Főoldal Filmek Bődületes nagy összegből készült a Joker Folie à Deux
Filmek

Bődületes nagy összegből készült a Joker Folie à Deux

Rettenetesen sok pénzt költöttek a Joker folytatására, de megtérül vajon?

398
Joker: Folie à Deux
Forrás: Warner Bros.

Az év egyik legjobban várt folytatása a Joker Folie à Deux. Todd Phillips rendező és Joaquin Phoenix az első rész sikere után visszatért, hogy megcsinálják a folytatást, amelyben egyébként Lady Gaga lesz látható Harley Quinn szerepében. De ennek a sztárhatalomnak – és feltehetően némi gyártási értéknek – komoly ára van.

Megtudtuk, hogy a folytatás költségvetése 200 millió dollárra tehető, ami megdöbbentően magas szám a 2018-as eredeti film büdzséhez mérve. A Joker kevesebb mint 60 millió dollárból készült, most ehhez képest megháromszorozódott a gyártási költsége a második résznek.

A Variety szerint a film költségvetése “körülbelül” 200 millió dollárra duzzadt. Ez magában foglalja Phoenix 20 millió dolláros fizetését és Gaga 12 millió dolláros csekkjét. Bár a jelentés nem közölte a számot, Phillips várhatóan szintén hatalmas fizetést kap, mivel íróként és rendezőként is visszatér. Szóval igen, ez mind-mind a 140 millió dolláros növekedés egy részét teszi ki, de nem ezért duzzasztották úgy fel az alapot.

Az eredeti film 1,07 milliárd dollárt hozott a globális jegypénztáraknál, és még mindig minden idők legnagyobb bevételű R-besorolású filmje, érthető, hogy a Warner Bros. miért volt ennyire bátor, amikor megszavazták a második rész költségvetését. De ez azonban vitathatatlanul túl nagy összeg.

Ha kicsit utánanézünk a dolgoknak, akkor a folytatásnak nem feltétlenül kell átlépnie az egymilliárd dollárt a kasszáknál, hogy sikert könyvelhessen el a stúdió, elég 600 millió dollár is, hogy nullszaldós legyen a film. És tekintve, hogy mi történt az utóbbi időben az élőszereplős szuperhősfilmekkel a mozikban, ez messze nem garancia, még akkor sem, ha egy ilyen sikeres film folytatásáról van szó. És arról sem szabad megfeledkezni, hogy a folytatás egy musical, ez is csak újabb kockázati tényező.

Joker: Folie à Deux
Forrás: Warner Bros.
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

8 Hozzászólások

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...

CinemaCon Warner Bros. Discovery
Filmek

CinemaCon: A Warner Bros. Discovery bemutatója

A Warner Bros. Discovery összes bemutatott produkciója a 2024-es CinemaCon alatt.

Joker: Folie à Deux
Filmek

A Joker: Folie à Deux első poszterén Joaquin Phoenix és Lady Gaga romantikus tánca látható

Már nagyon várjuk a Joker: Folie à Deux előzetesét, de addig érjük...