Disney Apple

Zuhan a tőzsde, ami ajtót nyitott az Apple előtt, hogy felvásárolja a Disney-t

Nem valószínű, hogy sor kerül majd a Disney felvásárlására, de elemzők nem tartják lehetetlennek, hogy az Apple megkísérelje.

Nem valószínű, hogy sor kerül majd a Disney felvásárlására, de elemzők nem tartják lehetetlennek, hogy az Apple megkísérelje.

A tőzsde megállíthatatlan zuhanásban kezdett. A szórakoztatóipar részvényei súlyos károkat szenvednek a koronavírus-járvány miatt, néhány Wall Street-i szakértő azon kezdett találgatni, hogy a világ egyik legnagyobb technikai konglomerátuma felvásárolhatja-e Hollywood egyik legnagyobb filmstúdióját.

Bernie McTernan, a Rosenblatt Securities elemzője hívta fel a figyelmet, hogy a járványra való tekintettel a Disney részvényei a tőzsdén olyan nagy mértékben estek (az elmúlt héten $100 alá estek, tegnap pedig már $93,53-t kóstált egy részvény), hogy ez akár az Apple figyelmét is felkeltheti, és a jelenlegi áron megpróbálja felvásárolni a mikiegeres stúdiót.

A Disney mindig is nagy vonzerővel bírt az Apple számára, hiszen a Disney a tartalomgyártás élén jár, miközben még csak most kezdi felfedezni a Disney+ streamingszolgáltató adta lehetőségeket, ami már indulás napján hatalmas siker volt, ellentétben az Apple TV+ platformmal. McTernan elmélete szerint a Disney felvásárlásával együtt az Apple TV+ összes problémáját megoldanák az első napon.

A Disney piaci értéke nagyjából 165 milliárd dollárra tehető, miközben az Apple csak 107 milliárdot ér készpénzben és értékpapírokban. Amennyiben az Apple valóban szeretné felvásárolni a stúdiót, jó sok készpénzre és részvényre lesz szüksége, ugyanis nemcsak a Disney-t kell megfizetni, hanem a felhalmozódott adósságokat is rendezni kell, az üzlet végösszege pedig közel 400 milliárd amerikai dollár lehet.

Nem valószínű azonban, hogy erre egyhamar sor kerül, hiszen ha az Apple valóban szeretné megvásárolni a Disney-t, akkor 30%-kal növelni kéne az éves bevételt – ami most lehetetlen próbálkozásnak tűnik -, de ami még ennél nehezebb falat lenne, meggyőzni a Disney részvényeseit, hogy eladják a vállalatot számukra ilyen kedvezőtlen áron. Azt sem szabad elfelejteni, hogy bár papíron végbement a 20th Century Fox felvásárlása, még javában tart a két stúdió egyesítése.

Disney Apple
Total
6
Shares
Previous Article
Avatar

Leállították az Avatar-folytatások új-zélandi forgatását, de a munka még így sem áll meg

Next Article

Megmutatta magát a No Man's Sky fejlesztőinek új játéka

Related Posts

Ne maradj le a hírekről, kövess minket a Facebook-on is!