Főoldal Filmek David Ayer szerint a Deadpool miatt csináltak vígjátékot az Öngyilkos osztagból
Filmek

David Ayer szerint a Deadpool miatt csináltak vígjátékot az Öngyilkos osztagból

A Marvel nagyszájú hőse tehet erről is...

435
Suicide Squad

Most hogy a stúdió végre bejelentette Zack Snyder rendezői változatát Az Igazság Ligájából, David Ayernek is megeredt a nyelve. A Suicide Squad – Öngyilkos osztag rendezője forgatási képeket és más érdekességeket osztott meg a sokat kritizált szuperhősfilmről. A Warner Bros. stúdió a Marvel Moziverzum ellensúlyozására építette a DC képregények kiterjesztett filmes univerzumát, azonban alig néhány rész után mindenki levonta a következtetést, az univerzumépítés nem úgy sikerült, ahogy azt szerették volna. Sokszor még az összhang sem volt meg a rendezők és a stúdió között, és ez a filmekre is rányomta bélyegét, ezért később nem is erőltették ezt az utat, s az Aquaman, Shazam!, illetve a Joker már önálló lábakon állt.

Az Öngyilkos osztag az egyik legjobb példa arra, milyen amikor a stúdió közbeszól, s a rendező akaratát nem hagyják érvényesülni. Az egész kálvária a film marketingjével kezdődött, ami egy sötétebb sztoriról árulkodott, ami sokkal inkább összhangban állt azzal, amit Az acélember és a Batman Superman ellen filmekben láttunk. Később az Öngyilkos osztag előzetesei már egy viccesebb és színesebb történetet mutattak be. A rendező szerint a Deadpool sikere és a Batman Superman ellen körüli vita vezetett végül ahhoz, hogy a filmben több volt a humor.

Ez az előzetes a film hangulatát és szándékát tükrözi, amit én készítettem. Szisztematikusan. Rétegezetten. Komplex, gyönyörű és szomorú. A Batman Superman ellen negatív kritikái megrázták az akkori vezetést, valamint a Deadpool sikere az oka, amiért az én érzelmes drámámból vígjátékot csináltak.

A rendező olyan részletekbe is belement, hogy kezdetben milyen volt az Öngyilkos osztag vágása, és hogyan képzelte el Harley Quinn és Joker kapcsolatát:

Az újraforgatásra azért került sor, mert a film hangvétele túl sötét volt. Az én első felvonásom egy normálisan megszerkesztett film volt. Nolantől vettem az inspirációm. Jared és Margot között valódi jelenetek voltak. Joker félelmetes volt. Harley pedig komplex.

A mozgalom már beindult, hogy a SnyderCut után bemutassák a Suicide Squad rendezői változatát is, ami Ayer elmondása szerint létezik, a kérdés inkább csak az, hogy a stúdió szeretne-e dollármilliókat beleölni. Ha Az Igazság Ligája meghozza a várt sikert jövőre, talán az Öngyilkos osztag rendezői változatát is bemutatják az HBO Maxon.  

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...