Az utolsó jedik – Képes útmutató szolgál válaszokkal Snoke múltjáról

Ahogy az lenni szokott, könyvek jelennek meg az aktuális Star Wars-filmhez, s nincs ez máshogy Az utolsó Jediknél sem. Az utolsó jedik – Képes útmutató felfedi Snoke múltját.

Ahogy az lenni szokott, könyvek jelennek meg az aktuális Star Wars-filmhez, s nincs ez máshogy Az utolsó Jediknél sem. Az utolsó jedik – Képes útmutató felfedi Snoke múltját.

A Star Wars: Az ébredő Erő és a Zsivány Egyes: Egy Star Wars történet filmek is kaptak könyveket a bemutató után, melyekből számos kérdésre választ kaptunk. Nem lesz ez most máshogy Rian Johnson által írt és rendezett a Star Wars: Az utolsó Jedik filmje esetében sem, hiszen megjelent egy könyv – hazánkban is kapható -, melyből végre jobban megismerhetjük Snoke Legfőbb vezért, miután a Star Wars 8. részben nem kaptunk válaszokat a múltjáról.

Rian Johnson korábban úgy fogalmazott, hogy nem szükséges ismernünk a Legfőbb vezér múltját, hiszen a történetben nem kap nagy szerepet, a fókusz sem rajta van, hanem a két főhősön, Reyen és Kylo Renen – ez az ő történetük. Igen ám, csak ez sok rajongót ez nem érdekel, ők válaszokat akarnak arra, hogy kicsoda Snoke, honnan jött és honnan ismeri ennyire az Erőt.

A The Last Jedi Visual Dictionary (Az utolsó jedik – Képes útmutató) könyvből kiderült, hogy az Első Rend a Birodalom hamvaiból született újjá, miután a Birodalom elesett a Jakku-i csatában. A megmaradt birodalmi katonák egy ismeretlen régióba menekültek, amiből később megszületett az Első Rend – ezt eddig is tudni lehetett. A könyv úgy említi a Jakku-i csatát, mint Palpatine vészhelyzeti tervét: halála után szűnjön meg a Birodalom, ne építsenek belőle új hatalmat. Nyilvánvalóan nem ez történt, hiszen Snoke messziről figyelte a Birodalmat, és amikor az megbukott, valamint az Uralkodó meghalt, átvette az irányítást. A kötet megerősítette továbbá, hogy Snoke az Ismeretlen Régióból származik.

Snoke eredetét magyarázó leírásban olvashatunk a Legfőbb vezér segítőiről is, akikre ugyan a film nem tesz említést, de ettől még fontos szerepet játszottak az Első Rend megszületésében. Az utolsó jedik – Képes útmutató szerint ezeknek a segítőknek elnyújtott fejük van és bíbor ruhát viselnek:

Snoke kíséretében néma földönkívüli navigátorok is vannak, akik az Ismeretlen Régióból származnak. Ők voltak azok, akik begyűjtötték a megmaradt vagy elmenekült birodalmi katonákat a hipertérben. Ha ők nem lettek volna, akkor senki sem élte volna túl a Birodalom emberei közül. A navigátorok tervezték meg és működtették Snoke termében a távcsövet, melyben Rey az Ellenállás bukását szemlélte.

A Birodalom több tagja is találkozhatott ezekkel az idegen lényekkel, amikor beléptek az Ismeretlen Régióba. A navigátoroknak hatalmas agyuk volt, melyek lehetővé tették, hogy „multidimenziós számításokat” végezzenek. Így voltak képesek az ismert galaxis és az Ismeretlen Régió közötti utazásra. Kérdések azért így is maradtak, amikre talán a jövőben válaszokat kapunk, de addig is maradnak az újabb elméletek, hogy Snoke miért volt ennyire tisztában az Erővel.

Total
0
Shares
Previous Article

Ezek a Star Wars: Az utolsó Jedik törölt jelenetei

Next Article

David Ayer megerősítette a Gotham City Sirens-t

Related Posts

Ne maradj le a hírekről, kövess minket a Facebook-on is!