Image default
Filmek

Ezek a Star Wars: Az utolsó Jedik törölt jelenetei

Egy leírásból kiderült, hogy mely jeleneteket vágták ki a Star Wars: Az utolsó Jedik végső simításai során, de szerencsére nem landoltak a kukában, mert a DVD/BD lemezen látjuk őket.

Ahogy arról múltkor már beszámoltunk Az utolsó Jedikből számos jelenet kimaradt, de Rian Johnsontól megtudtuk, hogy ezek helyet kapnak a jövőre megjelenő lemezes kiadáson. A film bemutatója előtt, mikor hivatalossá vált, hogy a VIII. rész lett a Skywalker-család leghosszabb darabja azt is megtudtuk, hogy a film az első vágással még három órát tett ki, ami annyit jelentett, hogy sok-sok perctől fosztották meg végül a filmet.

A Slashfilm leírásából kiderült, hogy mely jeleneteket vágták ki a filmből, amiket a márciusban vagy áprilisban érkező DVD/BD lemezen láthatunk majd. Figyelem, a cikk hátralévő részében spoilereket olvashattok, így ha még nem láttátok a filmet, most kattintsatok el!

  • Egy részletesebb jelenetet, amikor Finn felébred a kómából, és találkozik Poe Dameronnal.
  • Az egyik legnagyobb kivágott jelenet az, amelyben Luke átadja a harmadik leckét Reynek. Miután Luke elmagyarázta a lánynak, hogy miért látta a Jedi Rend vesztét, Rey hajókra lesz figyelmes a horizonton. Luke elmondja, hogy banditák érkeznek fosztogatni a gondnokoktól, és ellopnak mindent a szigetről. Luke úgy gondolja, hogy a jediknek ebbe nem szabad beleavatkozniuk, mert azzal felbolygatják az egyensúlyt. Rey mit sem törődik mestere tanításával, így a gondnokok segítségére siet. Végül rádöbben, hogy valójában ez egy fesztivál, ahol még Chewbacca és R2-D2 is részt vesz. Mikor Rey visszatér a jedimesterhez, Luke elmagyarázza neki, hogy az Ellenállásnak pontosan erre van szüksége, aki a veszély ellenére is hajlandó közbeavatkozni. Ennek ellenére Rey mérgelődik mesterén, ami később ahhoz vezet, hogy otthagyja az Ahch-To bolygót.
  • Canto Bight kaszinós jelenetben a látottnál is több érdekes karakterrel, idegennel találkoztunk volna a filmben, de ebből rengeteget kivágtak. De aggodalomra semmi ok, mert a hírek szerint a jövőre érkező Solo: Egy Star Wars történet filmben látunk belőlük, és nem szabad elfelejtenünk a tavasszal megjelenő DVD/BD kiadást sem, amin szintén látunk belőlük részeket.
  • Az egyik kivágott jelenetben Finn mesél Reyről Rosenak. Finn elmagyarázza, hogy Rey felnyitotta szemét, értelmet adott számára, hogy valami nagyobbért harcoljon. Eközben Rose féltékeny lesz, amiért Finn ennyire áradozik Reyről.
  • Eredetileg hosszabb lett volna az a jelenet, amikor Rose múltjáról beszél és hogy miért utálja annyira Canto Bightot. A jelenetben Finnt is hallottuk volna az Első Rend múltjáról beszélni, és annak ellenére, hogy a háború két különböző szegmenséből jöttek, mindketten a Birodalom áldozatai.

  • Rose és Finn eredeti elképzelés alapján a kaszinóhoz méltó öltözetben jelent volna meg Cantonicában, de az ötletet elvetették miután Rian Johnson úgy döntött, hogy a két karakternek felesleges beöltözni (mivel későbbi jelenetben már Első Rend viseletben látjuk a szereplőket).
  • A végső jelenet érdekében Holdo sokkal lekezelőbb lett volna Poe Dameronnal, hogy az önfeláldozó részben még hitelesebb képsorokat kapjon az admirális.
  • Egy vicces jelenetet is kivágták, mikor Finn és Rose megpróbál beilleszkedni az Első Rend tisztjei közzé. A hírek szerint ebben a jelenetben kapott Tom Hardy cameo részt, aki felismerte FN-2187-et, de nem volt tisztában Finn árulásával, ezért gratulációját fejezte volna, amiért előléptették tiszti pozícióra.
  • Az áruláskor DJ bocsánatot kért volna Finntől és Rosetól: „Sajnálom, hogy kiderült, pontosan azt teszem, amit mondtam.”
  • Finn és Phasma párbaja közepén eredetileg volt egy kis közjáték, ahol egy csapat rohamosztagos megpróbált segíteni Phasma kapitánynak. Finn leleplezte Phasma kapitányt a katonái előtt, aki elárulta a Starkiller Base-t, hogy mentse saját bőrét. Miközben Finn próbálja meggyőzni a rohamosztagosokat, hogy hagyják ott az Első Rendet és csatlakozzanak az Ellenálláshoz, Phasma gyorsan fegyvert ránt, s lelövi őket.

Talán nem csak mi, de ti is szívesebben láttátok volna ezeket a jeleneteket a filmben, helyettük viszont kaptunk sok értelmezhetetlen és feleslegesen elnyújtott részt, a kínos részekről már kár is beszélni. A rendező valamiért mégis úgy érezte, hogy azoknak nagyobb hangsúlya van a filmben, és a fent felsorolt jeleneteket csak a tavasszal érkező lemezes kiadásban láthatjuk.

Még több a témában...

WS Magazin 04 – Benne Végtelen háború képek és Deadpool 2. teaser

Kévés Bence Mihály

Négy új nemzetközi tévészpotot mutattak be Az utolsó Jedikhez

Kévés Bence Mihály

Venom új előzetese már szinkronnal is nézhető

Kévés Bence Mihály

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Elfogad Tovább