x
Filmek

Ezek a Star Wars: Az utolsó Jedik törölt jelenetei

Egy leírásból kiderült, hogy mely jeleneteket vágták ki a Star Wars: Az utolsó Jedik végső simításai során, de szerencsére nem landoltak a kukában, mert a DVD/BD lemezen látjuk őket.

Ezek a Star Wars: Az utolsó Jedik törölt jelenetei
 • Publisheddecember 23, 2017

Egy leírásból kiderült, hogy mely jeleneteket vágták ki a Star Wars: Az utolsó Jedik végső simításai során, de szerencsére nem landoltak a kukában, mert a DVD/BD lemezen látjuk őket.

Ahogy arról múltkor már beszámoltunk Az utolsó Jedikből számos jelenet kimaradt, de Rian Johnsontól megtudtuk, hogy ezek helyet kapnak a jövőre megjelenő lemezes kiadáson. A film bemutatója előtt, mikor hivatalossá vált, hogy a VIII. rész lett a Skywalker-család leghosszabb darabja azt is megtudtuk, hogy a film az első vágással még három órát tett ki, ami annyit jelentett, hogy sok-sok perctől fosztották meg végül a filmet.

A Slashfilm leírásából kiderült, hogy mely jeleneteket vágták ki a filmből, amiket a márciusban vagy áprilisban érkező DVD/BD lemezen láthatunk majd. Figyelem, a cikk hátralévő részében spoilereket olvashattok, így ha még nem láttátok a filmet, most kattintsatok el!

 • Egy részletesebb jelenetet, amikor Finn felébred a kómából, és találkozik Poe Dameronnal.
 • Az egyik legnagyobb kivágott jelenet az, amelyben Luke átadja a harmadik leckét Reynek. Miután Luke elmagyarázta a lánynak, hogy miért látta a Jedi Rend vesztét, Rey hajókra lesz figyelmes a horizonton. Luke elmondja, hogy banditák érkeznek fosztogatni a gondnokoktól, és ellopnak mindent a szigetről. Luke úgy gondolja, hogy a jediknek ebbe nem szabad beleavatkozniuk, mert azzal felbolygatják az egyensúlyt. Rey mit sem törődik mestere tanításával, így a gondnokok segítségére siet. Végül rádöbben, hogy valójában ez egy fesztivál, ahol még Chewbacca és R2-D2 is részt vesz. Mikor Rey visszatér a jedimesterhez, Luke elmagyarázza neki, hogy az Ellenállásnak pontosan erre van szüksége, aki a veszély ellenére is hajlandó közbeavatkozni. Ennek ellenére Rey mérgelődik mesterén, ami később ahhoz vezet, hogy otthagyja az Ahch-To bolygót.
 • Canto Bight kaszinós jelenetben a látottnál is több érdekes karakterrel, idegennel találkoztunk volna a filmben, de ebből rengeteget kivágtak. De aggodalomra semmi ok, mert a hírek szerint a jövőre érkező Solo: Egy Star Wars történet filmben látunk belőlük, és nem szabad elfelejtenünk a tavasszal megjelenő DVD/BD kiadást sem, amin szintén látunk belőlük részeket.
 • Az egyik kivágott jelenetben Finn mesél Reyről Rosenak. Finn elmagyarázza, hogy Rey felnyitotta szemét, értelmet adott számára, hogy valami nagyobbért harcoljon. Eközben Rose féltékeny lesz, amiért Finn ennyire áradozik Reyről.
 • Eredetileg hosszabb lett volna az a jelenet, amikor Rose múltjáról beszél és hogy miért utálja annyira Canto Bightot. A jelenetben Finnt is hallottuk volna az Első Rend múltjáról beszélni, és annak ellenére, hogy a háború két különböző szegmenséből jöttek, mindketten a Birodalom áldozatai.

 • Rose és Finn eredeti elképzelés alapján a kaszinóhoz méltó öltözetben jelent volna meg Cantonicában, de az ötletet elvetették miután Rian Johnson úgy döntött, hogy a két karakternek felesleges beöltözni (mivel későbbi jelenetben már Első Rend viseletben látjuk a szereplőket).
 • A végső jelenet érdekében Holdo sokkal lekezelőbb lett volna Poe Dameronnal, hogy az önfeláldozó részben még hitelesebb képsorokat kapjon az admirális.
 • Egy vicces jelenetet is kivágták, mikor Finn és Rose megpróbál beilleszkedni az Első Rend tisztjei közzé. A hírek szerint ebben a jelenetben kapott Tom Hardy cameo részt, aki felismerte FN-2187-et, de nem volt tisztában Finn árulásával, ezért gratulációját fejezte volna, amiért előléptették tiszti pozícióra.
 • Az áruláskor DJ bocsánatot kért volna Finntől és Rosetól: „Sajnálom, hogy kiderült, pontosan azt teszem, amit mondtam.”
 • Finn és Phasma párbaja közepén eredetileg volt egy kis közjáték, ahol egy csapat rohamosztagos megpróbált segíteni Phasma kapitánynak. Finn leleplezte Phasma kapitányt a katonái előtt, aki elárulta a Starkiller Base-t, hogy mentse saját bőrét. Miközben Finn próbálja meggyőzni a rohamosztagosokat, hogy hagyják ott az Első Rendet és csatlakozzanak az Ellenálláshoz, Phasma gyorsan fegyvert ránt, s lelövi őket.

Talán nem csak mi, de ti is szívesebben láttátok volna ezeket a jeleneteket a filmben, helyettük viszont kaptunk sok értelmezhetetlen és feleslegesen elnyújtott részt, a kínos részekről már kár is beszélni. A rendező valamiért mégis úgy érezte, hogy azoknak nagyobb hangsúlya van a filmben, és a fent felsorolt jeleneteket csak a tavasszal érkező lemezes kiadásban láthatjuk.

Written By
Kévés Bence Mihály

Rajongásom a filmek után igazán a 2000-es évek elején kezdődött, ami 2016-tól tartalomgyártásban és kritikaírásban nyilvánul meg a Wide Screen oldalon.