, mint egy filmes eseményt, amely A mandalóri idővonalán játszódik.

Az év elején Filoni elárulta, hogy árnyékként követte Rian Johnson rendezőt, miközben a Star Wars: Az utolsó Jedik című filmet készítette.

[A Lucasfilm elnöke] Kathleen Kennedy és én már a kezdetektől fogva – amikor a Lucasfilmhez került – beszélgettünk arról, hogy lesz-e lehetőségem kísérletezni az élőszereplős filmekkel, vagy kipróbálni őket. Kennedy tényleg azon dolgozott, hogy kitaláljon egy tervet, hogy képezzen és bevonjon. Meglátogattam J.J.-t [Abrams] Az ébredő Erőnél, meglátogattam Gareth Edwardsot [a Zsivány Egyesnél] és meglátogattam Riant [Az utolsó Jediknél]. Rian volt az, aki előre lökött, lencséket nyomott a kezembe, és tényleg belemerültem a dologba. És így a mai napig beszélgetek vele. Nyilvánvalóan nagyon tehetséges filmes, és nagyon szerencsés voltam, hogy egy olyan környezetben lehettem, ahol ülhettem, hallgathattam és tanulhattam.

Dave Filoni

Filoni Star Wars-filmjének jelenleg nincs megjelenési dátuma. A 2023-as év hátralévő része is sűrű lesz a rendező számára, hiszen miután A mandalóri ebben a hónapban befejeződik, érkezik az Ahsoka című sorozata, ami majd augusztusban lesz látható a Disney+ streamingszolgáltatón.

Dave Filoni
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

%s Hozzászólás

Közelgő események

Még több a témában...

Star Wars: Skywalker kora
Filmek

Daisy Ridley szerint a következő Star Wars nagyon más, mint amire számított

Daisy Ridley új Star Wars-filmje 15 évvel játszódik a Skywalker kora után.

Dave Filoni
BREAKINGFilmek

Dave Filoni lett a Lucasfilm kreatív igazgatója, ő felel a Star Wars jövőjéért, a filmekért és a sorozatokért

A rajongók legnagyobb örömére előléptetést kapott Dave Filoni, ő lett a Star...

Taika Waititi
Filmek

Taika Waititi úgy fogalmazott, hogy “fel fogja b*szni az embereket” a Star Wars-filmje

Taika Waititi Star Wars-filmje vagy óriási siker lesz, vagy hatalmas bukta.

Indiana Jones és a sors tárcsája
Filmek

A Disney+ elárulta, mikortól streamelhető az Indiana Jones és a sors tárcsája

Már nem kell sokat várni az Indiana Jones és a sors tárcsája...