Főoldal Filmek A következő években az Apple felvásárolhatja a Disney-t
Filmek

A következő években az Apple felvásárolhatja a Disney-t

Korábban pletykának tűnt, de egyre nagyobb a realitása, hogy a Disney az Apple kezébe kerül.

199
The Walt Disney
Forrás: Disney

Ami néhány hete még értelmetlen pletykának számított, mostanra vagyis a közeljövőben nagyon is reális lehetőségnek bizonyulhat, mivel egyes iparági elemzők szerint az Apple a következő néhány évben akár felvásárolhatja Hollywood legnagyobb filmstúdióját, a Disney-t.

Néhány éve már felröppentek olyan pletykák, hogy a copertinóiak kezébe kerülhet a Disney. Akkor ezt gyorsan cáfolták, ám néhány hete ismét téma lett a Disney felvásárlása, miszerint a vállalat esetleg az Apple tulajdonába kerülhet. Akárcsak korábban, ezeket is hevesen cáfolták, de a The Hollywood Reporter új jelentése szerint Bob Iger most már valóban fontolóra veheti a dolgot.

Bár hihetetlennek tűnhet az elképzelés, hogy egy olyan hatalmas, őrülten nyereséges stúdió, mint a Disney, eladja eszközeit, az elemzők ennek ellenére mégis úgy gondolják, hogy Iger “ezt az egyszer már elképzelhetetlen opciót fontolgathatja”, és nem lennének meglepve, ha “a következő három éven belül” nyélbe ütné az üzletet.

A szaklap forrásai szerint Iger “soha ennyi stresszel nem szembesült a vezetése alatt”, és bár az Apple jelenleg nem mutatja jelét, hogy szeretné felvásárolni a stúdiót, ez gyorsan változhat, különösen akkor, ha a következő időben a Disney rosszul teljesít, és a részvények árai tovább zuhannak a tőzsdén (év elején még 100 dollárt kértek egy részvényért, most csak 87 dollárba fáj annak, aki szeretne magának vásárolni).

“Nem hiszem, hogy [az Apple] megvenné a céget a jelenlegi formájában. De ha arra leszel figyelmes, hogy Bob elkezd eladni dolgokat… az olyan érzés, mintha a vállalat eladására készülne. És nyilvánvalóan nincs még egy olyan vevő a piacon, mint az Apple.” – fogalmazott a THR informátora.

Az Apple jelenleg 62 milliárd dollárt ér készpénzben, és 2,8 billió dolláros piaci tőkeértékkel rendelkezik. Még ha korábban sokan nem is gondoltak arra, hogy felvásárolhatja a Disney-t, túlontúl csábító lehet a techóriásnak egy olyan stúdió, amely számtalan felbecsülhetetlen címmel bír a szórakoztatóiparban.

Egyes hollywoodi vezetők úgy vélik, hogy a következő időben az olló szűkülni fog, és csak a legnagyobb vállalatok mozgatják majd a filmipart. “A végén három vagy négy platform marad, mindenki más pedig megszűnik és felvásárolják” – mondja egy iparági veterán. “Lesz az Apple, az Amazon, a Netflix és egy másik. Ha az NBCUniversalt, a Warnerst és a Paramountot össze tudnád rakni, valószínűleg elég lenne a túléléshez”.

Disney
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...

Marvel's Spider-Man 2
PlayStation

A Marvel’s Spider-Man lett minden idők legsikeresebb szuperhősös játéka

A Disney vezérigazgatója ismertette a videójátékos eredményeket és terveket.

Előzetesek

Bejelentették a Vaiana folytatását, a premierdátummal együtt

Maui és Vaiana hamarosan újra útra kelnek! Itt az első teaser előzetes...

Fortnite Marvel
BREAKINGJátékok

A Disney milliárdokat fektet a Fortnite videójátékba

A Disney több évre szóló milliárd dolláros üzletet kötött az Epic Games-szel.