x
Close


Közelgő események

Filmek

Az utolsó Jedik lesz a franchise leghosszabb epizódja

Több forgalmazó is megerősítette, hogy milyen hosszú lesz a Star Wars: Az utolsó Jedik.

Az utolsó Jedik lesz a franchise leghosszabb epizódja
  • Publishedszeptember 30, 2017

Több forgalmazó is megerősítette, hogy milyen hosszú lesz a Star Wars: Az utolsó Jedik.

Rian Johnson egy hete jelentette be, hogy stábjával teljesen elkészültek a franchise következő epizódjával, ami annyit jelent, hogy minden a helyére került, és a következő hetekben jöhetnek a tesztvetítések, majd az első reakciók a filmről. Na meg persze a várva-várt új előzetes, amire magyar idő szerint október 10-én hajnalban a Vikings és a Bears amerikai futball-meccsen kerül sor, ami a Disney tulajdonában álló ESPN csatorna közvetít.

A rendező korábban elmondta, hogy Az utolsó Jedik cselekményei ott folytatódnak, ahol J.J. Abrams befejezte Az ébredő Erőben, vagyis Rey (Daisy Ridley) megkezdi a jedivé válás útját Luke Skywalker (Mark Hamill) Jedi mesterrel az Ahch-To bolygón. De több jelenetleírással is találkoztunk az elmúlt hónapokban, akárcsak elég említenünk a hivatalos fotókon megmutatott Canto Bight nevű kaszinót, ami megint csak fontos helyszíne lehet a filmnek, így sokakban felmerült egy fontos kérdés: Milyen hosszú lesz a Star Wars 8. része?

Meg nem ersőített hírek szerint Az utolsó Jedik lesz minden idők leghosszabb Star Wars-filmje a közel három órás játékidejével. Előbb a Cineworld leplezte le 8. rész hosszát, majd őt követték a Fandago, a Cineplex és az AMC forgalmazók, mégpedig hogy a film 150 perces lesz. Az utolsó Jedik nem kevesebb, mint nyolc percet tesz rá a saga leghosszabb darabjára, a Star Wars: A klónok támadására. A sort A Sith-ek bosszúja folytatja a maga 140 percével, őt követi Az ébredő Erő 135 perccel, A Baljós árnyak 133 perc, A jedi visszatér 131 perc, A Birodalom visszavág és végül az Egy új remény 121 perccel, de nem hagyhatjuk ki a felsorolásból a tavalyi spin-offot sem, a Zsivány Egyes: Egy Star Wars történetet 133 perccel.

Fontos megjegyezni, hogy a Disney hivatalosan nem árulta el a film hosszát, éppen ezért még azt is el tudjuk képzelni, hogy a Cineworld bejelentését a másik három forgalmazó csak tovább osztotta, és a 150 percből semmi sem igaz.

star-wars-hungary

Written By
Kévés Bence Mihály

Rajongásom a filmek után igazán a 2000-es évek elején kezdődött, ami 2016-tól tartalomgyártásban és kritikaírásban nyilvánul meg a Wide Screen oldalon.