Főoldal Filmek Zack Snyder és Leonardo DiCaprio tárgyaltak Lex Luthor szerepéről, végül egy jó ötlettel álltak fel
Filmek

Zack Snyder és Leonardo DiCaprio tárgyaltak Lex Luthor szerepéről, végül egy jó ötlettel álltak fel

Szerepet nem kapott, de Leonardo DiCaprio ötletét végül Zack Snyder filmre vitte.

322
Megfojtott virágok
Forrás Paramount Pictures

Zack Snyder a napokban az egyik interjúban váratlanul elárulta, hogy Leonardo DiCaprio is szóba került Lex Luthor szerepére a 2016-os Batman Superman ellen: Az igazság hajnala című filmben, de a megbeszélésnél tovább nem jutottak. Bár DiCaprio nem jött lázba a szereptől, egy jó tanáccsal szolgált, amit végül megvalósított a rendező.

Snyder a Happy Sad Confused podcast legutóbbi adásában elárulta, hogy egy időben Adam Driver és DiCaprio neve is felmerült Lex Luthor szerepére. A karaktert az említett filmben mutatták be, de végül nem kapták meg a szerepet, hanem Jesse Eisenberg lett a befutó.

Azt hiszem, Adammal telefonon beszéltem, igen így volt. Leonardo DiCaprióval is beszéltem róla. Voltak nagyszerű ötletei, már a találkozón is előállt velük. Azt hiszem, végül csak azt mondta, ‘Hm, tudod, nem tudom.’ De nagyon tisztában volt a képregénnyel kapcsolatos témával, és nagyon ismerte a karaktert is.

Zack Snyder

Snyder szerint DiCaprio „egy képregény-rajongó”, és bár még nem vállalt képregényes szerepet, sok ötlete van a témában — egyikkel hozzájárult Az Igazság Ligájához is. „Azt hiszem, ő hozta fel nekem azt az ötletet, hogy a Superman valamikor harcoljon az Igazság Ligája ellen” – osztotta meg a rendező.

A Batman Superman ellen: Az igazság hajnala volt az első élőszereplős film, amelyben Batman és Superman osztozott a filmvásznon, illetve bemutatta a közönségnek Wonder Woman (Gal Gadot), Flash (Ezra Miller), Aquaman (Jason Momoa) és Cyborg (Ray Fisher) karaktereit, Eisenberg gonosztevőjével együtt.

A folytatásban visszatért a film szereplőgárdája, Eisenberg pedig utoljára alakítja Luthort a Zack Snyder: Az Igazság Ligája epilógusában. A karakterrel hamarosan újra találkozhatnak a rajongók, ugyanis Nicholas Hoult alakításában Lex Luthor is szerepet kap James Gunn készülő Superman című filmjében, amelyet 2025 nyarán fognak bemutatni a mozikban.

Az Igazság Ligája
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Milly Alcock
Filmek

Megvan, mikor láthatjuk Milly Alcock Supergirl-filmjét a mozikban

Kitűzték a Supergirl: Woman of Tomorrow bemutatóját.

Superman
BREAKINGFilmek

James Gunn megmutatta Superman teljes jelmezét

A kép alapján tökéletes Superman lesz David Corenswet.

Rebel Moon
Filmek

A Rebel Moon rendezői változata új alcímet kapott az R-besorolás miatt

A Rebel Moon lehet jobb több erőszakkal, vérrel és még több lassított...