Cassian Andor

Cassian Andor az eredeti Zsivány Egyes szkriptben kettős ügynök volt és a Birodalomnak dolgozott

Többször is átírták a Zsivány Egyes: Egy Star Wars-történet forgatókönyvét, de az eredetiben Cassian Andort a Birodalom kettős ügynökeként mutatták be, de végül Lázadó lett.

Többször is átírták a Zsivány Egyes: Egy Star Wars-történet forgatókönyvét, de az eredetiben Cassian Andort a Birodalom kettős ügynökeként mutatták be, de végül Lázadó lett.

Az első antológiafilm története jelentős változáson esett át az eredeti tervhez képest, még a forgatást követően is részeket írtak át, konkrétan a teljes befejezést átírták és újraforgatták. Négy évvel a Zsivány Egyes bemutatója után a film két írója elárulta, hogy az egyik karakter szerepét jelentősen átírták az eredeti forgatókönyvhöz képest.

A pontos okát nem árulták el, hogy miért döntöttek úgy, hogy Cassian Andor történetét átírják, aki eredetileg a Birodalomnak dolgozott és kettős ügynök szerepét játszotta volna a történetben. Gary Whitta és Chris Weitz nemrég az amerikai IGN lapnak adott interjúban döntésüket azzal indokolták, hogy Cassian a Birodalomnak azért tett szolgálatot, mert Saw Gererra megölte a családtagjait, és az ebből fakadó gyűlölet vezette őt a Birodalomhoz.

Régen a Birodalomnak dolgozott. Azt hiszem ezt azzal az indoklással egészítettem ki az eredeti forgatókönyvben, hogy azokat az embereket vesztette el, akivel Saw Gererra végzett. És minden, amit a Birodalomtól kapni szeretett volna az volt, hogy megölhesse Sawt, nem pedig Galen Ersót.

És egyfajta átalakulás mentén, Lázadó hírszerző tisztjévé vált, aki szörnyű dolgokat tett. És itt döntött úgy, hogy nem akarja.Chris Weitz

Még érdekesebb a történet, merthogy állítólag bizonyos jeleneteket még le is forgattak ebből a bizonyos szkriptből, de sok más jelenet mellett végül ez is a vágószoba padlóján maradt.

Egy Lázadó katona volt, aki titokban Krennic igazgatónak dolgozott. De akkor, amikor közelebb került Jynhez, ráébredt, hogy a Birodalom megépítette ezt a fegyvert, és úgy volt vele, hogy ’Soha nem jelentkeztem erre! Nem ezért jelentkeztem, hogy bolygókat pusztítsak el!’ Meggondolta magát, és a Lázadók oldalára állt. De mivel lelepleződött, hogy egy kém, ezen a ponton – a harmadik felvonásban – vissza kellett nyernie Jyn bizalmát.

Ez mind szórakoztató és érdekes volt. Úgy gondolom, hogy igazából néhány dolgot a forgatás elején fel is vettek ebből, de nem gondolnám, hogy ez a verzió árnyaltabb vagy érdekesebb lenne.Gary Whitta

Kár is azon vitázni, hogy melyik szerep illett volna jobban Diego Luna karakteréhez, hiszen mindkét történetben végül segített ellopni a Halálcsillag terveit. Igazság szerint csak azért lehet sajnálni az eredeti történetet, mert így a Cassian Andor-előzménysorozat még érdekesebb lett volna. A sorozatot Tony Gilry gondozására bízták, aki már a Zsivány Egyes újraforgatásán is segített.

Cassian Andor
Total
4
Shares
Previous Article
Marvel Kapitány

KRITIKA: Marvel Kapitány

Next Article
A sötét Igazság Ligája

J.J. Abrams egy élőszereplős A sötét Igazság Ligája HBO Max sorozaton dolgozik

Related Posts
Wide Screen YouTube