Wide Screen
Image default
Filmek

A DC hivatalosan távol tartja magát a DCEU kifejezéstől

Csak a rajongók és újságírók körében létezik ilyen, hogy DC Extended Universe, mert hivatalosan a Warner Bros. nem használja ezt közleményeiben.

Csak a rajongók és újságírók körében létezik ilyen, hogy DC Extended Universe, mert hivatalosan a Warner Bros. nem használja ezt közleményeiben.

A Vulture újságírója, Abraham Riesman készített interjút a DC Entertainment vezetőivel, ahol elsősorban a stúdió önálló filmes projektjeiről beszéltek, majd a találkozó végén a főnökök megerősítették azt is, hogy valójában ők nem tekintik hivatalosnak a DCEU kifejezést, ez csak a rajongók és lapok körében elterjedt. Sőt, eredetileg ez egy vicc volt.

A sok hazai és külföldi portálhoz hasonlóan mi is gyakran hivatkozunk a DC Comics és Warner Bros. Pictures képregény univerzumára úgy, mint a DC Extended Universe, de ez hiba, mert ilyen szóösszetételt nem ismer a stúdió. Kiderül ugyanis, hogy egy 2015-ös Entertainment Weekly cikkben használták elsőként a DC Extended Universe kifejezést, azóta viszont a világ minden pontján átvették, és az oldalak bátran használják a cikkekben.

A DCEU származásának múltjában nem kell sokáig áskálódnunk, ugyanis a stúdió korábban több kampányban is használta a „DC Films” és „Extended Universe” szavakat – más és más felületeken -, amit végül sokan összeolvastak, és mily meglepő, megszületett a DC Extended Universe. Ti mire keresztelnétek a DC filmes univerzumát? Talán a DC Filmek Univerzuma jobban csengne?

dc-es-marvel-univerzum

Még több a témában...

Henry Cavill már tárgyal Superman visszatéréséről

Kévés Bence Mihály

Snyder egy képpel erősített rá, hogy Darkseid is szerepelni fog Az Igazság Ligája rendezői változatában

Kévés Bence Mihály

A WarnerMedia elnöke szerint 30M dollárnál jóval többe kerül bemutatni a Snyder Cutot

Kévés Bence Mihály

Úgy tűnik, hogy Adblock kiegészítőt használsz, blokkolod a hirdetéseket.

Segítsd a munkánkat azzal, hogy engedélyezed a weboldalon megjelenő hirdetéseket.

Zárd be, ha nem szeretnél támogatni minket | Segítség? Kapcsolat