Főoldal Filmek A Superman: Legacy Lex Luthor szerepére bejelentkezett egy színész
Filmek

A Superman: Legacy Lex Luthor szerepére bejelentkezett egy színész

Lex Luthor is szerepelni fog James Gunn készülő Superman: Legacy című filmjében.

218
Lex Luthor
Forrás: DC Comics

A Superman: Legacy című film szereplőgárdája újabb kulcsfontosságú szereplővel bővül, mert a hírek szerint a DC Comics leghíresebb gonosztevője, Lex Luthor is feltűnik majd a filmben. Sőt, már külföldi szaklapok azt is tudni vélik, hogy ki kaphatja ezt a szerepet James Gunn készülő filmjében.

A Deadline és a The Hollywood Reporter egyszerre adta hírül, hogy Nicholas Hoult tárgyalásokat folytat Luthor szerepéről James Gunn készülő filmjéhez. Még májusban számoltunk be olyan pletykákról, hogy Hoult már egyeztet a szerepről, de a Deadline új jelentése szerint a stúdió most, hogy a SAG-AFTRA sztrájk véget ért, hivatalosan is szeretné, ha aláírnák a szerződést, s Hoult lenne Lex Luthor a feldolgozásban. A hírt egyelőre egyik fél sem kommentálta, hiába keresték Hoult menedzsmentjét és a Warner Bros. sajtóosztályát.

Hoult nem először szerepelne szuperhősfilmben, korábban ő alakította Bestiát a 2011-2019-es között futó X-Men-filmekben, illetve más nagysikerű produkciókban is feltűnt, mint a Mad Max: A harag útja, a Renfield, A menü, A nagymenő és a Skins. Amennyiben létrejön az üzlet, akkor David Corenswet és Rachel Brosnahan ellenfeleként tűnne fel Hoult, akiket még júniusban megerősítettek Clark Kent/Superman, illetve Lois Lane szerepében. Érdekes módon Hoult állítólag esélyes volt Superman szerepére – májusban a The Hollywood Reporter arról számolt be, hogy Houltot szemelték ki Luthor szerepére, míg a Deadline arról számolt be, hogy Hoult Kent szerepére pályázik. A THR legutóbbi jelentése szerint valóban Hoult volt az egyik finalista Superman szerepére, de Luthor szerepére is pályázott, s végül ez lett a befutó.

Az ikonikus gonosztevőt korábban olyan nevek játszották, mint Gene Hackman (Superman II), Kevin Spacey (Superman visszatér), vagy legutóbb Jesse Eisenberg (Batman Superman ellen, Az Igazság Ligája) alakításában láttuk Luthort a filmvásznon. A film írója és rendezője Gunn a múlt héten megerősítette, hogy María Gabriela De Faría kapta A mérnök szerepét. Nathan Fillion (Zöld Lámpás), Edi Gathegi (Mister Terrific), Isabela Merced (Hawkgirl) és Anthony Carrigan (Metamorpho) szintén feltűnik majd a Superman: Örökségben. Gunn azt is kőbe véste, hogy a hollywoodi sztrájkok ellenére kitart a film 2025. július 11-i bemutatója mellett.

Nicholas Hoult
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Aquaman és az Elveszett Királyság
Előzetesek

Az Aquaman és az Elveszett Királyság új előzetesében Fekete Manta mindenkit lever, aki az útjában áll

Arthur Curry végső csatájára készül a bosszúra szomjas Fekete Manta ellen az...

Aquaman és az elveszett királyság
Filmek

Jason Momoa gyakorlatilag megerősítette, ennyi volt Aquamanként, és egy másik karaktert játszik

Az Aquaman és az Elveszett Királysággal gyakorlatilag ennyi volt ennek a franchise-nak.

María Gabriela de Faría
Filmek

María Gabriela de Faría játszhatja a Superman: Legacy főgonoszát

María Gabriela de Faría csatlakozik a DC Univerzumhoz, méghozzá James Gunn készülő...

Superman: Legacy
Filmek

James Gunn megerősítette, nincs veszélyben a Superman: Legacy bemutatója

A sztrájkok ellenére továbbra is kitartanak, hogy 2025-ben jöjjön a Superman: Legcy.