x
Filmek

Az űrben folytatja a Halálos iramban széria?

A Halálos iramban 8 rendezője beszélt a folytatásról, és annak lehetőségéről, hogy az űrbe vigyék a franchiset.

Az űrben folytatja a Halálos iramban széria?
  • Publishedjúlius 11, 2017

A Halálos iramban 8 rendezője beszélt a folytatásról, és annak lehetőségéről, hogy az űrbe vigyék a franchiset.

A Halálos iramban franchise közel 17 éve van köztünk, és habár voltak kisebb visszaesések az egyes folytatások között, de egy percig sem mutatja jelét, hogy a tempóból visszavennének, különösen igaz ez a 2011-es ötödik résztől. Bármit tesznek a szereplők, nézők imádják őket, s még nekünk is tetszett az idei nyolcadik rész, és hát ezek után a határ a csillagos ég lehet.

F. Gary Gray rendező egy interjúban elmondta, hogy a franchise következő részeiben akár a világűrbe is kilépünk. Elsőre kissé furának, akár viccnek is gondolhatnánk a felvetést, de ennél a franchisenál nem zárhatunk ki semmit, mert bármi megtörténhet, amit az évek is igazoltak. Voltak olyan jelenetek, mikor mozgó járművekből ugráltak ki a szereplők, autókkal ugrottak felhőkarcolók között, mozgó repülőkből hajtottak ki az autókkal, de még tengeralattjárót is láttunk idén a filmben. Talán a folytatásban Domot és családját a NASA fogja felkérni, hogy mentsék meg a világot?

F. Gary Gray-jel nemrég a Screen Rant beszélgetett, ahol elmondta a rendező, hogy még nem ültek le beszélgetni a jövőről, de bármi szóba jöhet ennél a franchisenál:

Világűr? Nézd, nem zárnék ki semmit ennél a franchisenál. Amikor tengeralattjáróról olvastam, azt mondta, OK, bármi megtörténhet. Soha nem tudhatod. Még nem olvastam a „Dom a Marson” című forgatókönyvet, de ismétlem, soha nem tudhatod.

Első hallásra is őrültségnek tűnt, és ez nem javult második nekifutásra sem, de a rajongók így is úgy is imádni fogják, mert a számok nem azt mutatják, hogy csökkenne a érdeklődés a Halálom iramban iránt, hiszen csak az első három nap után 500 millió dollárt hozott a stúdió zsebébe a nyolcadik rész, azóta pedig már az 1,2 milliárd dollárt is átlépte.

A Halálos iramban 9 bemutatója 2019 április 19-én lesz.

Written By
Kévés Bence Mihály

Rajongásom a filmek után igazán a 2000-es évek elején kezdődött, ami 2016-tól tartalomgyártásban és kritikaírásban nyilvánul meg a Wide Screen oldalon.