x
Close


Közelgő események

Sorozatok

Ewan McGregor biztos benne, hogy az Obi-Wan Kenobi sokkal valóságosabb lesz, mint az előzménytrilógia volt

A látvány miatt nem kell aggódnunk, reméljük a történet is méltó lesz.

Ewan McGregor biztos benne, hogy az Obi-Wan Kenobi sokkal valóságosabb lesz, mint az előzménytrilógia volt
  • PublishedMay 2, 2021

A rajongók éveken keresztül kampányoltak Obi-Wan Kenobi mellett. Már éppen lemondtak a projektről, amikor jött a Disney, s bejelentette az Ewan McGregor főszereplésével az élőszereplős sorozatot. Utólag kiderült, hogy a Disney eredetileg egy antológiafilmet szeretett volna, ám a sok fiaskó után letettek erről, s inkább egy limitált sorozat formájában mesélik tovább a legenda történetét. Sőt, a három nagy legenda egyszerre tűnik majd fel ebben a sorozatban.

Bár még nem kezdték el a forgatást, az utóbbi időben többször is téma volt az Obi-Wan Kenobi. A díszletekről néhány képet már láttunk, és az első tesztfelvételekre is sort kerítettek, szóval már csak napok vannak hátra, hogy eldördüljön a startpisztoly. Legutóbb pedig arról mesélt McGregor, hogy mennyire nehéz volt számára az előzménytrilógia forgatása és a filmeket ért negatív reakció a rajongóktól. Ugyanakkor nagyon sokat tanult belőlük, s véleménye szerint a The Mandalorian technológiájával sokkal egyszerűbb és természetesebb lesz a messzi-messzi galaxisban forgatni.

Erre a hatalmas [virtuális hátteres] LED képernyőkre vetítik ki. Szóval ha egy jelenetet forgattok a sivatagban, akkor úgy érzed majd, hogy a sivatag közepén állsz. Ha hóesésben forgatsz, akkor hófödte lesz minden körülötted. És ha egy pilótafülkében ülsz, akkor tényleg olyan érzés lesz, hogy az űrben vagy. Ettől sokkal valóságosabbnak fog tűnni.

Ewan McGregor

Az előzménytrilógia éppen azért kapta a legtöbb kritikát, hogy sokat forgattak zöld és kék háttér előtt, amitől gyakran élettelennek és mesterkéltnek tűnt a jelenet. Ennek nyomát sem láttuk az utóbbi években készült Star Wars-filmeknél, amit csak lehetett, megépítettek. Emellett pedig a The Mandalorian forgatásán egy úttörő technológiát használtak. McGregor többször is elmondta, mennyire örül ennek a technológiának, hiszen megkönnyíti majd a színészek munkáját.

[George Lucas] egyre nagyobb kontrollt akart a háttérben látottak felett. Három vagy négy hónapnyi [kék háttérrel körülvéve] után már nagyon unalmassá vált – különösen amikor a jelenetek… Nem akarok goromba lenni, de ez nem Shakespeare. A párbeszédekben nincs semmi olyan, amibe színészként beleáshatnád magad, amibe fogódzkodhatsz, amikor nincs ott a környezet. Elég nehéz volt megcsinálni.

A Disney még 2019-ben jelentette be, hogy Ewan McGregor főszereplésével visszatér Kenobi mester. A szereplőgárdát korábban már bejelentették, és az elmúlt időben több fotó is kiszivárgott, ahogy építik a díszletet. Kenobi mellett egy másik nagy legendával is számolnunk kell, ugyanis Hayden Christensen Darth Vader szerepében tér vissza. A sorozat 10 évvel az A Sith-ek bosszúja után fog játszódni, ami azt jelenti, hogy Obi-Wan már hozzászokott az új életstílusához. Arra is van esély, hogy már a történet kezdete előtt találkozott az Inkvizítorokkal, amely komolyabb konfliktust eredményezne közte és a vérszomjas vadászok között a show eseményei során. Talán Darth Vader és egykori mestere régóta várt találkozója során előbbit maguk az Inkvizítorok fogják kísérni.

The Mandalorian karaktereivel végzett fenomenális munkája után Deborah Chow joggal kapta meg a rendezői feladatot, míg a forgatókönyvön Joby Harold dolgozott. Egy limitált sorozat formájában mesélik el a jedimester rejtett történetét, amit a tervek szerint 2022-ben mutatnak be.

Obi-Wan Kenobi
Written By
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.