A DC hivatalosan távol tartja magát a DCEU kifejezéstől

Csak a rajongók és újságírók körében létezik ilyen, hogy DC Extended Universe, mert hivatalosan a Warner Bros. nem használja ezt közleményeiben.

Csak a rajongók és újságírók körében létezik ilyen, hogy DC Extended Universe, mert hivatalosan a Warner Bros. nem használja ezt közleményeiben.

A Vulture újságírója, Abraham Riesman készített interjút a DC Entertainment vezetőivel, ahol elsősorban a stúdió önálló filmes projektjeiről beszéltek, majd a találkozó végén a főnökök megerősítették azt is, hogy valójában ők nem tekintik hivatalosnak a DCEU kifejezést, ez csak a rajongók és lapok körében elterjedt. Sőt, eredetileg ez egy vicc volt.

A sok hazai és külföldi portálhoz hasonlóan mi is gyakran hivatkozunk a DC Comics és Warner Bros. Pictures képregény univerzumára úgy, mint a DC Extended Universe, de ez hiba, mert ilyen szóösszetételt nem ismer a stúdió. Kiderül ugyanis, hogy egy 2015-ös Entertainment Weekly cikkben használták elsőként a DC Extended Universe kifejezést, azóta viszont a világ minden pontján átvették, és az oldalak bátran használják a cikkekben.

A DCEU származásának múltjában nem kell sokáig áskálódnunk, ugyanis a stúdió korábban több kampányban is használta a „DC Films” és „Extended Universe” szavakat – más és más felületeken -, amit végül sokan összeolvastak, és mily meglepő, megszületett a DC Extended Universe. Ti mire keresztelnétek a DC filmes univerzumát? Talán a DC Filmek Univerzuma jobban csengne?

dc-es-marvel-univerzum

Total
0
Shares
Previous Article

2019 nyarán érkezik a Men in Black: Sötét zsaruk spin-off

Next Article

Az utolsó Jedik lesz a franchise leghosszabb epizódja

Related Posts

Ne maradj le a hírekről, kövess minket a Facebook-on is!