Főoldal Filmek A következő években az Apple felvásárolhatja a Disney-t
Filmek

A következő években az Apple felvásárolhatja a Disney-t

Korábban pletykának tűnt, de egyre nagyobb a realitása, hogy a Disney az Apple kezébe kerül.

46
The Walt Disney

Ami néhány hete még értelmetlen pletykának számított, mostanra vagyis a közeljövőben nagyon is reális lehetőségnek bizonyulhat, mivel egyes iparági elemzők szerint az Apple a következő néhány évben akár felvásárolhatja Hollywood legnagyobb filmstúdióját, a Disney-t.

Néhány éve már felröppentek olyan pletykák, hogy a copertinóiak kezébe kerülhet a Disney. Akkor ezt gyorsan cáfolták, ám néhány hete ismét téma lett a Disney felvásárlása, miszerint a vállalat esetleg az Apple tulajdonába kerülhet. Akárcsak korábban, ezeket is hevesen cáfolták, de a The Hollywood Reporter új jelentése szerint Bob Iger most már valóban fontolóra veheti a dolgot.

Bár hihetetlennek tűnhet az elképzelés, hogy egy olyan hatalmas, őrülten nyereséges stúdió, mint a Disney, eladja eszközeit, az elemzők ennek ellenére mégis úgy gondolják, hogy Iger “ezt az egyszer már elképzelhetetlen opciót fontolgathatja”, és nem lennének meglepve, ha “a következő három éven belül” nyélbe ütné az üzletet.

A szaklap forrásai szerint Iger “soha ennyi stresszel nem szembesült a vezetése alatt”, és bár az Apple jelenleg nem mutatja jelét, hogy szeretné felvásárolni a stúdiót, ez gyorsan változhat, különösen akkor, ha a következő időben a Disney rosszul teljesít, és a részvények árai tovább zuhannak a tőzsdén (év elején még 100 dollárt kértek egy részvényért, most csak 87 dollárba fáj annak, aki szeretne magának vásárolni).

“Nem hiszem, hogy [az Apple] megvenné a céget a jelenlegi formájában. De ha arra leszel figyelmes, hogy Bob elkezd eladni dolgokat… az olyan érzés, mintha a vállalat eladására készülne. És nyilvánvalóan nincs még egy olyan vevő a piacon, mint az Apple.” – fogalmazott a THR informátora.

Az Apple jelenleg 62 milliárd dollárt ér készpénzben, és 2,8 billió dolláros piaci tőkeértékkel rendelkezik. Még ha korábban sokan nem is gondoltak arra, hogy felvásárolhatja a Disney-t, túlontúl csábító lehet a techóriásnak egy olyan stúdió, amely számtalan felbecsülhetetlen címmel bír a szórakoztatóiparban.

Egyes hollywoodi vezetők úgy vélik, hogy a következő időben az olló szűkülni fog, és csak a legnagyobb vállalatok mozgatják majd a filmipart. “A végén három vagy négy platform marad, mindenki más pedig megszűnik és felvásárolják” – mondja egy iparági veterán. “Lesz az Apple, az Amazon, a Netflix és egy másik. Ha az NBCUniversalt, a Warnerst és a Paramountot össze tudnád rakni, valószínűleg elég lenne a túléléshez”.

Disney

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Godzilla Kong ellen
Filmek

A két Titán találkozását láthatjuk a Godzilla x Kong: The New Empire poszterén

Godzilla és Kong találkozását láthatjuk a Godzilla x Kong: The New Empire...

Joker: Folie à Deux
Filmek

A Joker: Folie à Deux rendezője új képet osztott meg a szakadó esőben álldogáló Joaquin Phoenix karakteréről

Pontosan egy év múlva mutatják be a mozikban a nagysikerű Joker folytatását.

Az ördögűző: A hívő
Filmek

NYEREMÉNYJÁTÉK: Páros belépőket nyerhettek Az ördögűző: A hívő premier előtti vetítésére

Elsők között nézhetitek meg Christopher Nolan új filmjét, Az ördögűző folytatását.

Mancs Őrjárat: A szuperfilm
Filmek

Box Office: Az Alkotó és a Fűrész X se tudta megszorongatni a Mancs Őrjáratot

A Mancs Őrjárat vitte a hétvégét, egy eredeti sci-fi és egy horror...