Főoldal BREAKING Arthur Fleck visszatért, és nincs egyedül: Bemutatták a Joker: Kétszemélyes téboly előzetesét
BREAKINGElőzetesek

Arthur Fleck visszatért, és nincs egyedül: Bemutatták a Joker: Kétszemélyes téboly előzetesét

A szerelem mindent legyőz a Joker: Kétszemélyes téboly előzetesében.

546

Joker visszatért, és ezúttal nem lesz egyedül, megtalálta lelki szerelmét az Arkham Elmegyógyintézetben. A Joker: Kétszemélyes téboly első hivatalos előzetese megérkezett, amelyben az Oscar-díjas Joaquin Phoenix által alakított Arthur Fleck és Lady Gaga mint Harley Quinn szerepében egy teljesen új zenei kalandba csöppennek, amelytől az ígéretek szerint leesik majd az állunk.

A Batman: The Animated Series és más DC-projektekből ismerheted Joker és Harley Quinn csavaros románcát nagy vonalakban, de az első előzetes alapján úgy tűnik, hogy Todd Phillips rendező valami egészen másra készül a karakterek zenés feldolgozásával.

Az előzetes azzal indít, hogy Arthur Fleck (Joaquin Phoenix) még mindig Arkhamban raboskodik, és a jelek alapján az előző filmben történtek miatt fokozott felügyelet alá került. Az elmegyógyintézet magányos, sivár helynek tűnik, ahogy Arthurt fegyveres őrök masírozzák körbe. Arthur szemében azonban felcsillan a remény, amikor a rácsok között megpillantja rabtársát, akit Lady Gaga alakít Harleen Quinzel szerepében.

Bár a trailerben néhány felvétel azt sugallja, hogy Arthur végül ismét Gotham utcáin köt ki, de a hangsúly Harley és Arthur találkozásán lesz. Szerelmi kapcsolatuk kibontakozásában fontos szerepet kap a zene. A háztetőkön való keringőzés, az éjszakai klubok címlapjai és a tévéműsorok vezetése mind-mind olyan dolgok, amiket Harley és Joker a DC képregényekben is megcsináltak már. A trailer azonban nem mutatja meg, hogy mi valós és mi fikció Arthur fejében, vagyis ahogy az első részben láttuk, mennyi minden tud lejátszódni egy beteg ember elméjében, ahogy összemosódik a valósággal a képzeletünk.

Phoenix és Lady Gaga mellett szerepet kap Zazie Beetz Sophie Dumond szerepében, valamint Brendan Gleeson, Catherine Keener, Jacob Lofland és Harry Lawtey, de karaktereiket még nem fedték fel. Az első résszel ellentétben, amely elsősorban pszichológiai thriller és drámafilm volt – a Joker: Folie à Deux egy musical lesz.

Az előző résszel ellentétben, amely szerény 70 millió dolláros gyártási költségvetésből készült, a folytatás jóval magasabb árcédulával büszkélkedhet, mivel a hírek szerint körülbelül 200 millió dollárba került, de ez annyira nem meglepő, ha figyelembe vesszük, hogy az első film több mint 1,079 milliárd dollárt hozott a globális jegypénztáraknál. A Warner Bros. abban bízik, hogy a folytatás is elérheti, vagy akár meg is haladhatja ezt a szintet.

A DC Studios újdonsült vezetője, James Gunn megerősítette, hogy a közelgő folytatás nem az újjáépített DC Univerzumban játszódik, hanem egy úgynevezett “Elseworlds” projekt lesz, Matt Reeves folyamatban lévő Batman-sorozatával együtt.

A filmet 2024. október 4-én fogják bemutatni a mozikban.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

5 Hozzászólások

Közelgő események

Még több a témában...

Milly Alcock
Filmek

Megvan, mikor láthatjuk Milly Alcock Supergirl-filmjét a mozikban

Kitűzték a Supergirl: Woman of Tomorrow bemutatóját.

Superman
BREAKINGFilmek

James Gunn megmutatta Superman teljes jelmezét

A kép alapján tökéletes Superman lesz David Corenswet.

Joker: Kétszemélyes téboly
Előzetesek

Magyar szinkronnal is észvesztő lett a Joker: Kétszemélyes téboly előzetese

Úrrá lesz az őrület a Joker: Kétszemélyes téboly nagy előzetesében.