Főoldal Filmek Luke és Rey kapcsolatáról fog szólni a Star Wars 8
Filmek

Luke és Rey kapcsolatáról fog szólni a Star Wars 8

A rendező elárult ezt-azt a következő Star Wars epizódról, beszélt Rey és Luke kapcsolatáról, de előzetesről továbbra sem árult el semmit.

933

A rendező elárult ezt-azt a következő Star Wars epizódról, beszélt Rey és Luke kapcsolatáról, de előzetesről továbbra sem árult el semmit.

A tavalyi évben 10 év kihagyás után tért vissza a Star Wars franchise a mozikba, ugyanis a 2005-ös Star Wars: A Sith-ek bosszúja után új résszel álltak elő a készítők, mi több, egyből egy trilógiával rukkoltak elő, amiket spin-off részekkel egészítenek ki 2020-ig. Tehát minden évben gazdagabbak leszünk egy új Csillagok háborúja résszel. Az ébredő Erőben a sok új karakter mellett szinte mindenki Luke Skywalker-ről (Mark Hamill) beszélt, akinek A jedi visszatér után nyoma veszett. Mark Hamill 32 év után tért vissza a Star Wars-ban. Jó rég volt már, ám a nyolcadik, illetve kilencedik részekben újabb nehéz megpróbáltatások várnak a mesterre.

A Star Wars-filmeknél egyáltalán nem meglepő, hogy több időt hagynak az egyes részek között, emiatt nagyobb lelkesedés előzi meg a bemutatókat – na nem mintha nem lenne mindenki megőrülve egy Star Wars epizódért -, másrészt pedig olyan mellékfilmeket, önálló történettel rendelkezdő részeket is készítemek az epizódok között, mint a Zsivány Egyes: Egy Star Wars történet. A Star Wars 8 forgatása elején többen is pletykálták, majd később „megerősítették”, hogy a film számos jelenetét azon a Skellig Michael szigeten forgatták, ahol az Episode VII befejeződött. Egy videó is napvilágot látott erről, mely tovább erősítette a pletykákat, hogy a hetedik és a nyolcadik rész között nem fognak évek eltelni, hanem rögtön ott folytatódik a Star Wars 8, ahol az előző rész véget ért, vagyis mikor Rey (Daisy Ridley) átnyújtja Luke-nak az eltűntnek hitt fénykardját. Rian Johnson a film rendezője most a USA Today-nak adott interjújából többet is megtudtunk a 2017-es filmről, kifejti, hogy az új rész története miért nem ugrik előre az időben:

Nem akartam kihagyni két évet. Látni akarom, hogy a következő pillanatban mi történik, melynek Rey is a része, és miként tanulja meg használni a benne lakozó Erőt. Megláthatjuk Rey első lépését afelé, hogy elfogadja a tényt, mely mindvégig benne volt, csak nem tudott róla. Még csak most kezdi feltárni a benne szunnyadó potenciát.

A rendező hozzátette még, hogy a film nagyobb része azzal fog foglalkozni, hogy az évek alatt mit csinált Luke Skywalker az Ahch-To-n, és mit fog ezután. Régóta beszélik, hogy a film cselekménye tükrözni fogja A Birodalom visszavágban látottakat, Rey elkezdi a jedi kiképzését, pont úgy, mint Luke tette egykor Yoda mesternél. Arról is jelentek meg hírek, hogy a lány kiképzését félbeszakítja majd – pont ez történt Luke-kal is -, hogy megmentse barátait, Finn-t (John Boyega) és Poe Dameron-t (Oscar Isaac), akiket állítólag Kyle Ren (Adam Driver) ejtett csapdába, hogy előcsalja Rey-t rejtekhelyéről. Szomorúak lennénk nagyon, ha igazak lennének ezek a hírek, ugyanis akkor a Star Wars 8 története A Birodalom visszavágot másolná, s ez még Az ébredő Erő-Egy új remény párhuzamán is túltenne.

star-wars-hungary

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

2 Hozzászólások

Közelgő események

Még több a témában...

Star Wars
Filmek

Megváltozott James Mangold készülő Star Wars: A Jedik hajnala alcíme?

Egy biztos, a Star Wars: A Jedik hajnala az első Jedi történetét...

Mufasa: Az oroszlánkirály
Előzetesek

A Mufasa: Az oroszlánkirály előzetese magyar szinkronnal is elérhető

A Mufasa előzménytörténetét bemutató előzetes magyarul is elérhető.

Megalopolis
Előzetesek

A Megalopolis teaser előzetese bemutatja Francis Ford Coppola római epikus meséjét a modern Amerikában

A Megalopolis monumentális előzetesét bemutatták, miközben még mindig nem talált forgalmazóra a...