Wide Screen
Image default
Filmek

Zuhan a tőzsde, ami ajtót nyitott az Apple előtt, hogy felvásárolja a Disney-t

Nem valószínű, hogy sor kerül majd a Disney felvásárlására, de elemzők nem tartják lehetetlennek, hogy az Apple megkísérelje.

Nem valószínű, hogy sor kerül majd a Disney felvásárlására, de elemzők nem tartják lehetetlennek, hogy az Apple megkísérelje.

A tőzsde megállíthatatlan zuhanásban kezdett. A szórakoztatóipar részvényei súlyos károkat szenvednek a koronavírus-járvány miatt, néhány Wall Street-i szakértő azon kezdett találgatni, hogy a világ egyik legnagyobb technikai konglomerátuma felvásárolhatja-e Hollywood egyik legnagyobb filmstúdióját.

Bernie McTernan, a Rosenblatt Securities elemzője hívta fel a figyelmet, hogy a járványra való tekintettel a Disney részvényei a tőzsdén olyan nagy mértékben estek (az elmúlt héten $100 alá estek, tegnap pedig már $93,53-t kóstált egy részvény), hogy ez akár az Apple figyelmét is felkeltheti, és a jelenlegi áron megpróbálja felvásárolni a mikiegeres stúdiót.

Úgy hisszük, hogy a piac olyan nagy vállalatai, mint az Apple, akik hosszútávú befektetésekkel és nagy agyagi egyenleggel rendelkeznek, és tőkéjük az elmúlt három hétben felülmúlta a Disney-ét, kihasználhatnák a lehetőséget. Jó húzás lenne, ha a Disney biztosítaná a tartalmat és a streaming stratégiát az iOS platformra.
Bernie McTernan

A Disney mindig is nagy vonzerővel bírt az Apple számára, hiszen a Disney a tartalomgyártás élén jár, miközben még csak most kezdi felfedezni a Disney+ streamingszolgáltató adta lehetőségeket, ami már indulás napján hatalmas siker volt, ellentétben az Apple TV+ platformmal. McTernan elmélete szerint a Disney felvásárlásával együtt az Apple TV+ összes problémáját megoldanák az első napon.

A Disney piaci értéke nagyjából 165 milliárd dollárra tehető, miközben az Apple csak 107 milliárdot ér készpénzben és értékpapírokban. Amennyiben az Apple valóban szeretné felvásárolni a stúdiót, jó sok készpénzre és részvényre lesz szüksége, ugyanis nemcsak a Disney-t kell megfizetni, hanem a felhalmozódott adósságokat is rendezni kell, az üzlet végösszege pedig közel 400 milliárd amerikai dollár lehet.

Nem valószínű azonban, hogy erre egyhamar sor kerül, hiszen ha az Apple valóban szeretné megvásárolni a Disney-t, akkor 30%-kal növelni kéne az éves bevételt – ami most lehetetlen próbálkozásnak tűnik -, de ami még ennél nehezebb falat lenne, meggyőzni a Disney részvényeseit, hogy eladják a vállalatot számukra ilyen kedvezőtlen áron. Azt sem szabad elfelejteni, hogy bár papíron végbement a 20th Century Fox felvásárlása, még javában tart a két stúdió egyesítése.

Disney Apple

Még több a témában...

Beszámolók szerint elhalaszthatják a 2021-es Oscar-díj ünnepséget is

Kévés Bence Mihály

A Disney a Hókirálynő élőszereplős film feldolgozásán dolgozik

Kévés Bence Mihály

A Disney vezetője megerősítette, hogy nem fogják elhalasztani a The Mandalorian S2 premierjét

Kévés Bence Mihály

Úgy tűnik, hogy Adblock kiegészítőt használsz, blokkolod a hirdetéseket.

Segítsd a munkánkat azzal, hogy engedélyezed a weboldalon megjelenő hirdetéseket.

Zárd be, ha nem szeretnél támogatni minket | Segítség? Kapcsolat