Főoldal Filmek A Superman: Legacy Lex Luthor szerepére bejelentkezett egy színész
Filmek

A Superman: Legacy Lex Luthor szerepére bejelentkezett egy színész

Lex Luthor is szerepelni fog James Gunn készülő Superman: Legacy című filmjében.

452
Lex Luthor
Forrás: DC Comics

A Superman: Legacy című film szereplőgárdája újabb kulcsfontosságú szereplővel bővül, mert a hírek szerint a DC Comics leghíresebb gonosztevője, Lex Luthor is feltűnik majd a filmben. Sőt, már külföldi szaklapok azt is tudni vélik, hogy ki kaphatja ezt a szerepet James Gunn készülő filmjében.

A Deadline és a The Hollywood Reporter egyszerre adta hírül, hogy Nicholas Hoult tárgyalásokat folytat Luthor szerepéről James Gunn készülő filmjéhez. Még májusban számoltunk be olyan pletykákról, hogy Hoult már egyeztet a szerepről, de a Deadline új jelentése szerint a stúdió most, hogy a SAG-AFTRA sztrájk véget ért, hivatalosan is szeretné, ha aláírnák a szerződést, s Hoult lenne Lex Luthor a feldolgozásban. A hírt egyelőre egyik fél sem kommentálta, hiába keresték Hoult menedzsmentjét és a Warner Bros. sajtóosztályát.

Hoult nem először szerepelne szuperhősfilmben, korábban ő alakította Bestiát a 2011-2019-es között futó X-Men-filmekben, illetve más nagysikerű produkciókban is feltűnt, mint a Mad Max: A harag útja, a Renfield, A menü, A nagymenő és a Skins. Amennyiben létrejön az üzlet, akkor David Corenswet és Rachel Brosnahan ellenfeleként tűnne fel Hoult, akiket még júniusban megerősítettek Clark Kent/Superman, illetve Lois Lane szerepében. Érdekes módon Hoult állítólag esélyes volt Superman szerepére – májusban a The Hollywood Reporter arról számolt be, hogy Houltot szemelték ki Luthor szerepére, míg a Deadline arról írt, hogy Hoult Kent szerepére pályázik. A THR legutóbbi jelentése szerint valóban Hoult volt az egyik finalista Superman szerepére, de Luthor szerepére is pályázott, s végül ez lett a befutó.

Az ikonikus gonosztevőt korábban olyan nevek játszották, mint Gene Hackman (Superman II), Kevin Spacey (Superman visszatér), vagy legutóbb Jesse Eisenberg (Batman Superman ellen, Az Igazság Ligája) alakításában láttuk Luthort a filmvásznon. A film írója és rendezője, Gunn a múlt héten megerősítette, hogy María Gabriela De Faría kapta A mérnök szerepét. Nathan Fillion (Zöld Lámpás), Edi Gathegi (Mister Terrific), Isabela Merced (Hawkgirl) és Anthony Carrigan (Metamorpho) szintén feltűnik majd a Superman: Örökségben. Gunn azt is kőbe véste, hogy a hollywoodi sztrájkok ellenére kitart a film 2025. július 11-i bemutatója mellett.

Nicholas Hoult
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Milly Alcock
Filmek

Megvan, mikor láthatjuk Milly Alcock Supergirl-filmjét a mozikban

Kitűzték a Supergirl: Woman of Tomorrow bemutatóját.

Superman
BREAKINGFilmek

James Gunn megmutatta Superman teljes jelmezét

A kép alapján tökéletes Superman lesz David Corenswet.

Joker: Kétszemélyes téboly
Előzetesek

Magyar szinkronnal is észvesztő lett a Joker: Kétszemélyes téboly előzetese

Úrrá lesz az őrület a Joker: Kétszemélyes téboly nagy előzetesében.