Főoldal Filmek David Ayer a Suicide Squad egyik törölt jelentéről beszélt, amiről még egy megégett arcú Joker képet is posztolt
Filmek

David Ayer a Suicide Squad egyik törölt jelentéről beszélt, amiről még egy megégett arcú Joker képet is posztolt

David Ayer kampányt indított a Suicide Squad rendezői vágásáért?

524
Joker

Amióta a Warner Bros. bejelentette, hogy 2021-ben bemutatják a Snyder Cutot (Zack Snyder rendezői változatát Az Igazság Ligájából), a Suicide Squad – Öngyilkos osztag rendezőjének napirendi programjára felkerült, hogy valami érdekességet osszon meg a kudarcba fulladt film forgatásáról. Csak nem ő is hasonló dolgokat szeretne elérni, hogy a rajongók segítségével rávegye a stúdiót, hogy olyan formában is bemutassák a filmet, amit ő tervezett első tollvonástól az utolsóig.

Nem ez lenne az első alkalom, hiszen a rajongók már több mozgalmat is indítottak a #ReleaseTheAyerCut néven, hogy a szétdarabolt Öngyilkos osztagot úgy mutassák be, ahogy a rendező eredetileg szerette volna, még a sok újraforgatás előtt. Az év elején megtudtuk, hogy a filmrendező tervében még Steppenwolf és a Paradémonok is szerepeltek, illetve néhány napja azt is elárulta, hogy Harley Quinn és Deadshot között romantikus kapcsolat alakult volna ki a film végére. Arról pedig már végképp kár beszélni, hogy Jared Leto is jelentősebb szerepet kapott volna Joker szerepében, de ezek is a vágószoba padlóját díszítik csak.

Ayer tegnap egy új képet osztott meg közösségi oldalán Jokerről. A kép alighanem a film harmadik felvonásából származik, ha jobban megnézzük, akkor ugyanazt a szmokingot viseli, amiben megmentette Harely Quinnt a börtönből. És emellett az is látható, hogy Joker kissé megégett.

A rendező a képhez csak annyit írt, hogy „Álom”, ami egyértelmű utalás arra, hogy nem engedték neki elmesélni a történetet úgy, ahogy azt szerette volna. Majd egy rajongói kérdés is érkezett ezzel kapcsolatban, hogy a Common által játszott Monster T. nagyobb szerepet játszott volna-e a filmben.

Volt egy hosszú jelenet, amiben Joker úgy megfélemlítette volna, hogy megölte volna magát.

David Ayer

Bár a film a mozik kasszáinál jól teljesített, a kritikusok a földbe tiporták a rossz narratíva, a vágások és a karakterek kidolgozatlansága okán. A marketing sem úgy sikerült, ahogy a stúdió szerette volna, hiszen már a bemutató előtt lelőtték a legpoénosabb és legjobb jeleneteket, s ezzel alig hagytak meglepetést. Most James Gunn rendezőn a világ szeme, hogy mire lesz képes a The Suicide Squad csapatával, ami egyben lesz reboot és folytatás is.

A filmet 2021. augusztus 6-án fogják bemutatni az amerikai mozikban.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...