Ezért pörög most mindenki az új iPhone X-en!

Már kapható az Apple jubileumi okostelefonja, az iPhone X, cikkünkben arra kerestük a válaszokat, hogy miért akarja mindenki ezt a mobilt.

Már kapható az Apple jubileumi okostelefonja, az iPhone X, cikkünkben arra kerestük a válaszokat, hogy miért akarja mindenki ezt a mobilt.

Új év, új iPhone: már megszokhattuk, hogy az Apple minden évben előáll az aktuális csúcskészülékével. Idén azonban különösen komoly feladat hárult a mérnökökre, hiszen 2017-ben ünnepeljük az iPhone bemutatásának 10. évfordulóját, ez pedig olyan alkalom, amire illik készülnie egy gyártónak. Az Apple így is tett, így szeptemberben bemutatkozott a “hagyományos” vonalat képviselő iPhone 8 és 8 Plus mellett az új, merőben egyedi iPhone: az X (tíz, tehát nem x!). Lássuk, miért is övezi ekkora érdeklődés a készüléket:

Merőben új külső

 

Valld be, hogyha valaki most megkérne arra, hogy csukd be a szemed és képzelj el egy iPhone-t, akkor egy nagy kijelzőt látnál a szemed előtt, alatta egy kis körrel. Nos, épp ez utóbbi, a “kis kör”, vagyis a home gomb tűnt el hiszen az iPhone X előlapját immáron kizárólag az 5,8 colos OLED kijelző foglalja el. Ez komoly váltás a sorozat történetében, egy olyan amely egyelőre megosztja a rajongókat: van, akinek elképesztően tetszik az új külső, mások szerint viszont épp az “iPhone”-érzést veszik el ettől a telefontól.

Az ujjad helyett az arcod a lényeg

Ráadásul nemcsak, hogy eltűnik a home gomb, de ezzel együtt a benne lévő Touch ID-nek, azaz ujjlenyomat-olvasónak is búcsút inthetünk. A helyét a Face ID nevű arcfelismerő rendszer veszi át, amely az Apple állítása szerint sokkal biztonságosabb, mint elődje. Egészen pontosan azt mondják, hogy az iPhone X biztonsági rendszere huszad akkora eséllyel csapható be, mint az ujjlenyomat-olvasó.

Az eddigi legerősebb iPhone

Az csak természetes, hogy mint minden új iPhone-t, a X-et is nagy érdeklődés övezi. Ennek a már említett újdonságok mellett az elképesztően erős hardver is az okozója, a készülékbe épített A11 Bionic processzor ugyanis olyan erővel rendelkezik, hogy bizonyos teszteken már legyőzi az Apple MacBook-jait. Ami viszont ennél is fontosabb, hogy a combos hardvernek köszönhetően a telefon minden feladatot azonnal megold, így nincs szükség várakozásra. Ráadásul még egy 4K-s videofelvétel vagy épp egy komolyabb játék sem izzasztja meg.

Ütős kamerák

Az iPhone X hátoldali kamerája gyakorlatilag pontosan megegyezik azzal, amit az iPhone 8 Plus-ban is találunk. Ez azt jelenti, hogy minden iPhone X tartalmaz egy 12 megapixeles, optikai képstabilizátorral ellátott normál látószögű és egy 12 megapixeles, széles látószögű kamerát, ennek köszönhetően pedig kétszeres optikai nagyításra és egyedi portréfotók készítésére is lehetősége van a tulajdonosnak. Ráadásul az iPhone X esetén utóbbi funkció az előlapi kamerával is elérhető tehát mindenki felkészülhet, a jövőben elárasztják majd az internetet a tökéletesen megkomponált, portré-szelfik!

Gesztusok, gesztusok mindenhol!

Nyilvánvaló, hogy sokat gondolkodtak azon a mérnökök, hogy mi legyen akkor, ha eltűnik a home gomb. A gomb, amelyre az iOS-t építették, nincs többé, tehát kell valami, ami mostantól átveszi a helyét. Ez azonban nem egy fizikai dolog lett, helyette gesztusokra építették az iPhone X kezelését, így többek között egy gyors suhintás juttat minket vissza a főképernyőre vagy épp segít az alkalmazások közötti váltásban.

Ez bizony drága lett

Az elmúlt években folyamatosan azzal szembesülhettek a rajongók, hogy a csúcskategóriás telefonok árai folyamatosan emelkednek, így fokozatosan léptük át a 250 ezres, majd a 300 ezres ár-mérföldkövet. Nos, az Apple-nek köszönhetően most egy újabb határt léptünk át, hiszen az iPhone X 256 GB-os tárhellyel már több, mint 400 ezer forintba kerül! Nem meglepő, hogy rengeteg embert érdekel a telefon, hiszen gyakorlatilag a világ legdrágább, nem luxus készülékéről van szó!

iPhone 8 és iPhone 8 Plus készülékeket már megvásárolhatod webáruházunkban!

Total
0
Shares
Previous Article

[FRISSÍTVE] Új jeleneteket hozott a Star Wars: Az utolsó Jedik TV Spotja - feliratozva

Next Article

Japánban újabb posztert mutattak be Az utolsó Jedikhez [SPOILER]

Related Posts

Ne maradj le a hírekről, kövess minket a Facebook-on is!